17 г. затвор за майка, убила детето си заради Корана

33-годишната Сара беше осъдена от съд във Великобритания
Обновена: 8 яну 2013 18:03 | 8 яну 2013 17:38,
169
17 г. затвор за майка, убила детето си заради Корана
Снимка: архив, Reuters

Майка, която уби сина си през 2010 година заради това, че не е успял да наизусти Корана, е осъдена на 17 години затвор, пише „Дейли мейл“.

33-годишната Сара Ийг била седемгодишния си син Ясийн до смърт, след което изгоряла и тялото му, за да прикрие всякаки улики.

Вчера жената припадна, след като чу присъдата – за убийството на малолетно дете тя ще прекара минимум 17 години в затвора.

По-рано жената обвинявала съпруга си за смъртта на сина им. Но след като всички улики водили към нея, тя сама признала, че го била „като куче“. Вбесявала се, че 7-годишното момче не можело да наизусти цели пасажи от Корана, които той учил в джамията след училище.

В деня на смъртта си детето е трябвало да отиде на пикник с другите си съученици, но не отишло, защото майка му искала от него да прекарва повече време в учене на Корана.

Жената биела момчето системно, но в този ден боят бил фатален. След това тя запалила тялото. Предполагало се, че детето е починало от пламъците, но според редица експертизи става ясно, че е починало от ударите.

„Вбесих се. Казах му, че ако не научи текстовете от Корана, ще го ударя“, признава госпожа Ийг.

„Исках от него да научи 35 страници за три месеца. Обещах му ново колело, ако го направи. Но той не беше добър. След година практика той беше научил само една глава от Свещената книга“, продължава сампризнанието си майката.

„Толкова бях ядосана, че ми идеше да го застрелям. Удрях го с пръчка с надеждата да стане по-отговорен и да научи нещата“, продължава тя.

Според съдия Уин Уилямс това е „ужасно престъпление“ - детето е било подложено на продължителна жестокост.

И двамата родители са насърчавали Ясийн да посещава часовете в местната джамия, защото искали след време той да стане „хафиз“ - ислямски термин за някой, който знае Корана наизуст.

Патолозите намерили множество наранявания по тялото на детето, включително и счупени ребра. Било е бито с пръчка и с чук.

„Той бе много лъчезарно дете, което се държеше много възпитано и винаги имаше усмивка на лицето“, споделя Ан Джеймс, негова учителка от началното училище Раднор в град Кардиф, където Ясийн бил ученик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За теб са приказни герои за мен Бог е един и това е Иисус Христос!
11
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен ....НЯКОЙ ВИЖДАЛ ЛИ ГО Е ТОЗИ ТАРИКАТ ???
10
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Коранът да се забрани със закон!
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ех тая САРА много интересно име за мюсулманка ...
8
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само Библията учи на любов и всичко написано в нея се е сбъднало техния пророк Мухамед се е родил 500-600 години СЛЕД ХРИСТОС! ХАХАХ СМЯХ!
7
4
 
34
 
! Отговори
до 10 от славянин преди 11 години
Уважение трябва да има за всяка НОРМАЛНА религия, а ислямът не е от тях!
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много добре позиционирано наказание.Леко снижено-трябваше поне 8 години отгоре да и дадат за да е сигурна работата,че когато и ако излезе ще и е трудно да има деца.Кога на Островът ще се осъзнаят и почнат да ги съдят за всяко престъпление по отделно.Тормоз+системно малтретиране+побой+убийство по мъчителен и жесток начин.Щяха да и се съберат поне 100-ина годинки.Жалко,че няма да я изпържат.
5
3
 
31
 
! Отговори
славянин преди 11 години
Много пъти съм казвал, че проблемът на *** са обрязаните им мозъци - и точно хора с *** мозъци искат и си вярват, че ще владеят и управляват света! Ислямът е квинтесенцията на религиозния първобитивизъм!
4
17
 
12
 
! Отговори
до 10 преди 11 години
..Трябва да има уважение за всяка религия, това че едни убиват и собствени деца , не значи ,че всички мюсюлмани са такива..
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На майната им на такива отишла да папка долари,лири,евро и си напуснала държавата псоле на по религиозна от мохамед се прави.А британците вместо да бачкат предпочитат разни -диваци и фанатици да им се трудят.С две думи каквото си посял това ще си жънеш.
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
sega 6te ima6 dostata4no vreme da si go 4ete6!
1
5
 
43
 
! Отговори
Killuminati преди 11 години
Ей това са дела на Сатанаил, кой би ме убедил че мюсюлманството е религия на мира, та дори техния така наречен пророк Мохамед е рязал глави в името на Дявола/Бафомет/Молох/Баал/Принца на Тълмнината/ Принца на този Свят и т.н.