Пхенян държи в готовност ракети със среден и голям обсег

Има вероятност да бъде нанесен реален удар, съобщи агенция Йонхап
29 мар 2013 10:54, Елка Василева
33
Пхенян държи в готовност ракети със среден и голям обсег
Има повишена активност в базите за ракети със среден и голям обсег на Северна Корея. Снимка: архив, Reuters

Южнокорейските въоръжени сили регистрираха повишена активност в базите за ракети със среден и голям обсег на Северна Корея, съобщи агенция Йонхап, цитирана от ИТАР-ТАСС.

В съответните райони активно се движат по-специално автомобили и войски. Според военни източници поделенията са поставени в готовност. "Има вероятност те да нанесат реален удар", смята източник на Йонхап.

Още по темата

Според специалисти от Сеул КНДР е поставила на бойно дежурство близо хиляда балистични ракети. Около 700 от тях са модернизирани съветски образци тип "Скъд" с далечина на полета 300 до 500 километра, а още 300 - балистични ракети "Нодон" с обсег 1300 километра. Те могат да поразяват цели в Южна Корея и в по-голямата част от територията на Япония.

Севернокорейският лидер и върховен главнокомандващ Ким Чен Ун подписа днес "окончателен план за техническа подготовка на стратегическите ракетни войски за нанасяне на удар по континенталната територия на САЩ и островите Хаваи и Гуам, а също и по Южна Корея" в случай на провокации, предаде по-рано ИТАР-ТАСС, позовавайки се на севернокорейската агенция КЦТА.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
0
 
! Отговори
32 преди 11 години
Аз съм за ядрена война. Тези американци трябва да бъдат унищожени. Това е моето скромно мнение.
28
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Чуват се огорчения, че САЩ не могат да се наврат в още една война, защото много скъпо ще им излезе. А кой плаща войните - американците ли?! Всички пари, и тези дето още на са напечатани са еврейски. С тези пари се подържат войните и стандартите на държавите. Айде да се сетим сега кой повече дава процентно за войните - България или САЩ?
27
0
 
2
 
! Отговори
бонобо преди 11 години
Чета коментарите и се чудя, откъде толкова бликаща глупост! Откъде знаят какво оръжие притежава С.Корея? Имат ли представа колко хилlяди километра тунели са прокопани в скалите на тази нещастна страна? И дали си струва Щатите да понесат 2-3 ядрени удара? В замяната на какво? Я по-добре гледайте The Day After! И тогава разсъждавайте с малките си мозъчета какво значи ядрена война! Нещо по-различно от мач или електронна игра.
26
2
 
1
 
! Отговори
трир преди 11 години
ДО 26 - ами сигурно САЩ и Кореа са МАЛКО по развити технологично,умствено,тактически,практически и секретно от банда племени комплексари !И агресора не е САЩ и НАТО.. ами тези маймуни които отказват да се подчинят на ЗАКОНИТЕ.По вашата логика,не трябва да има закони в никоя държава и да се върнем към племената ?:)
25
4
 
9
 
! Отговори
славянин преди 11 години
Какво унижение за негро-*** - една малка държава да им ''дърви''!? Трябва да се подкрепят всички, които оказват съпротива на световния тирани и агресор - и морална и материална подкрепа!
24
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
17 lol много точно го каза то зад това седят точно америнакците, и тоя ким е техен възпитаник
23
9
 
12
 
! Отговори
от асд преди 11 години
Прави ми впечатление, че на анти северно корейските коментари се пръкват по 3-4 минуса, та до тези 3-4ма човека искам да им кажа едно нещо... Трудов лагер за вас, мамка ви комунистическа промита!
22
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
21 защо в кнвенционална няма ли да ги разпердушинят жълтурковците
21
8
 
6
 
! Отговори
mrazq_da_mrazq преди 11 години
Китай яко им им палят фитилите на северняците! Мисълта, че САЩ може да бъдат бити като малко дете ми прави душевен оргазъм, но се страхувам да не стане някоя ядрена война, че тогава никой няма остане на засегнат на планетата
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
19 оли къде ти се привидя свобода в Северна Корея
19
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво Ким ! Нека им изпушат задниците на хамериканците ! Да се научат да уважават суверенните и свободни народи !
18
13
 
8
 
! Отговори
Смехория преди 11 години
Айде да действат стига са плашели, какво само лаят? Заплашват САЩ с война..о боже това е все едно да заплашваш куче с кренвирш или В.Кузов с 10 годишен хлапак!Докато посегнат към копчето и американците ще им разпердушинят комунистическата дантелка!"Удар по континенталната част на САЩ" Ей това ми е интересно да го видя. А бе тея нормални ли са? Страхотни вицове разправят. Сигурен съм че и самите те не си вярват. Ама пропаганда това е какво да правиш. Дай да дрънкаме там а пък квото стане!
17
10
 
10
 
! Отговори
Смешници преди 11 години
Айде да действат стига са плашели, какво само лаят? Заплашват САЩ с война..о боже това е все едно да заплашваш куче с кремвирш или В.Кузов с 10 годишен хлапак!Докато посегнат към копчето и американците ще им разпердушинят комунистическата дантелка!"Удар по континенталната част на САЩ" Ей това ми е интересно да го видя. А бе тея нормални ли са? Страхотни вицове разправят. Сигурен съм че и самите те не си вярват. Ама пропаганда това е какво да правиш. Дай да дрънкаме там а пък квото стане!
16
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
VIVA NORD KOREA !! VIVA KIM !! NO IMPERIALIZUM !!
15
5
 
7
 
! Отговори
до КНДР преди 11 години
Е хайде де давайте от кога ви чакаме да натиснете копчето. Стига сте плашили действайте направо че да видите тогава колко бързо ще ви стегне хватката на демокрацията!
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
4. А твоите ще изкочат напред !
13
3
 
17
 
! Отговори
асд преди 11 години
Заради алчността на САЩ и глупостта на Северна Корея, тези две нации ще докарат на света глобална опасност, ако не разруха... Дано има Господ, той поне да ни спаси, бъдещето от тук нататък е много страшно, ужасът от Втората светова война ще избледнее пред това което ще се струполи върху човечеството! Хората тотално загубиха разум... явно дяволът си върши добре работата....
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Атаката е най добрата защита.
11
11
 
10
 
! Отговори
борко преди 11 години
абе тея няма ли кой да ги думне накрая и да мирясат?
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
9-ти ти това в кой филм го гледа?