Сблъсъци на православни и хомосексуалисти в Москва

Полицията задържа около 20 души
Обновена: 25 яну 2013 14:50 | 25 яну 2013 11:49, Елка Василева
254
Сблъсъци на православни и хомосексуалисти в Москва
Пред парламента протестират срещу законопроект за забрана пропагандата на хомосексуализма. Снимка: Reuters

Близо 20 души бяха задържани пред сградата на Държавната Дума на Русия в Москва след сблъсъци между хора, които декларират своята принадлежност към православната вяра, и активисти на движението за защита правата на сексуалните малцинства. Последните протестират срещу законопроект за забрана на пропагандата на хомосексуализма сред непълнолетни, който се гледа в парламента на първо четене и който предвижда глоба до 500 000 рубли.

Би Би Си съобщи, че пред парламента са се събрали около 15 активисти на движението за защита правата на сексуалните малцинства, които протестират срещу закона, и около 20 техни противници.

Поддръжниците на законопроекта скандираха „Москва не е Содом“, на което опонентите им отговаряха с „Москва не е Иран“.

Петнайсетина минути след началото на протеста полицията започна да задържа активисти на движението за защита правата на сексуалните малцинства. От полицията съобщиха за 10 задържани, а участниците в акцията говорят за 30 задържани.

През последните два месеца парламентът два пъти пренасрочи гледането на законопроекта, но в определените за това дни пред сградата се проведоха акции на движението за защита правата на сексуалните малцинства и техни привърженици, на които събралите се целуваха. Всяка от тези акции беше съпроводена от появата на религиозни активисти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Селфи, изтриха ли ти мнението,*** хомофобна!!!
136
2
 
3
 
! Отговори
неомраза преди 11 години
Тук не става дума за омраза,аз също знам културни и с приятни обноски гейове,непарадиращи със сексуалността си към които със сигурност не се отнасят хора като 127.Пропагандиране на хомосексуалност сред малолетни е нещо по-различно,тези хора може даже да не са и хомосексуалисти непременно."Ако някой съблазни едно от тия малките,които вярват в Мен,за него би било по-добре да се окачи голям камък на врата му и да бъде хвърлен в морето"Марко9:24-това казва Исус,Господа ни.
135
2
 
1
 
! Отговори
до 136 преди 11 години
Ами че религиозните правите същото,използвате нещо написано преди 10 века! Да не би да мислите сами? Айде не ставайте банални вече,че е смешно. Религиозен библио-фанатик ще ми казва ,че не мисля сам...Че вие казвате,че хомосексуалността е грях,само защото в библията пише така!
134
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Двама чалгари ми цъкнаха минуси...Ах ,ах...А да ви запитам,защо не се обявите против вулгарният *** Азис,който е олицетворение на кича и отвращението? Същото бих попитал и църквата... се обявявате против нормалните гейове. Аз бих им предал истинска музикална култура,за разлика от чича ви васко. Аз и правя опити,но морето от чарга не може да бъде преплувано лесно. Иначе аз предпочитам баладична и романтична музика,предимно китайска.
133
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Използване мислите на някой друг показва само слаб ум и неспособност за самостоятелно мислене.
132
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахх,чуваш ли се... Философията е търсене,бунт! За разлика от религията ,която е статична. Философията е активна и е нормално,даже по дефиниция всеки философ знае,че теорията му някога ще бъде заменена или както обичам да каздвам - надградена! Мислиш ли ,че Марк не е знаел,че комунизма е просто етап ,та той самият построява законите на материалистичната диалектика,ако вярваше,че идеята му е вечна то това би било себеотрицание. А философията е най-важната наука,защото търси под повърхността!!!!!!
131
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доста "начетени" хора са се развихрили. Знанието на фалшиви неща не те прави знаещ.Дървената философия е безполезна занимавка на мозъка. Хиляди години подобни дървени философи са развивали теория след теория. После други дървени философи са я отхвърляли и налагали нова. И всичкото това нещо го назубрят хора и го говорят безспирно и без полза.Философията е загуба на време. Заблуда по-голяма и от религията.Знанието е съвсем друго нещо и няма нищо общо с долуизписаните фермани.
130
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Освен това нося отличните традидиции на социалистическата нравственост и уравновесеност,продължавайки семейната традиция - 5 поколение социалист,с тая разлика ,че съм демократ и не харесвам БСП-
129
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сред гейовете има такива с отличен вкус,даже много често гейовете са сред най-културните и образованите в един клас. Например в нашият клас аз съм единственият/почти/ яростен противник на чалгата.Така че повече се притеснявайте какво ще научат децата ви от хетеросексуалните и то все са неща,които наистина се подават на заучаване,докато ориентацията не е личен избор и не може да се заучава и разпространява!А моите вкусове са отлични-слушам поп и класика,обличам се елегантно,без провиснали джобове
128
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе аз повече бих се притеснявал за една друга пропаганда,която има явен ефект. Каква? В училище две ромски деца зарибиха няколко съученици с техните чалга ритми и сега в класът ми масово се слуша чалга. Достатъчно се налива масло в огъня като се добавят и чалга-телевизиите. Друга "мода" която завладява децата е тютюнопушенето. Това са неща,които наистина могат да се влияят от пропаганда,докато опит за такава относно хомосексуалността е обречен да остане напълно безплоден.
127
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Моля дефинирай ми какво е пропагандиране на хомосексуалност сред малолетни? Пример моля?
126
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахх , Видал има една готина фраза. "Аз съм Атеист роден отново"! Аз също съм такъв,нямам нужда от Бог,за да живея!
125
1
 
3
 
! Отговори
деца преди 11 години
119 е прав,тук става дума за пропагандиране на хомосексуалност сред малолетни преди всичко(от подобия на промит мозък 124,който заплашва сигурността на невинни деца с извратеността си ).А 124,богохулството ти ще го съди Бог."С думите си ще се оправдаеш и с думите си ще се осъдиш"Матей 12:37.
124
2
 
0
 
! Отговори
цитат от Гор Видал преди 11 години
шия смисъл?Това е добър ускорен курс по история на религиите. Ако само бих могъл да накарам тъпите християни да я прочетат Един пример: ученик пита Конфуций: Майсторе, ако би имало едно-единствено предписание, което би направлявало живота ви, кое би било то? Конфуций отговаря: отнасяй се към другите по начина, по който би желал те да се отнасят към теб. Нямате представа каква истерия се развихри в Америка около това изречение, изказано петстотин години преди Исус Христос! [говори с помпозен акцент] Но това не е възможно. Сигурно е фабрикация. Само нашият бог би могъл да каже това!
123
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има ли значение кой го е написал ПРЪВ,ами че то и половината неща от библията са казани преди това от философи като Конфуции и Лао Дзъ. Прочети "СЪТВОРЕНИЕТО" на Гор Видал и ще ти се проясни за копи-пейста на авторите на библията!
122
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки себеуважавщ се философ приема огромното място на Маркс във историята на хуманитарната мисъл. Заедно с Ницше и Фройд той е отправната точка и за следващата генерация философи,които само надграждат - Дерида,Фуко,Лиотар,Дельоз,Сартр. А идеите за екзистенциализма и атеизма споделят и те,но ги обогатяват с постмодерният опит,както правя всъщност и аз!
121
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не драги,не го нападам със сатанинска омраза,защото сатаната е също вид фикция и вид вяра в нещо несъществуващо. Нападам яростно християнството със своята АТЕИСТИЧНА и ЕКЗИСТЕНЦИАЛНА омраза! Така е по-точно да се каже! Религията е предразсъдък и горко на този,който се уповава на нещо,което не е установил сам - той е наивен ***! Личностното му ниво е принизено до това на послушна овца и добре че не разчитаме на такива "умове"!
120
1
 
1
 
! Отговори
за 118 преди 11 години
118,ха,ха,ха ТИ И МАРКСИСТ ли си?Познанията ти са обаче само наполвин зазубрени фрази,защото този девиз за"опиум за народа"принадлежи на Мойсей Хес,автора на "Комунистическо кредо" написано преди"Манифеста"и и ментор на Маркс.
119
3
 
2
 
! Отговори
до 119 преди 11 години
Още един неграмотен.Можеш да подражаваш на много неща - на тютюнопушенето,на чалгата,на азис.Но не можеш да подражаваш на нечия сексуална ориентация,както не можеш и да поддражаваш на нечий цвят на косата или на кожата /все пак говорим за естествени такива/.Това показва явно незнание за същността на половото влечение и неговите механизми и аспекти.Сексуалността не може да се копира,нейната същност е съвсем друга и далеч над вашите ограничителни схващания за нещата,дължащи се единствено на митове
118
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде е на небето,аз астронавтите не знам да са докладвали за нещо там на небето. Пък че са го дирили - дирили са го,ама не са го намерили. Хах,малко комунистически хумор от дядо ми.Аз заставам зад личната свобода,дори тя да е саморазрушителна. Никой не може да казва на другите какво да правят!