200-килограмова жена почина, не успяха да я качат в самолет

Съпругът й ще съди авиокомпании за 6 млн. долара
Обновена: 27 ное 2012 21:10 | 27 ное 2012 21:10,
142
200-килограмова жена почина, не успяха да я качат в самолет
Снимка: архив, Reuters

200-килограмова американка е починала в Унгария от бъбречна недостатъчност. През октомври тя искала да се прибере в Ню Йорк, за да поднови лечението си, но две авиокомпании не успели да я качат на борда. Сега съпругът й Янош Шолтес завежда иск срещу авиокомпаниите за обезщетение в размер на 6 милиона долара, съобщава BBC.

На 56-годишната Вилма Шолтес, която тежала 193 килограма, й отказали място в два самолета. Тя била на почивка в Унгария, но поради здравословните си проблеми искала да се върне преждевременно в Ню Йорк. Жената ползвала инвалидна количка, тъй като била с ампутиран крак.

Тя починала от бъбречна недостатъчност в Унгария, преди да бъде открит подходящ самолет за нея. А тя самата отказала лечение от местните унгарски лекари, тъй като им нямала доверие.

От авиокомпания Делта казват, че са направили всичко възможно да намерят подходящо място за нея в самолета, но било „физически“ невъзможно да я вкарат в летящата машина.

„Авиокомпаниите са поели отговорността да я транспортират от САЩ до Унгария, значи е била тяхна отговорност да я върнат обратно“, казва Петър Ронай, адвокатът на нейния съпруг, който съди авиокомпаниите.

Госпожа Шолтес е трябвало да се върне в Ню Йорк от почивката си в Унгария заради незабавно медицинско лечение. Тя страдала от бъбречно заболяване и диабет, но не се доверила на унгарските лекари.

Холандската авиокомпания КLM също имала трудности да вкарат почти 200-килограмовата жена в самолета, където тя резервирала две места, за да може да се настани.

От летището я посъветвали да пътува до Прага, откъдето да се качи в самолет на Делта, който разполагал с по-широки места.

Но според адвоката Питър Ронай тя не е могла да се закопчае с предпазния колан и „капитанът излязъл от кабината и я накарал да слезе“, пише още BBC.

Госпожа Шолтес починала от бъбречна недостатъчност, преди да бъде намерен подходящ полет за нея.

В общо изявление на Делта и КLM се казва, че те са направили всичко по силите си, за да бъдат полезни на семейството.

„Нашите архиви показват, че персоналът на Делта в Прага са направили неколкократни опити в рамките на цял час, за да качат госпожата на борда. Но просто не са успели“, казва говорител на авиолинията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американска глупост - кво ще съди бе - цял живот мързелуват и се тъпчат сега ще съди,аман вече с тая американска свободия
40
16
 
31
 
! Отговори
191 преди 11 години
Кой знае колко български семейства са можели да се изхранят с храната, което тази *** майка е изяла... После се чудим защо има гладуващи и хора умиращи от глад. Човешката алчност и лакомия няма граница.
39
5
 
54
 
! Отговори
Тялото преди 11 години
Преди 80 години в един американски цирк са показвали най-дебелия човек в САЩ - 150кг. Днес сигурно има десетки хиляди над 200, че дори над 300кг. Всеки обича да му е вкусно и има право да си живее живота както му харесва, ни никой не му е длъжен, нито му дължи уважение за липсата на мярка и чувство за самосъхранение.
38
4
 
61
 
! Отговори
до 35 преди 11 години
И аз се чудя какво прави 200 килограмова, 56 годишна американка на почивка през цеееелия Атлантик та в Унгария, на всичкото отгоре с диабет, с инвалидна количка без един крак и с бъбречно заболяване!? Ти си тръгнал да пропътуваш света с един куп болести и още повече кила и после другите са виновни за нещо си, че за какво да са виновни!?
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ех ако можеше американската мечта да лети ...
36
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Горкия гробар, колко има да копа :(
35
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
",,,съпругът й Янош Шолтес,,," чистокръвен американец!
34
3
 
19
 
! Отговори
ненов преди 11 години
с това състояние (бъбречна недостатачност и диабет, ампутиран крак)да ходиш на почивка до другия край на света си е мека казано рисковано.Иначе ако е имала билет имат право да ги съдят.
33
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не се доверила на докторите. Американите съвсем почват да подивяват в тая мемажерия наречена САЩ
32
0
 
17
 
! Отговори
rainbou1 преди 11 години
А някой може ли да каже как въобще се е добрала до Унгария и какво е правила там?
31
22
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как не ви е срам, бе! Няма един коментар, който да не се гаври със смъртта ѝ. Какво и колко била яла; как да я нарежат и предадат за скраб. А че заболяването ѝ може да е генетично, а че има право да не се доверява на чужди лекари и може би не без основание предвид болестта си. Хора, с всеки изминал ден ставаме все по-жестоки, ароганти и безкомпромисни и после се чудим защо децата ни на по 10-15 се избиват един друг. Оставете нещо свято да има и помнете, че никой от нас не е застрахован!
30
2
 
22
 
! Отговори
bolka преди 11 години
Ами ако примерно е било наложително спешно лечение и постъпване в болница, което не търпи отлагане дори с един час, какво би направила тогава? Рискувала е от глезотия и е загубила...живота си.
29
14
 
7
 
! Отговори
Дед Мороз преди 11 години
Дали сега или по Коледа,на прасетата съдбата е една и съща.
28
6
 
18
 
! Отговори
Оффф преди 11 години
Абе май тоя *** на Искра Фидосова .
27
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фидосова ли е на снимката?
26
11
 
8
 
! Отговори
do 22 преди 11 години
Mi te i balgarite vinagi tarsiat vinata v drug vmesto sebe si, prosto amerikanzite znaiat kak da izkarat pari ot tova a balgarite znaiat samo kak da mrankat..
25
5
 
12
 
! Отговори
my garden преди 11 години
Mnogo tragichna istoria..Zenata kato e bolna i misli che ne moje da se doveri na chujdi doktori,izobsto ne e triabvalo da patuva, osobeno tolkova dalech! Dano sega e na po-dobro miasto kadeto ne strada ot vsichki tezi zdravosloni problemi.
24
6
 
10
 
! Отговори
malart преди 11 години
Малко покрай темата, но все пак. Според мен ние ще пооправим ситуацията си в България, ако започнем да съдим компании и държавата по този пример. Истината е, че само сле дяко бъркане в джоба се взимат някакви мерки. Звучи налудничаво, но и в други западни държави съм го виждал как работи механизма.
23
10
 
44
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Знам, че ще бъда нареден заради острия си език, но понеже дебелата *** майка, отказала лечение от местните лекари, не може да осъди никой. Това си е не директен опит за самоубийство, комбинирано с 200кг., което своеобразно е опит за самоубийство по особено груб за природата начин... та какво трябва да ми пука, че някои се забравят. И сега преди да ми кажете, че може да е болна, си направете справка колко % от свинете по света са болни и защо са се разболяли и колко са се ояли до смърт.
22
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и се чудим защо има гладуващи хора???От друга страна за мен остана неясно как е стигнала до Унгария.И още - след като няма доверия на унгарските медици защо е избрала тази дестинация.Мнението и не е формирано за час или два