Разполагането на "Пейтриът" в Турция тревожи Русия

Руският президент Путин започна посещението си в южната ни съседка
Обновена: 3 дек 2012 17:08 | 3 дек 2012 15:49, Елка Василева
131
Разполагането на "Пейтриът" в Турция тревожи Русия
Владимир Путин и Реджеп Ердоган. Снимка: Reuters

Разполагането на зенитно-ракетни комплекси „Пейтриът“ на НАТО в Турция „предизвиква безпокойство в Русия и не способства за стабилизацията на и без това нестабилната ситуация“ в региона, заяви пред журналисти Дмитрий Песков, прессекретар на руския президент Владимир Путин. Песков отбеляза, че тази тема ще бъде обсъдена на днешните преговори на Путин в Истанбул. Веднага след пристигането си руският президент започна разговори с турския премиер Реджеп Ердоган, съобщи РИА Новости.

Още по темата

Турция поиска официално от НАТО да й бъдат предоставени ракетни комплекси „Пейтриът“. Както заяви генералният секретар на Алианса Андерс Фог Расмусен, системите „Пейтриът“ са изцяло отбранителни и няма да се използват за други цели. Решението на разполагане на „Пейтриът“ на границата на Турция и Сирия може да бъде прието на срещата на външните министри на страните от НАТО на 4 или 5 декември, след което за самото разполагане ще са нужни само няколко седмици.

Разполагането на ракетни системи „Пейтриът“ предизвиква различни видове безпокойство в Русия, за което се информират турските партньори, каза представителят на Кремъл.

Песков подчерта, че тематиката на днешните преговори на Путин в Турция се дели на два блока: двустранните отношения, които са „многообразни и пълни с прекрасни проекти“, и международните проблеми. По международните проблеми Русия и Турция имат „много сериозни разногласия и ние не крием това“, отбеляза прессекретарят на руския президент. По думите му „редица стъпки не способстват за нормализирането“ на ситуацията в региона.

Песков допълни, че ще бъде засегната и темата за Сирия. „Позицията на Русия е последователна и абсолютно прозрачна: не бива да бъде подкрепяна едната страна в конфликта, това не може да способства за урегулирането на ситуацията“, заяви Песков. Той допълни, че „активната помощ за едната страна в конфликта само провокира конфликт“.

Песков не изключи по време на разговора на Путин с Ердоган да бъде засегнат въпросът със задържания в Турция руски самолет, който летеше за Сирия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
119 смотльо и какво направиха сърбетата с тяхната армия , не смееха да се покажат от укритията , ей говнар стига си сеел спин из нета.
103
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
107 тук вярно пълни лаици пишат . Русия е на второ място след Щатите по продажби на оръжие но Щяатите заемат 80% от световния износ , така че , спрете колкото до новите системи бъдеъе спокойни Русия на никого няма да си даде от новите оръжия , дори на времето СССР когато беше жив Варшавския договр внимаваше какво дава на останалите соц.страни та камо ли сега , тогава ни беше дал ракети уж поскледно поколение единствени в Варшавския договор ,а те бяха на 20 год. така че спрете , каквото имат си г
102
2
 
3
 
! Отговори
kireza преди 11 години
До дсггА неее,Путин вече няма да дойде в България защото го е страх че Дянков ще го напляска по дупето....хааааааааа,хиииии....затова ще ходи само при нашият султан Ердоган...Отново сме васали на Турция щом нейната авиация ще ни пази,по заповед на най върлите ни врагове от НАТО.....Костоооов,мърда предателска,унищожи армията ни за да има повече за крадене.....
101
1
 
1
 
! Отговори
yosic преди 11 години
До Анонимен== i az taka cuh iskali da si varnat zemite do slivnitsa=
100
4
 
4
 
! Отговори
Исмаил преди 11 години
" Леле божке, подкосиха ми се краката като видяха ваше Величество, Великия везир на Азия и Европа Султан Ердоган"-Путин " Не се безпокой,седни, щете взема в харема" Султан Ердоган. С каква велика сила сме съюзници-Велика Турция.
99
3
 
10
 
! Отговори
...НАЙ ДОБРЕ Е .... преди 11 години
СУЛТАНА ДА СИ ДОЙДЕ...ЗА ДА ИМА РЕД ,ЗАКОН И СПРАВЕДЛИВОСТ!ДА СЕ ЗАВЪРНЕ "ЗЛАТНИЯ ВЕК"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
98
4
 
9
 
! Отговори
дсгг преди 11 години
до 106 нали сме една държава -Турция и провинция *** така че Путин ни е уважил доста добре със своята визита ......
97
4
 
3
 
! Отговори
bg преди 11 години
Posledni ***:Izrael 4e napadne Iran do tri dni.
96
1
 
4
 
! Отговори
bg преди 11 години
Rusia trebva da snabdi afgancite s raketi zemja-vuzduh.
95
2
 
3
 
! Отговори
bg преди 11 години
Daaaa,amerikanskite kolonialistki kopeldaci vieha do nebesata Rusia da ne prodava na Iran otbranitelni raketni sistemi.
94
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 11 години
USA e protiv vseka durjava,reshila da se snabdi s protivoraketni s/mi -kolko e elementarno-"vie ne vzimaite merki za zashtita za da mojem da vi plashim ili napadnem"!
93
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
РУСИЯ не ни уважава,вижте къде отиде руския диктатор,не ми трябват руснаци в страната,2008 г ни оставиха в студа,САМО НАБУКО
92
0
 
4
 
! Отговори
bg преди 11 години
do Cenitel na Globalizma-a zashto izraelskite i amerikanskite murshljaci sa protiv ruskite C-400 v Iran?
91
1
 
5
 
! Отговори
bg преди 11 години
A amerikanskite merzavci imat neobjasnim uplah ot ruski raketi v Kuba.Strahlivi merzavci.
90
13
 
5
 
! Отговори
Ценител преди 11 години
Русия е против всяка държава,решила да се снабди с противоракетни с-ми-колко е елементарно-"вие не взимайте мерки за защита, за да можем ние да ви плашим или нападнем!"Това е и продължението на яростната им критика към Противорактния щит на САЩ за Европа
89
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Руската техника , не фела...един телевизор не могат да направят ,като хората !Оръжието им е остаряло и се ползва само от страните от третия свят!Нали видехме какви щайги са им самолетите в Сръбската война...а ,радарите им -не можаха да мигнат!Само да ги включат ...и бум--радарчето е във въздуха!В газта и петрола им е силата...желязо ,никел, алуминий редки метали-това е !Всички технологии , бяха взети от победената Германия и модернизирани!..и атомната бомба им я ..откраднаха сем.Розенберг
88
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 11 години
Erdogan e kazal 4e Rusia durji klu4a.
87
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой тука са забравили , как в Израел се радваха на ракетите "пейтриът"....писаха го всички вестници в Европа!Садам , изобщо не можа да удари Тел Авив.
86
8
 
5
 
! Отговори
до 95 преди 11 години
който наднича в чужди *** далеч не отива - мирише. Пази си собствените ***, когато руснаците ти пратят няколко ракети с бойни глави. 10-тина ще са предостатъчни за Истанбул и Анкара.
85
5
 
18
 
! Отговори
фен на хан Крум преди 11 години
Всеки може да бъде хванат в неудобна поза като сяда или като яде. Снимката би трябвало да изложи Путин, но всъщност излага авторите и сайта. Лъха на преднамереност, целенасоченост, не обективност и простащина. Путин си има авторитет и влияние - управлява най-голямата по територия държава. Има си и проблеми. Но не върви по този начин дребни духом, човечета за пари да го представят.