Страните от ЕС не се разбраха за бюджета за 2014-2020 г.

Различията са били толкова големи, че не е имало какво да бъде обсъждано
Обновена: 23 ное 2012 20:56 | 23 ное 2012 20:56,
23
Страните от ЕС не се разбраха за бюджета за 2014-2020 г.
Херман ван Ромпой. Снимка: Ройтерс

Срещата на високо равнище в Брюксел приключи без споразумение за бюджета на общността за 7-те години до 2020 г., съобщи BBC. Нова среща, вероятно в началото на следващата година, ще бъде насрочена с надеждата, че дотогава различията между европейските столици ще бъдат преодолени.

Президентът на европейския съюз Херман Ван Ромпой заяви, че е убеден в постигането на споразумение до началото на следващата година. След часове на разговори различията между богатите и бедните страни в общността се оказаха твърде големи за постигането на компромисно споразумение.

Икономическата криза изостри различията между европейските страни до крайност, коментира Крис Морис, кореспондент на BBC в Брюксел. Ван Ромпой размести перата в първоначалното си предложение за бюджет по време на срещата, но не отстъпи от общата сума в размер на 973 млрд. евро.

Бюджетът на Ван Ромпой е неприемлив за редица страни, не само за Великобритания, коментира британският премиер Дейвид Камерън. „Посланието ни е: няма да ограничаваме националните си бюджети само, за да дойдем тук и да одобрим огромно разширяване на европейските разходи“, изтъква той.

Лондон настоява настоящите нива на разходи да бъдат замразени. Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че изпитва симпатия към Камерън и неговата позиция, но не и повече, отколкото към всички останали, участващи в дискусията.

Президентът на Литва Далия Грибаускайте коментира, че атмосферата на срещата е била „изненадващо добра, тъй като различията в мненията бяха толкова големи, че на практика нямаше какво да бъде обсъждано“. Първоначално Европейската Комисия (ЕК) настояваше за бюджет от 1,025 трлн. евро.

Още световни икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: бюджетевропейски съюз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЮДЕО-МАСОНСКОТО НЕДОНОСЧЕ ЕС СЕ РАЗПАДА ,КОЕТО Е НОРМАЛНО СЪСТОЯНИЕ НА НЕЩАТА ,ЗАЩОТО ЕС Е ЕДНО ИЗКУСТВЕНО ОБРАЗУВАНИЕ ,КОЕТО БЕШЕ СЪЗДАДЕНО С ЦЕЛ ДА ОБСЛУЖВА ЦИОНИСТКИЯ БАНКЕРСКИ ЕЛИТ И МУЛТИ НАЦИОНАЛНИТЕ КОМПАНИИ В УЩЪРБ НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА
16
1
 
4
 
! Отговори
do 19 преди 11 години
АМи докато има хора, който преценяват политиците по външния им вид и предпочитат да ги управляват хора с тъмно минало и големи рамене няма как да се оправим. Не знам това що за простотия е да съдиш някой човек по външния му вид. Това не е биг брадър, това е политика.. тук не е важно дали си ербап, а дали имаш нещо горе на 2рия
15
1
 
7
 
! Отговори
Паисий преди 11 години
Щом България членува в някой съюз, той се разпада
14
4
 
3
 
! Отговори
Балканец преди 11 години
Това ли е имиджа на ЕС. Този Ромпой прилича по-скоро на ***. Ега ти безличния холандец.
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До От Австралия(Сидни)Като си в Австралия ходи да гониш кенгура,недей да ръсиш мозък за нещо което не те засяга и не си даже косвено засегнат!
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние нямаме печалба от това че сме в ЕС,всяка година сме назад между 3 - 8 милиарда лева...А те ни подхвърлят някакви трохи под формата на не работещи програми който се усвояват от корумпирани политици....Долу ЕС!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние бедните страни ще си направим съюз"Чингиз хан",да ги питам богатите страни тогава кой ще експлоатират......
10
3
 
3
 
! Отговори
От Австралия(Сидни) преди 11 години
разпадат се мозъчни клетки в главата ти само!ЕС не ти е каруца да се разпада, нито люлеещ се стол. Явно това ти е представата, каквото и битието ти.Никой няма интерес да излиза от съюза защото американците и руснаците само това чакат, както и арабите
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А най горе в същия сайт ни казват как боко ПОСКАЛ 691;илиона повече от ЕС бюджета .... а те хората май даже на се го обсъждали .....боко боко - голям ще го ядеш
8
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕС може и да се разпадне, но не и преди Руската федерация.
7
3
 
21
 
! Отговори
!!! преди 11 години
Всичко е обречено на разруха!Това е началото на края на ЕС.... едно недоносче,което ще бъде изядено от корупция и корумпирани чиновници!!!Амин...Тъжно е, но е факт!!
6
0
 
29
 
! Отговори
икономист преди 11 години
Представете си от тия 973 милиарда евро на ЕС колко реално от тях отиват за да се подобри живота на европейците и колко за чиновници, номенклатурци, неработещи програми и отковени корупционни схеми. Е как няма да се разпадне ЕС
5
7
 
8
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Добре че сме в ЕС,защото все някоя трохичка от...финансовата бохча,ще падне и при...нас.Иначе,нашите гладници доморасли капиталисти и...политици и това няма да ни...дадат.
4
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** си ти номер 5 те че съжаляват съжаляват и още как с тия диви балкански мекерета.За нас само полза, ако не е ЕС с тия тикви дето си избираме, досега щеше да стане като в беларус или там бившите азиатски съветски държави.Щеше да има паметници на *** *** на всеки площад и цецо щеше да е във вихъра си.Така ,че само свещи можем да палим и да се молим да го бъде ЕС или да не ни изхвърлят от там ,че иначе лошо.
3
3
 
19
 
! Отговори
*/* преди 11 години
Не *** ,те не съжаляват ,че са ни приели , ние *** трябва да съжаляваме ,че влязохме без референдум .а само с волята на Паси и Кунева.Направо не може да се пресметнат загубите от членството ни в ЕС....Е има и спечелили естествено но това са 1 процент.
2
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само Djankov може да оправи положението
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прави са,никой не иска да храни ТЪРТЕИ!

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe