Северна Корея заплаши САЩ с ракетни удари

Пхенян приведе армията си в повишена бойна готовност
26 мар 2013 11:47, Елка Василева
66
Северна Корея заплаши САЩ с ракетни удари
Пхенян заплаши с ракетни удари военните бази на континенталната територия на САЩ, както и на тихоокеанските острови Хаваи и Гуам. Снимка: архив, Reuters

Северна Корея приведе армията си в повишена бойна готовност днес и нареди на стратегическите си ракетни войски да се подготвят за евентуални удари срещу американските военни бази в Азиатско-Тихоокеанския регион. Това съобщи севернокорейската агенция КЦТА, цитирана от световните агенции.

Решението беше взето, след като американски бомбардировачи извършиха нови полети, заплашващи Северна Корея, в рамките на съвместните американско-южнокорейски учения, които продължават до края на април, отбелязва Ройтерс.

"От този момент Върховното командване на Корейската народна армия поставя в състояние на повишена бойна готовност всички артилерийски войски, включително стратегическите ракетни части и далекобойната артилерия", се посочва в съобщението на КЦТА.

Още по темата
Агенцията уточнява, че мишена на ударите ще бъдат "всички американски военни бази в Азиатско-Тихоокеанския регион", включително на континенталната територия на САЩ, на островите Гуам и Хаваи и в Южна Корея.

В изявление на Върховното командване на КНА се посочва също, че КНДР "повече не смята да търпи военните заплахи от страна на САЩ".

Сеул заяви, че не забелязва подозрителна военна активност в Северна Корея. Експерти твърдят, че е крайно невероятно Пхенян да предприеме директна атака, особено по време на съвместните американско-южнокорейски маневри. Днешното изявление на севернокорейската армия и други неотдавнашни войнствени декларации са предназначени отчасти за укрепване на вътрешната лоялност към лидера Ким Чен Ун, отбелязват наблюдателите.

По-рано днес новата президентска на Южна Корея Пак Гън Хе предупреди Пхенян, че "единственият път към оцеляването" е отказването му от ядрените и ракетните програми, съобщи Франс прес.

"Северна Корея продължава да заплашва нашата национална сигурност", добави държавният глава в реч по случай три години от потъването на южнокорейска корвета, торпилирана от Северна Корея според Сеул. При потопяването на кораба загинаха 46 южнокорейски моряци. Северна Корея отрича да е замесена в трагедията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Кейн преди 11 години
Тоз заплашил,оня се уплашил и като заваляха едни милиарди във военно-промишления комплекс та цяла вечност.Имаше една хубава история за зората на капитализма,когато стъкларят плаща на хлапето да замеря с камъчки прозорците на хората
54
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
най сетне сащ да си получи заслуженото подкрепям северна корея и всички арабски държани
53
0
 
2
 
! Отговори
vessy.bennington преди 11 години
Намерили кой да плашат .. смешници :) :D
52
0
 
0
 
! Отговори
kokomok преди 11 години
ай като корейците да ги заплашим че не са се обадили че ще правчт уяения ........от къде на къде .........аре бойна готовност .....заредени ракети ....пръста на копчето!!!!!!!!!!!!!
51
0
 
0
 
! Отговори
kokomok преди 11 години
Русия започна мащабни учения в района на Черно море. Снимка: архив, Reutersай да ги нападаме ..............как тай без да са обадят ......аааааааааааааа
50
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Da jivee Severna Koreq smart na amerikanskite cionisti skoro USA 6e se prevarnat v more ot ogan
49
0
 
3
 
! Отговори
TERMINATOR преди 11 години
Хора мислете малко по реално. В по предни статии се споменаваше едно изречение че Ким Чен Ун ще започне "Свещенна война за обединението на двете Кореи". Той е учил в Швейцария видял е как живеят хората навънка и как в държавата му. Иска тази мизерия която е там да спре, но знае че това ще стане само ако се обединят двете държави, но знае че и някои хора са против това обединение и няма да го допуснат. Начина е да предизвика война и след това идва възстановяване в пакет и обединение.
48
5
 
2
 
! Отговори
емо преди 11 години
само така за американските ***
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До сталинФантазираш :) Как си ги представяш тия работи?
46
5
 
6
 
! Отговори
сталин преди 11 години
абе краино времее някои да на рита на тез хамериканчета *** ако иска и трета световна да започна и милиарди дори да умрат стиг те да комадват всички
45
10
 
8
 
! Отговори
до 45 преди 11 години
А колко готварски печки, хладилници и перални има в БГ и колко в СК?Що не идеш там, да си далече от Турция за да не те нападат.Пий те си хапчетата редовно, иначе няма управия.
44
5
 
5
 
! Отговори
До 44 преди 11 години
Нещо много си саднат синко. Защо така ? Чичо Сам не ти даде стипендийка ли ? хехехе
43
1
 
1
 
! Отговори
До 42 преди 11 години
май ти изкука мозъчето. Така и очаквах. :)))
42
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
45 отговарям ти веднага разходите за отбрана на РБ за тази финансова година са изчилсени на база 1,4% от БВП , за Северна Корея същия показател е около 30% от БВП , ти готов ли си да дадеш такава цена , готов ли си канибал да ставаш , знаеш ли тъпче вуобе за какво став дума
41
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
43 кой руския или китайския империализъм
40
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разни *** се обясняват колко автомобила имало тук и колко в Сев. Корея, а да попитам колко боени самолети, танкове, ракети има тук и колко там, че ако са решили турците ни превземат точно за 5 часа
39
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
41 дори не си духовит , колкхозническото ти каскетно мислене ти пречи.
38
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
VIVA NORD KOREA !! VIVA KIM !! NO IMPERIALIZUM !!
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
40 тик так тик так бръм куку
36
4
 
4
 
! Отговори
До 38 преди 11 години
Е как един каскет ще е в съзнанието ми, в мозъка ми ? Тоест имам каскет в главата ли ? Е как е попаднал там ? Кой го е оставил ? Защо ? Нещо много бръщолевиж. Май от рано си налазил домашната ракия. Недей така. Заради такива като теб сме най-алкохолизираната нация в Европа.