Взривове окървавиха Бостънския маратон

Двама загинали и десетки са ранени, сочат първоначалните данни
Обновена: 16 апр 2013 11:35 | 15 апр 2013 22:42,
431
Взривове окървавиха Бостънския маратон
Снимка: БТА

Две експлозии избухнаха на финала на Бостънския маратон, предаде Скайнюз. Инцидентът е станал около 14.45 часа местно време.

Все още не е ясно колко хора са пострадали, но полицията съобщава, че жертвите са много, като уточнява, че повечето са ранени, предава CNN. По последни данни най-малко 28 са тежко ранените, съобщава телевизията. Властите официално обявиха, че има двама загинали.

Малко по-късно е имало и трети взрив до библиотеката „Кенеди”, която е на няколко мили от мястото на другите два взрива. Говорител на библиотеката съобщи, че в сградата е избухнал пожар, но няма пострадали при експлозията. По данни на АП властите са обез вредили още 2 взрива.

За CNN шефът по сигурността от кабинета на бившия президент Джордж Буш обявява, че от кадрите който вижда, категорично става дума за умишлен взрив.

Един от продуцентите на CNN, който е бил на мястото на събитието разказва, че цялата улица е в кръв, а прозорците са изпотрошени.

Продуцентът разказва още, че двете експлозии са проехтяли от двете страни на улицата в рамките на няколко секунди.

Градските власти съобщават, че броят на ранените най-вероятно ще нарастне неколкократно. Жертвите са били преместени в специална тента.

Втората експлозия е причинила повече жертви и е била много по-голяма, твърдят от CNN. Засега властите не се наемат да кажат дали става дума за газова експлозия или бомба, но очевидец на FOX твърди, че около него са прехвърчали осколки – остатъци от бомба.

По данни на Sky експлозиите са проехтели около два часа след като победителите преминали финиш линията, но част от участниците все още финиширали.

BBC съобщава, че димът от експлозиите се издига на 15 метра височина. По данни на CNN начинът по които се издига димът показва, че става въпрос за умишлен взрив, а не за инцидент.
Всички откачиха, разказва очевидец. BBC разказват, че веднага след инцидента всички започнали да тичат и да крещят от ужас.

Взривове окървавиха Бостънския маратон
Мястото на взрива. Снимка: Reuters

За Бостън днешният ден е официален почивен именно заради маратона. Бостънският маратон е едно от най-големите лекоатлетически събития в САЩ.

Войници на националната гвардия заемат позиции в цялата централна градска част. Бостън е блокиран, мостовете над реката са блокирани, а достъпът до центъра е забранен.

Извънредни мерки за сигурност са взети и в Ню Йорк. Белият дом е отцепен и мерките за сигурност са повишени превантивно и в американската столица.

Президентът Барак Обама веднага е бил уведомен за ситуацията и държи постоянна връзка с местните власти. Вицепрезидентът Джо Байдън заяви, че се моли за жертвите на инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Още по темата: бостънСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
0
 
5
 
! Отговори
Винету преди 11 години
Абе, Боко и Цоко са виновни... Това е
277
0
 
3
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Последни новини от Бостон - бомбаджиите са Обединен Фронт на БСП и ГЕРБ. Издало ги силния ивритски акцнт на Ники Младенов и усилията на Станишефф да говори вместо него пред обективите.
276
4
 
7
 
! Отговори
Българин преди 11 години
САЩ искат да господстват и да имат евтин петрол, но забравят, че трябва да платят и цената на всичко това.
275
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Просто не им е нужен САЩ повече на ционистките кучета. Събориха Америка, както направиха със СССР преди.
274
2
 
18
 
! Отговори
Koko-Гой преди 11 години
Колко ненормален трябва да си,че да организираш атентати на своя земя и на своя народ,а след това да обвиниш страна,която се намира на другия край на света?И кой ще ти повярва на това дяволско начинание?
273
4
 
6
 
! Отговори
безработен от ГЕРБ преди 11 години
БуДа БОЙКО зарьча да си лягате щото ще садите компири в Банкя и ще пасете офците и ще духате каваля Гробарски! Ша прати още пушечно месо на ОБАМА!
272
3
 
28
 
! Отговори
9667 преди 11 години
След такъв "терористичен" акт, в САЩ се тегли жребий измежду страните, чиито централни банки не са част от Ротшилдовата банкова империя. Понеже останаха само 3 страни в света, които все още имат независими централни банки - Иран, Куба и Северна Корея, да видим коя от тях ще е бъде изтеглена в този жребий! Моето предположение, че ще е Иран, която разполага с най-много натурални ресурси.
271
1
 
8
 
! Отговори
Арнолд преди 11 години
Рамбо, къде си ? Помогни на Америка. *** в Афганистан и хвани лошите !
270
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 344абе пич, пий си лекарствата!
269
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако бях на американите утре щях да изчистя всички *** като Сев. корея, иран и прочее ненормалници
268
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всяко нещо в този живот си има цена...не може да мачкаш останалия свят и да си мислиш, че си недосегаем...
267
1
 
10
 
! Отговори
муспи преди 11 години
философе, - алах не е справедлив а е дявол, щом като за виетнамците и арабите става дума, а пълно мълчание за избитите 2 милиона българи и останалите затънали в мизерия! Кой е виновен ли? За всичкото зло по света са виновни евреите, защото те са избрани от дявола алах - йехова - люцифер да го носят, при условие че сами си го искат. Те доброволно са се абонирали!
266
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 339 :500 *** да ти влезат на месец!
265
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой си "организира" нов 11ти септември...на простолюдието да му е честито!
264
5
 
10
 
! Отговори
философ преди 11 години
Алах е справедливв и носи мир на земята след наплма на Чичо Сам. А как ли ще отговорят сев.корейците? Янките страх да ги хване. Аз мисля че това е акт на вьзмездие? А какво ще кажете? 2 000 000 избити виетнамци а колко араби? Самоче арабите се оказаха отмастителни ако бяха такива и виетнамците или сьрбите янките щяха да *** като мухи. Е кой е виновен? Кокошката или яйцето?
263
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скоро ще чипират американските овце с обичайното извинение за тероризъм. Новият световен ред победи !
262
2
 
5
 
! Отговори
МИТКО преди 11 години
ВЪПРОС КЪМ НОМЕР 322: КЪДЕ ТОЧНО НА ИЗТОК НЕ СТАВАТ АТЕНТАТИ, ГОЛЯМ ОТВОРКО? В МОСКВА, ИЛИ НА ОСТРОВ БАЛИ?? БЛИЗКИЯ ИЗТОК ВЪОБЩЕ ДА НЕ ГО БРОИМ!.... КОГАТО ИЗКАЗВАШ НЯКАКВО МНЕНИЕ, Е ДОБРЕ ДА СИ ПОНЕ МАЛКО ПОДГОТВЕН....
261
3
 
7
 
! Отговори
Вагнер преди 11 години
М/у другото гледах едно клипче,което засягаше кризата и едни хора правеха анализи и следиха хронологоята на подобни събития и най-вече от 30-те години...та един от тях каза,че ако не е била Вт.Св.Война излизане от кризата няма..И посъветва останалите да размишляват за ситуацията в момента,предвид обстоятелствата-Египет,Либия,Сирия и Иран.А сега вече и С.Корея.Така че война май искаме не искаме ще има и то мнго скоро!Жалко за децата ни!ЧАФУТСКАТА АЛЧНОСТ И НАГЛОСТ НЯМА КРАЙ
260
0
 
6
 
! Отговори
? преди 11 години
Властите са задържали един от предполагаемите извършители - той е от Саудитска Арабия....----------------Да не би да е лежал в Гуантанамо,и да шофирал кола под наем с фалшива книжка
259
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do 323 suglasen sum s teb.Pisna mi ot nekadurni jurnalisti.