Взривове окървавиха Бостънския маратон

Двама загинали и десетки са ранени, сочат първоначалните данни
Обновена: 16 апр 2013 11:35 | 15 апр 2013 22:42,
431
Взривове окървавиха Бостънския маратон
Снимка: БТА

Две експлозии избухнаха на финала на Бостънския маратон, предаде Скайнюз. Инцидентът е станал около 14.45 часа местно време.

Все още не е ясно колко хора са пострадали, но полицията съобщава, че жертвите са много, като уточнява, че повечето са ранени, предава CNN. По последни данни най-малко 28 са тежко ранените, съобщава телевизията. Властите официално обявиха, че има двама загинали.

Малко по-късно е имало и трети взрив до библиотеката „Кенеди”, която е на няколко мили от мястото на другите два взрива. Говорител на библиотеката съобщи, че в сградата е избухнал пожар, но няма пострадали при експлозията. По данни на АП властите са обез вредили още 2 взрива.

За CNN шефът по сигурността от кабинета на бившия президент Джордж Буш обявява, че от кадрите който вижда, категорично става дума за умишлен взрив.

Един от продуцентите на CNN, който е бил на мястото на събитието разказва, че цялата улица е в кръв, а прозорците са изпотрошени.

Продуцентът разказва още, че двете експлозии са проехтяли от двете страни на улицата в рамките на няколко секунди.

Градските власти съобщават, че броят на ранените най-вероятно ще нарастне неколкократно. Жертвите са били преместени в специална тента.

Втората експлозия е причинила повече жертви и е била много по-голяма, твърдят от CNN. Засега властите не се наемат да кажат дали става дума за газова експлозия или бомба, но очевидец на FOX твърди, че около него са прехвърчали осколки – остатъци от бомба.

По данни на Sky експлозиите са проехтели около два часа след като победителите преминали финиш линията, но част от участниците все още финиширали.

BBC съобщава, че димът от експлозиите се издига на 15 метра височина. По данни на CNN начинът по които се издига димът показва, че става въпрос за умишлен взрив, а не за инцидент.
Всички откачиха, разказва очевидец. BBC разказват, че веднага след инцидента всички започнали да тичат и да крещят от ужас.

Взривове окървавиха Бостънския маратон
Мястото на взрива. Снимка: Reuters

За Бостън днешният ден е официален почивен именно заради маратона. Бостънският маратон е едно от най-големите лекоатлетически събития в САЩ.

Войници на националната гвардия заемат позиции в цялата централна градска част. Бостън е блокиран, мостовете над реката са блокирани, а достъпът до центъра е забранен.

Извънредни мерки за сигурност са взети и в Ню Йорк. Белият дом е отцепен и мерките за сигурност са повишени превантивно и в американската столица.

Президентът Барак Обама веднага е бил уведомен за ситуацията и държи постоянна връзка с местните власти. Вицепрезидентът Джо Байдън заяви, че се моли за жертвите на инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Още по темата: бостънСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
1
 
5
 
! Отговори
s преди 11 години
Властите са задържали един от предполагаемите извършители - той е от Саудитска Арабия....
257
0
 
3
 
! Отговори
tra la la преди 11 години
До до 326 pochti sme sigurni ,che e toi....
256
1
 
6
 
! Отговори
до 326 преди 11 години
Станишев ти ли си бе?
255
3
 
7
 
! Отговори
Стокхолм преди 11 години
Тук в истинска Европа си намерих истински приятел. От мъжката любов по силна няма.
254
1
 
2
 
! Отговори
До 319 преди 11 години
Не бих и сънувал такъв мазохизъм.
253
1
 
3
 
! Отговори
ABBBBBBBBBBBBBBBBBBB преди 11 години
BG Dnes MNOGO VI MOLIA PODBIRAITE PERSONALA SI PRI PO-VISOKI IZISKVANIA ZA KACHESTVENNA JURNALISTIKA.sRAMOTA E,CHE NQMATE EDIN KADUREN ***,KOITO NESTIGA ,CHE NE SI PISHE SAM STATIQTA,A POLZVA MATERIALITE OT SVETOVNITE NOVINARI AMI DORI NE SI PRAVI TRUDA DA Q PREVEDE KACHESTVENNO I PRAVILNO.MALKO MI PRILICHA NA JULTINA ,DAJE GRESHNO PREVEDENA...I ZA DA MU POMOGNA NA AVTORA NA GRESHNO PREVEDENITE ***-CNN ONE OF THE FICTIMS IS 8-YEAR-OLD CHILD(BOY).1 OT JERTVITE E 8 GODISHNO MOMCHE
252
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Западът е ***. Спасението е на изток, там където не стават атентати.
251
3
 
2
 
! Отговори
Стокхолм преди 11 години
До От истинска Европа.И аз се радвам че направих същото. Коментарите от пъпчиви селски *** са отвратителни. Жалко за страната че такива отвратителни *** са останали.
250
0
 
16
 
! Отговори
Вагнер преди 11 години
Много интересен начин за започване на Трета световна война....Все пак Чафут-пикчърс си знае работата!
249
1
 
7
 
! Отговори
до 314 преди 11 години
Да, моля те не се връщай. Дори на почивка не се връщай, чистим се от ***. Изми ли кенефите на новите си господари в Европата ? Айде лягай си, че утре пак си на тръстиката.
248
2
 
7
 
! Отговори
булгар булгар преди 11 години
Образования от UK нима англичаните в центьра на Лондон не отпразнуваха смьрта на Желязната. Е угнетените имат малко повод за празненство! Колко хора в БЬЛГАРИЯ се запалиха заради Гроб и ТИКВАТА?Нима те няма да празнуват ако БОЙКО се гьтне. И още как над 500000 безработни и над 2 000 000 избягаха от БОЙКО и ГЕРБи аз празнувам затова че има вьзмездие!
247
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някое илюминатско ритуалче ще да е - нищо съществено...
246
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И Без Ай фон и Кола мога да живея
245
5
 
10
 
! Отговори
Братята преди 11 години
Фокс Нюз съобщава, че в Общата болница на Масачузетс има най-малко 10 души с ампутирани крайници.Хамериканците се готвят за параолимпиядата!
244
10
 
3
 
! Отговори
От истинска Европа преди 11 години
Наистина разбирам че съм се спасил от тези вонящи,герберски,противни,мазни чалгарски селендуру.Никога вече България никога!
243
1
 
11
 
! Отговори
Вагнер преди 11 години
По-принцип терористите, които и да са те,поемат отговорност за атентата в първите 2/3 часа!Всичко останало е политическо-ционстки заговор...
242
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека денят, в който Съединените Щати бъдат затрити от лицето на Земята, да бъде обявен за международен, междуконтинентален, междупланетарен и междугалактически "Ден на свободата"!!! Да се празнува от целия свят, да се лее алкохол, да се радваме на ***, да се плюе върху гроба на гнусния тумор наречен САЩ! Не
241
1
 
19
 
! Отговори
Майничка преди 11 години
Да видим КНДР или Иран ще изядат дървото сега.
240
0
 
7
 
! Отговори
умувалник преди 11 години
Няма "добро" наложено със сила-има неща,които не се прощават и американците ги правят на много места и постоянно...Жалко за хората,но какво очакват.
239
2
 
6
 
! Отговори
БуДальов преди 11 години
Я колко безработни има тук благодарение на Гроб и ТИКВАТА БОЙКО!Я да легате и утре да пасете офците нао Картофаджията БОЙКО. Я оставете янките да си *** и да одите да копате компирите на ГЕРБ!Они амуджите и Ким ша ги оправят и без вас. На БОЙКОму требет БУДАли компирокопичи. Партйинию вожд БУДА каза да легате он ще гаси пожара