Бунт в "Гуантанамо", надзиратели стрелят с гумени куршуми

Напрежението е овладяно, оказана е медицинска помощ на затворници
Обновена: 14 апр 2013 12:08 | 14 апр 2013 10:41, Красимир Ангелов
29
Бунт в "Гуантанамо", надзиратели стрелят с гумени куршуми
Снимка: Reuters

Надзиратели използваха гумени куршуми, за да преодолеят съпротивата на разбунтували се затворници в затвора в американската база "Гуантанамо" в Куба, съобщават световните агенции.

От два месеца в затвора, където пребивават 166 предполагаеми членове на Ал Каида и други заподозрени в тероризъм, има гладни стачки. Вчера на охраната се наложи да прогони една група арестанти от общо помещение към единични килии.

Неколцина  затворници оказаха съпротива с дръжки на метли и бърсалки за под, което наложи намесата, каза говорител на базата.

По думите му след стълкновението медицинска помощ е била оказана на затворници, както и на надзиратели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Гуантанамозатворници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Червен електрон преди 11 години
Само да ви напомня, че на територията на България има ТРИ американски военни бази, които не подлежат на контрол от българските власти и в тях може да има ТАЙНИ ЗАТВОРИ НА ЦРУ, както в американските бази в Полша и Литва.Напишете в Гугъл АБУ ГАРИБ да видите как изтезават затворниците в американските концлагери.И си спомнете за 23-годишния студент Петър Димитров, който на 12 май 2010 влезе в американското посолство в София и майка му Мая, и баща му Владимир още го чакат да се прибере в Попово.
21
1
 
2
 
! Отговори
До № 12 преди 11 години
До Българин ( 12)Имаш ментален проблем с идентификацията! Никакъв българин не си, само използваш камуфлаж. *** си, чиято роля е да дразни обществото, да разединява българите. Няма да питам кой ти плаща за това.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плюс това няма закон, който оправдава партизанлъка, всеки, който не се числи към армия и не носи униформа е извън закона. Ако смяташ, че и ти имаш право да нарамиш пушка и да обикаляш българските гори, нещо си в грешка. Гората е и моя и тогава ще видим кой кого.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А къде пише, че гората е негова? Там има талибани от кол и въже - араби, чеченци, малайци, освен местните афганци.
18
1
 
2
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
22, чия е гората, в която е хванат свободния електрон? Съобразно принципите на американския каубойско-етически модел, "свободният електрон" има пълното право да отстрелва неканените в неговата гора гости! Без при това да се чувства задължен да показва на кьораво и сакато документите си...
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
обирам банка но няма документи и не могат да ме осъдят... ----------------- Това е съвсем друго нещо. Ако те хванат да обираш банка, ще те осъдят за обир. А този е хванат, че обикаля гората с незаконно оръжие, без документи и гърми по американците. Какво трябва да го направят, да го оставят да ги гърми ли? От друга страна не е военопленник, защото не се числи към никоя армия, просто свободен електрон.
16
0
 
1
 
! Отговори
доктор Менгеле преди 11 години
Оказвам физическа и психическа помощ на всЕкакви задържани!
15
7
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Това е хамерика, гулаци и затвор без присъди и съдебен процес,полицейска фашизоидна дупка!!
14
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
18 червена бетонна тиква , това си ти интересно от къде черпиш твоята информация след като не ризнаваш медиите
13
6
 
18
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
"щом сащ предполагат че тези са терористи значи са такива..."Ти чуваш ли се?Аз предполагам, че си убил 1 човек вчера в Малайзия! Айде в затвора до доказване на противното!
12
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не са предполагаеми, превода не е точен. Това са си партизани, но без документи и няма как да го осъдиш, не се знае под чия юрисдикция е. Някакво двукрако животно от гората. Те ако имат самоличност и се докаже, че са нечии граждани, ще ги осъдят за нула време.
11
12
 
6
 
! Отговори
Българин преди 11 години
До 10: Имаш проблеми с граматиката, неграмотен си. Тавярно си бивш/настоящ милиционер или бияч в ДС, червени ***.
10
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не само са подозирани, а са хванати с оръжие. Това не са хора взети от улицата, а талибани, но понеже не са ничии граждани, няма как да ги съдят. Просто ги затварят, за да не правят бели.
9
7
 
31
 
! Отговори
до 9 преди 11 години
българската ДС вкарваше в затвора с присъди! друг е въпроса че закона за тези присъди е отговарял само на комунистическите принципи и норми. но сегашната демокрация е в пъти по-несправедлива от тогавашния комунизъм, ФАКТ! сега за кокошкаря няма прошка... да ти имам демокрацията:)) ***!
8
20
 
10
 
! Отговори
Българин преди 11 години
До 4: А какво правеше българската ДС?
7
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След като Обама подписа закон, предложен от Homeland Security (Американското Гестапо), за арестуване без присъда и без причина и екстензивно шпиониране с дронове и специално създадени организации, Гуантанамо "процъфтява"
6
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бяха необходии такива мерки за съжаление , за да се избегне американската правораздавателна система която е прекалено правова и щадяща обвиняемите , руснаците кавта черезвичайни действия а францизите на война като на войнаНяма начин когато са застрапшени домът и децата ти не си играеш на демокрация .
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре , че от Изток пишат понякога новини , та да разберем какво става при нас на запад . То бунтове си стават и като няма убити не ги и споменават .
4
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
къв затвор бе това си е концлагер!!!!!! без съд и присъда държат хората само заради това че са подозирани... без доказателства, без разследване. това къде го има? "демократическата" USA изпреварва с "демокрацията" даже бившия СССР!
3
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вие па се усетихте да напишете за това... От месеци там има бунтове и стачки, а западните медии "не знаят нищо"... Добре, че са "Russia Today", че да научим нещо отвъд демократичната завеса на запад...