Русия към Кореите и САЩ: Бъдете отговорни и сдържани!

Международни реакции след като КНДР "обяви война" на Южна Корея
Обновена: 30 мар 2013 17:24 | 30 мар 2013 17:24,
292
Русия към Кореите и САЩ: Бъдете отговорни и сдържани!
Снимка: Reuters, архив

Русия призова днес двете Кореи и САЩ да проявят отговорност и максимална сдържаност, след като Северна Корея обяви, че е "в състояние на война" с Юга, предаде Франс прес.

Очакваме двата лагера да проявят отговорност и максимална сдържаност, и никой да не прекрачи границата, от която няма връщане назад, заяви пред агенция Интерфакс пратеникът със специални поръчения на руското външно министерство Григорий Логвинов, оглавяващ руската делегация на шестстранните преговори.

Още по темата

Не можем да останем безучастни към случващото се край източните ни граници, където се нагнетява напрежение и ежедневно се отправят заплахи, отбеляза дипломатът, цитиран от ИТАР-ТАСС. Поддържаме постоянна връзка с партньорите си в шестстранните преговори по севернокорейската ядрена програма (двете Кореи, Китай, САЩ и Япония).

Всички се стремят да не допуснат положението да излезе извън политическо-дипломатическите рамки, допълни той. Дипломатически източник, цитиран от Интерфакс, похвали поведението на Вашингтон и Сеул при настоящата криза, посочва АФП.

Обстановката, разбира се, е много напрегната и опасна, но има окуражаващи елементи: реакцията на САЩ и Южна Корея засега е премерена и спокойна, отбелязва той.

Париж настоя Пхенян да се въздържа от всякакви нови провокации. Франция е много разтревожена от ситуацията на Корейския полуостров. Тя настоятелно приканва Северна Корея да се въздържа от нови провокации, да изпълнява международните си задължения в рамките на резолюциите на ООН и да се върне бързо към пътя на диалога, заяви в комюнике говорителят на външното министерство Филип Лалио.

Германският външен министър Гидо Вестервеле призова днес Северна Корея да престане да си играе с огъня, оценявайки като сериозна настоящата заплаха за района, съобщи АФП. Безотговорната игра на Северна Корея с огъня трябва да престане, заяви министърът пред германския в. "Билд".

Макар картините и изявленията, идващи от Северна Корея, да ни изглеждат като от друга епоха, те представляват сериозна заплаха за мира в целия район, каза Вестервеле, признавайки, че е силно разтревожен от положението.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
77
 
18
 
! Отговори
Ф-1 преди 11 години
РУСИЯ- ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО!
3
2
 
28
 
! Отговори
Мечо... преди 11 години
Мечо се обърна на другата страна, все още не му се ставаше...
2
38
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И у нас се чува думата на Русия, за съжаление. Чува се в цената на бензина, в цената на газа, а оттам отеква като ехо в цените на всичко друго!
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оф!