17 г. затвор за майка, убила детето си заради Корана

33-годишната Сара беше осъдена от съд във Великобритания
Обновена: 8 яну 2013 18:03 | 8 яну 2013 17:38,
169
17 г. затвор за майка, убила детето си заради Корана
Снимка: архив, Reuters

Майка, която уби сина си през 2010 година заради това, че не е успял да наизусти Корана, е осъдена на 17 години затвор, пише „Дейли мейл“.

33-годишната Сара Ийг била седемгодишния си син Ясийн до смърт, след което изгоряла и тялото му, за да прикрие всякаки улики.

Вчера жената припадна, след като чу присъдата – за убийството на малолетно дете тя ще прекара минимум 17 години в затвора.

По-рано жената обвинявала съпруга си за смъртта на сина им. Но след като всички улики водили към нея, тя сама признала, че го била „като куче“. Вбесявала се, че 7-годишното момче не можело да наизусти цели пасажи от Корана, които той учил в джамията след училище.

В деня на смъртта си детето е трябвало да отиде на пикник с другите си съученици, но не отишло, защото майка му искала от него да прекарва повече време в учене на Корана.

Жената биела момчето системно, но в този ден боят бил фатален. След това тя запалила тялото. Предполагало се, че детето е починало от пламъците, но според редица експертизи става ясно, че е починало от ударите.

„Вбесих се. Казах му, че ако не научи текстовете от Корана, ще го ударя“, признава госпожа Ийг.

„Исках от него да научи 35 страници за три месеца. Обещах му ново колело, ако го направи. Но той не беше добър. След година практика той беше научил само една глава от Свещената книга“, продължава сампризнанието си майката.

„Толкова бях ядосана, че ми идеше да го застрелям. Удрях го с пръчка с надеждата да стане по-отговорен и да научи нещата“, продължава тя.

Според съдия Уин Уилямс това е „ужасно престъпление“ - детето е било подложено на продължителна жестокост.

И двамата родители са насърчавали Ясийн да посещава часовете в местната джамия, защото искали след време той да стане „хафиз“ - ислямски термин за някой, който знае Корана наизуст.

Патолозите намерили множество наранявания по тялото на детето, включително и счупени ребра. Било е бито с пръчка и с чук.

„Той бе много лъчезарно дете, което се държеше много възпитано и винаги имаше усмивка на лицето“, споделя Ан Джеймс, негова учителка от началното училище Раднор в град Кардиф, където Ясийн бил ученик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
32
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
А някакъв Английски министър се изказа миналата седмица че като отпаднат ограниченията Англия ще се напълни с Българи и Румънци.Тея *** Англичани още ли не са разбрали че най-големия им враг е вече в дома им,строи джамии, учи децата си на коран и джихад,безчинства на воля и се готви да ги ислямизира.
71
1
 
7
 
! Отговори
Granatomet преди 11 години
до 69На "пророка" Мохамед ,баща му е равин на Мека.....
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прахосала го е само, можеше да му тикне една фишка динамит и да му драсне фитила в някоя детска градина.
69
1
 
24
 
! Отговори
1234 преди 11 години
Сега прочетох, че всъщност присъдата и е доживотна, а получава право на обжалване не преди 17-тата година от наказанието. Притова положение аз и желая дъъъълъг живот зад решетките, да си научи Корана наизуст, че като я прибере най - накрая Аллах, ще има нужда да каже къде в Корана пише че е позволенода биеш и убиваш децата си. Отговорът е никъде. Айде тогава в 6 казан!!!
68
1
 
4
 
! Отговори
ouch преди 11 години
след което изгоряла и тялото му
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Tazi zaslujava da umre taka kakto e ubila deteto si
66
1
 
15
 
! Отговори
Candy преди 11 години
Малко й е, ако имаше смъртно наказание в Англия щеше да е хубаво да я пратят при любимия и Алах, иначе поне един доживотен трябваше да и лепнат... с бой с пръчка и един книга Коран, вместо възглавница. Извращение.
65
2
 
19
 
! Отговори
Shark преди 11 години
Абе какво взехте да ни занимавате всеки ден с тея животни мюсулманите бе. Ай сиктир, да правят каквото щат, да се изколят и избият дано един други. Да освободят света от присъствието си. Стига вече сте ни занимавали с тея *** - жена уби сина си, дядка на 90 се ожени за правнучката си. Онзи ден кво пак беше, нещо друго за тези ***. Е като искат така да живеят оставете ги, живота си е техен, децата им също. Стига да си стоят в техните коптори, да правят квото щат!
64
1
 
10
 
! Отговори
1234 преди 11 години
Надявам се това жалко извинение за човешко същество да гние 17 години и после да се пържи в ада цяла вечност. *** долен!!!
63
1
 
13
 
! Отговори
Granatomet преди 11 години
"мюсюлманката" Сара ..... Голям смях!
62
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не е виновна религията .жената е била болна.
61
1
 
4
 
! Отговори
дядо преди 11 години
е и какво още трябва да се случипромитите мозъци от където са дошли след като узреят тогава при нормалните хора
60
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
21-и век сме, а се занимаваме с религия. Тотално неразбираемо. Както някой по-долу писа - има компютри, интернет, свободен достъп до информация. А все още има хора, които по прозаични причини, вярват в какви ли не глупости. Пожелавам си, да доживея деня, в който всички религии и глуповати вярвания и легенди, се признаят изцяло и само за художествена измислица, каквато всъщност са си. А що се отнася до *** които ги практикуват - не мисля че света ще е по-лошо място без тях.
59
1
 
21
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Спомняйте си за тези варвари, когато казионните медии ви промиват мозъците за равенство и братство със мюсюлмани, *** и всякаква друга ***. Както историята, така и настоящето показва кой какъв е. Достатъчно е да използвате собствените си мозъци и да преценявате сами. Не разчитайте на продажни и безродни журналисти и политици
58
1
 
25
 
! Отговори
SS-Totenkopf преди 11 години
...ПРОСТИ ДИВАЦИ !!!
57
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Исляма няма място в Европа! Хубаво, че е бил Кан Тервел, че иначе половин Европа щеше в момента да е на нивото на 13-ти век... *** мръсни...
56
2
 
14
 
! Отговори
Дидо преди 11 години
в Корана Мохамед е бил пророк и той има казал всичко и тея телета вярват само на него. В Библията Исус Христос който е сина на Бог е пророкувал и е дарил силата си на учениците си да разпространят вярата в Бог. И какъв извод вадим , че мюсюлманите вярват на някакъв си човек който ги е объркал доста а християните вярват в Бог. Толкова е объркана мюсюлманската религия , че със силната си вяра създават зомбита "камикадзета" да избиват хиляди невинни хора и тая *** и тя убила сина си за това тцтц
55
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Драйфа ми се вече от плоска пропаганда, а още повече от коментарите тука.
54
2
 
16
 
! Отговори
zeddd преди 11 години
21-ви век сме, а тези още живеят в средновековието...
53
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Религиозния фанатизъм е присъщ на простите и лесно контролируеми маси.