Северна Корея е готова да "си уреди сметките" със САЩ

Нямало да наблюдава пасивно подготовката на САЩ за агресия
29 мар 2013 07:46,
174
Северна Корея е готова да "си уреди сметките" със САЩ
Ким Чен Ун ръководи бойни стрелби. Снимка: Reuters

Държавният глава на Корейската народнодемократична република Ким Чен Ун заяви, че ракетните му войски са готови "да уредят сметките със САЩ" в отговор на включването на американски бомбардировачи Б-2 в съвместни учения на САЩ с Южна Корея, предаде Асошиейтед прес.

Коментарът на Ким Чен Ун, който бе направен по време на среща с висши генерали рано в петък, е само част от надигащата се вълна заплахи, целящи да подчертаят раздразнението на Пхенян от ученията и от санкциите на ООН заради извършения от него ядрен опит.

Ким Чен Ун, който е върховен главнокомандващ на Корейската народна армия, е подписал "окончателен план за техническа подготовка на стратегически ракетни войски за нанасяне на удар по континенталната територия на САЩ и островите Хавай и Гуам, а също и по Южна Корея" в случай на провокации.

Още по темата
 Лидерът на Северна Корея заяви, че страната му няма да наблюдава пасивно "подготовката на САЩ за агресия" и ще направи всичко необходимо за защитата на своя суверенитет.

Междувременно министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл заяви, че решението на Вашингтон да включи два бомбардировача Б-2 в учения с Южна Корея тази седмица е било част от обичайни тренировъчни маневри и не е имало за цел да предизвика реакция от Северна Корея.

Хейгъл призна обаче, че провокативните действия и войнстващият тон на Северна Корея през последните седмици са повишили опасността в региона. "Трябва да осъзнаем тази реалност", добави той.

"Севернокорейците трябва да разберат, че това, което правят, е много опасно", заяви Хейгъл. "Не мисля, че ние правим нещо извънредно или провокативно или нещо извън сферата на това, което нациите правят, за да защитят собствените си интереси", допълни министърът, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
2
 
! Отговори
levski84 преди 11 години
XA XA NIKOI NE E V SASTOQNIE DA SE PROTIVOPOSTAVI NA SA6T SAMO RYSIQ NO TE NIKOGA NQMA DA TRAGNAT EDNI SRE6TY DRYGI TE SI VARTAT IGRITE S ORAJIQ I TVA E I OT LI4EN OPIT KAZVAM BQX V AFGANISTAN NA MISIQ ZA 6 MESECA I VIDQX ZA KAKVO STAVA VAPROS AMERIKANCITE MOGAT DA PREKLIY4AT VSQKA VOINA V TQXNA POLZA IMAT NE6TA KOITO SA V SASTOQNIE OT VA6INGTON DA ZATRIQT CELI GRADOVE V AFGANISTAN MOGAT DA PRIKLIY4AT ZA DNI NO IMA QKO KINTI YJ V BEDNIQ AFGAN KOLKOTO RAZXOD IMAT NA DEN PRIXODA E PO 3 ZA AMERIKA
140
0
 
1
 
! Отговори
От 152. преди 11 години
Казах ви, че Китай и Русия няма да си траят заради границите им. Русия вече направи първа стъпка. Очаквам и китайците да се обадят. :)
139
1
 
4
 
! Отговори
M преди 11 години
Тези словесни онанизми на севернокорейците омръзнаха на целия свят. Самите те са наясно, че такъв сценарий няма.
138
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1. Американците нарочно се врат там, за да създадат конфликт, който не съм на мнение, че могат лесно да овладеят. Имайте предвид, че корейците са сигурно 3 пъти по-луди от виетнамците и ще им скачат с ножове към танковете. Другото, което много от вас забравят е, че Китай и Русия имат граници със Северна Корея. Мислите ли, че ей така ще си оставят янките да мятат бомби там?!2. 151-ви далеч не е прав за Иран според мен. Иран има доста силна армия, както и съвсем не лошо въоръжение.
137
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Северна Корея има ядрени бойни глави, така е. Но няма двигатели за тях. Машиностроенето в С. Корея е трагично, бракът е много голям. Нямат достатъчно нефт, нямат достатъчно храна. Нямат качествено снабдяване. Шест месеца война и държавата ще спре да функционира. Те също го знаят. Просто става въпрос да се измъкнат малко допълнителни облаги чрез дрънкане на оръжие. Ахмадинеджад прави същото, както и много други страни. Напълно нормално.
136
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
корейците знаят че американците са в задънена улицаи могат да си позволят това изпълнение да покажат мускулизнаят че никой няма да ги нападне - просто е неизгодно - особено за южно кореяи тях не ги мислете те винаги са се оправялиами вижте българия . като гледам скоро ще ги надминем по мизерияпък не произвеждаме нито атомни бомби и ракети и не издържаме милионна армиясамолен и половина в базата и за него няма горивод сравнение с тях вече сме головодници
135
1
 
4
 
! Отговори
славянин преди 11 години
До всички негрочифутофилистици - все пак реалноста не е дълбокомислен холивудски екшън в който вашите любимци трепят всичко даже и извънземните!
134
2
 
15
 
! Отговори
fripp преди 11 години
Чувал съм, че безпилотните освен терористи доста често нацелват и по някоя друга сватба. Сериозно ли смяташ, че с безпилотни самолети ши победят маниакалните корейци. Ши трябва да са разходят до там.Ши са лее кръв пак. Няма да стане само с джойстика.
133
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те САЩ едвам чакат някой да им се противопостави да го яхнат. -----------------------------------------------------------------------------------146 как по точно става това яхане
132
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя на снимката в най-скоро време ще увисне на бесилота както Садам, Кадафи и компания.Те САЩ едвам чакат някой да им се противопостави да го яхнат.
131
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ivan е аз съм се изнесъл отдавна от *** !Не ме мисли мене.Като начало се научи да си пишеш името с главна буква!
130
2
 
2
 
! Отговори
ivan преди 11 години
До Анонимен sabirai bagaja i zaminavai takiva utrepki kato tebe tukne ni trqbvat
129
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еми щом е готова - да почне да връща всяка година по 200 000 тона ориз на САЩ за през следващите 20 години.
128
5
 
5
 
! Отговори
4око преди 11 години
Хайде сега *** като толкова му е акъла да хваща самолета и да отива да цалува нозете на великият държавник Ким Чен Ун и със сълзи на очи да моли за прошка!
127
2
 
16
 
! Отговори
Ким Уй Фуй преди 11 години
Продавам *** ,и палтенца тип Ким *** Фуй ,също така и наръчник за ядливите корени издаден от братската комунистическа партия на Северна Корея ,правя чейндж със корейски кинти ,1 вон за 34 долара ,уреждам брак със знойни корейски другарки ,много дашни и верни
126
6
 
20
 
! Отговори
ким преди 11 години
Разбрахте ли,че атака нямало да участват в изборите,понеже обявили мобилизация и отиват в Северна Корея да громят империалистите.Изпращането ще е утре на централна гара,атакистите да си носят суха храна за три дни,вода не им трябва,от Русия ще им осигурят радиоактивна водка.От мене ,на добър път и успех.
125
1
 
5
 
! Отговори
fripp преди 11 години
Явно сме номер едно по производството на елементарни частици.
124
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АЗ СЪМ ЗА СЕВЕРНА КОРЕЯ
123
3
 
0
 
! Отговори
fripp преди 11 години
129, камараде, там на тоз баир дето живееш спри да дялкаш толкоз много ***, гледай малко нета, почети и ще разбереш, че конвенционалните войни не са спирали ве, бозон неориентиран
122
0
 
1
 
! Отговори
kokomok преди 11 години
не знам за другите , ама .........мойта ракета е натокана