САЩ не вярва, че Северна Корея ще изстреля ядрено оръжие

Конгресмени искат сведения за подхода на САЩ спрямо Иран
12 апр 2013 08:36, Петя Славова
31
САЩ не вярва, че Северна Корея ще изстреля ядрено оръжие
Снимка: БТА

САЩ не смятат, че Северна Корея е в състояние да изстреля ядрена ракета, заяви говорителят на Пентагона Джордж Литъл, цитиран от ройтерс и Франс прес.

Литъл направи това изявление след конгресмен разкри, че в изготвен миналия месец доклад на военното разузнаване на САЩ се смята за възможно КНДР да изстреля балистична ракета с ядрена бойна глава, но подобно оръжие би било слабо надеждно, пише БТА.

"Севернокорейците никога не са доказали, че имат такъв капацитет и не смятаме, че в момента го имат. Неточно е да се допуска, че севернокорейският режим изцяло е изпробвал, разработил или доказал този тип ядрен капацитет, който се споменава в доклада", заяви говорителят на Пентагона.

Също така Пентагонът е против връщането на тактическите ядрени оръжия на Корейския полуостров. Това заяви председателят на Съвета на началник-щабовете на САЩ генерал Мартин Демпси по време на изслушвания пред Комисията за въоръжените сили на Камарата на представителите, предаде ИТАР-ТАСС. Той каза още, че САЩ работят с Южна Корея за подсилване на системата за противоракетна отбрана на страната.

Конгресмените поискаха да получат сведения и относно подхода на САЩ спрямо Иран. Демпси постави под съмнение политиката на санкции по отношение на тази страна, тъй като по думите му Америка "със своите санкции практически е довела Северна Корея до масов глад", но желаният резултат - прекратяване на ядрената програма - така и не е бил постигнат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
vsichki protivnizi na RUSIA sa zigani turzi pomazi kazvam go ot opit v germania pochti niama balgarski imigranti povecheto sa ot predno izbroenite
24
0
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 26 преди 11 години
Благодаря за "***".Имам само IQ само 30 пункта над твоя. Малко е, за да се мисля за умен. Не искам да разбера прав ли съм бил! Знам, че Гуам ще стане стъклена стопилка, ако се стигне до голяма война.Такава, за щастие, не се очаква, щото Кимчето пресоли кимчито (прочети т'ва па к'во е) и нито Русия, нито Китай искат да го ядат.Но Владивосток е прекалено близо до северокорейския полигон и не знам дал се сещаш, каква ще бъде реакцията на разгневената мечка, ако стане някоя грешка.Егати трапера!
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как се връща най-големият външен дълг в света... ------------------ А как се иска дълг от САЩ?
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как няма да излети, абе ти си голем ***? За колко време долита една ракета от Китай до Гуам и за колко време излита Б-52, когато е на бойно дежурство? Ей, аман от ***. И не са само Б-52, около Китай има самолетоносачи, има подводници с ядрено оръжие.
21
3
 
5
 
! Отговори
21 до Реалист преди 11 години
До Реалист До 21Разсмя ме! Благодаря за "момче" - отдавна никой не ме беше наричал така. Има нещо, което се нарича "разумен риск". Дано не станем свидетели на това понятие! За янките един Анкъридж, един хавайски остров не струват колкото велика победа над КНДР. Тяхното месо много го боли! Обаче... Една война може да накара света да забрави за 14000 милиарда дълг. Помисли!
20
4
 
8
 
! Отговори
Реалист До 21 преди 11 години
Абе момче...Стига фантазирай. Американците ще разнищят КНДР като нищо! Никой нямало да излети..Ооо боже фантазия. Ще излети не ами направо ще обърнат кндр с хастара нагоре! кндр не може да се надява на успех срещу САЩ! Това и малките деца го знаят!Северняците само да понечат да изстрелят нещо на юг и си подписват смъртния акт!!! Ти знаеш ли какво означава да се репчиш на САЩ и да ги заплашваш а не дай си боже да ги нападнеш...Жална им майка на жълтурите и руснаците не могат ги оттърва!
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те най-близките бази на УСА са на о-в Окинава Япония не в Гуам,и са супер мишена за Кимчо и компания(Русия,Китай,Иран)!
18
2
 
2
 
! Отговори
пол преди 11 години
Миссля; чче КНДР ннямма да ппусне междуконтинентална не; защото не би ммоглаа; а защото няма смисъл; това ще стане мащабен световен конфликт; ще се замеси и Япония Китай Россия; с една дума никакъв смисъл за тях и останалите. Мисля; че въпреки антиКНДР пропагандата нещо сериозно ги е проввокирало; че да са готови и на надрегионална война. Иначе няма логика КНДР вместо да унищожава провокатори в свои води да тръгне с ракети срещу вярно враждебна държава; но все пак официално необявила им война.
17
4
 
9
 
! Отговори
Имате очи! преди 11 години
Имате очи, имате компютри. Там имате инсталиран Google Maps, Google Earth. Ами действайте. Разгледайте о-в Гуам. Пребройте В-52. Знаете ли колко КР носи всеки от тях? Срещу кого е насочено това?Чий го дирят? Мислите ли, че и Русия, и Китай не са насочили десетки ядрени заряда точно срещу "непотопяемия самолетоносач"? Самолети, кораби, подводници. Маленцето ще им разплачат, никой няма да излети оттам!Дано се размине този път - внучето ми изглежда много дебилесто. Затова янки, не дрънкайте оръжие!
16
2
 
5
 
! Отговори
До 17 преди 11 години
Не се връща!!!!Кой е казал че Америка ще го върне...????
15
4
 
3
 
! Отговори
Game Over преди 11 години
Airborne Laser ABL Executive Update 2008 Boeing 747 YAL-1 Ей това ще тръшне русия до 10-на години!!!
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
17 до преди 15 години Бразилия беше първенец , утре може Китай да стане седващия , но кой нищо не знае
13
4
 
5
 
! Отговори
Ким Чен Бум-Бум! преди 11 години
Северна Корея няма да използва ядрено оръжие. Но и балистична ракета с високоефективно взривно вещество може да срине американска военна база с няколко хиляди жертви и милиарди съсипана техника. Тогава САЩ трудно биха използвали ядрени бомби срещу Северна Корея, на границата с Китай и Русия огромен риск за самото им съществуване. Тогава ще слушате новият световен хит - Ким Чен Бум-Бум!
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
14 ТИ ОТ СТОЛИПИНОВО ЛИ ИШЕШ С ТОВА " Х "
11
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хамериканците опънаха защитата и много отворени станаха иначе допреди ден неможеш да ги чуеш , сега взеха те да провокират северно корейците за да може да се стигне до конфликт.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
10стига сял спин бе , не разбра ли че целия свят е срещу това прасе дори Русия и Китай
9
9
 
8
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Генерал Мартин Демпси не смята ли че САЩ извършва геноцид над Северна Корея? Къде е Бан Ки Мун, къде е ООН да тегли една резолюция против американската политика?
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...САЩ смята за възможно КНДР да изстреля балистична ракета с ядрена бойна глава, но подобно оръжие би било слабо надеждно, пише БТА...Да не стане както в поговорката - Надеждата умира последна? (бел.авт.-не става въпрос за Надежда Неистинска)
7
7
 
8
 
! Отговори
Ким Чен Бум преди 11 години
САЩ не смятат, че Северна Корея е в състояние да изстреля ядрена ракета...Май си правят сметката без кръчмаря
6
5
 
10
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Демпси постави под съмнение политиката на санкции по отношение на тази страна, тъй като по думите му Америка "със своите санкции практически е довела Северна Корея до масов глад"================Значи въпреки че са комунисти севернокорейците могат и да живеят нормално, стига САЩ да не им мъти водата. И това го признава висш американски генерал. САЩ са УБИЙЦИ !