Йордански екстремист се зарадва от ужаса в Бостън

"Американската кръв не е по-ценна от мюсюлманската"
16 апр 2013 07:46,
187
Йордански екстремист се зарадва от ужаса в Бостън
Бостън след експлозиите Снимка: БТА

Ръководителят на йорданска мюсюлманска салафистка групировка заяви, че "се радва да види ужаса в Америка" след бомбените експлозии в Бостън, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 

"Американската кръв не е по-ценна от мюсюлманската кръв. Нека американците усетят страданието, което ние изтърпяхме от армиите им, които окупираха Ирак и Афганистан и убиват хората ни там", заяви Мохамад ал Чалаби, който бе осъден за свързан с Ал Кайда заговор за нападение на дипломатически мисии на САЩ и други западни страни в Йордания през 2003 г.

Още по темата
Работещ в Йордания представител на силите за борба с тероризма в Близкия изток заяви, че експлозиите в Бостън "изглеждат като извършени от организирана групировка като Ал Каида", но не даде доказателства в подкрепа на твърдението си.

Йордански официален представител каза, че е усилена охраната на посолството  на САЩ в Аман.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
4
 
6
 
! Отговори
ррр преди 11 години
До BOTEV:А бе човек, ти правиш ли разлика че се говори за обикновения американски гражданин, който няма никаква вина !?И какво са ни виновни Американците, че ни обезлюдиха, пълна глупост е това мислене .
76
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
91 стига глупости бе илитерани , много ти разбира главата от Ботев , и ти като жабата нали , каво като толкова народ излезе исвън България , те са емисарите на България , те са тзи които утре ще изправят България на крака и абсолютно нищо общо няма Америка с това освен ,ч е е притегатрлна сила за всики народи на земята не само за нашия , все още няма опашки пред Китайските и руските послства .
75
0
 
1
 
! Отговори
321 преди 11 години
слушай бе туземецо от племето "ака".Обикновения сириец няма да вземе своеволно пушката и да тръгне да избива несъществуващ враг.Значи някой е направил тоз конфликт и иска тази война и я обевяват за "гражданска"В България кой извади хората на протест- ами заинтересувани политически лица-по тоз начин използваха донякъде народното недоволство и после го обърнаха във "НЕГРАМОТЕН ПРОТЕСТ"
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия които убиват хора в ислямския свят, които не дават на децата да ходят на училище, които бият жени, които унищожават културни паметници, които правят атентати... са само такива, които са произведени изкуствено от Запада. Дори Ал-Кайда е произведена на запад. Направи човек *** и го контролирай! Атентатите от 11.09 и до снес се обсъждат като нагласена работа от самите западняци. В Америка всички големи вериги са еврейски. Затова - учете, развивайте си мозъците, образовайте се!
73
2
 
2
 
! Отговори
BOTEV преди 11 години
AMERIKANCITE OBEZLYUDIHA BALGARIQ BEZ VOYNA... A SEGA PRODALJAVAYTE DA SAJALQVATE ZA SIONO AMERIKANCITE. A TOQ ЗОРО E PALEN EVREYSKI ***, VAOB6TE NE GO VZEMAYTE NA SERIOZNO NEKA SI PI6E SAMOSEBESI.
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
87 това че у нас върлува беззаконие не го екстраполирай навсякъде не случайно си има класации на страни с по действаща демокрация , страни обхванати от повсеместна корупсия , страни с нарушени граждански права има всякакви класации и ние не се в чвелото им освен ако не са отрицателни
71
0
 
3
 
! Отговори
ррр преди 11 години
А бе ние като сме били 500 години под робство, що не сме окъпали в кръв мюсюлманската държава !!!!!!!!!!!?
70
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вижте *** не знаем още кой го е извършил но този грозен акт е посегателство вътху ДЕМОКРАЦИЯТА върху СВОБОДАТА на ХОРАТА , защото не случайно е избран този МАРАТОН който е един символ на свободата и равноправието на хората , преди 117 години АМЕРИКАНЦИ а не някакви *** са решили да организират такава проява в която да могат да УЧАСТВАТ ВСИЧКИ и спортисти и обикновенни хора и дори такива с инвалидни колички , ЕДНО ОБЩЕСТВО СЕ ПОЗНАВА ПО ОТНОШЕНИЕТО МУ КЪМ РАЗЛИЧНИТЕ И КЪМ ПО СЛАБИТЕ
69
3
 
6
 
! Отговори
до 81 преди 11 години
да прав си заДЕМОКРАЦИЯТА И ПРАВОТО че идва от европееца,но има едно НО това ли е прехвалената европейска Демокрация-по света върлува безаконние само отделни олигарси успели чрез кръвта и мъката на много хора да забогатеят и до толкова има в главите им /как да прецакам другия/.Айде нема нужда от вашата демокрация изкривена,дето и думата "право"не знаете значението и.
68
0
 
4
 
! Отговори
ЗОРО преди 11 години
82- Изобщо не защитавам американците,напротив,осъждам "миротворните" им войни точно толкоз колкото и тероризма....дразня се ,че някои хора защитават такива каузи.........
67
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
32 *** никойй не е паеравил война в Сирия , там има ГРАЖДАНСКА ВОЙНА , хорта излязоха на протести преди 2 години когато започна Арабската пролет и Асад ги удави в кръв ,а Русия го подкрепи , защо не се слуи същото в Египет , нали бяха съюзници на Щатите и на Израел , защото беше естетсвено да сеч уе гласа на норода , но той никога не се чува когато е намесена Русия
66
4
 
3
 
! Отговори
ЗОРО преди 11 години
Да Ви припомня заглавието на статията-"Йордански екстремист се зарадва от ужаса в Бостън"Американската кръв не е по-ценна от мюсюлманската"-АБСОЛЮТЕН ТУЗЕМЕЦ
65
0
 
4
 
! Отговори
до зоро преди 11 години
Зоро ами по твоята логика,да правиш войни в Афганистан,Сирия и т.н.и да парадираш че си американски миротворец,на това какво му казваш?Стига !! Виждам че си достатъчно интелигентен мъж,за да не виждаш очебийното с годините.Нали така американците направиха и в Косово и после с голямата си наглост им дадоха "помощи"да строят и по тоз начин ги заробиха икономически.
64
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
75 и все пак Запада е наследник на гръцката демокрация и римската правова държава , ното едно друго общество в света осве Европейското не е достигало до такава форма на циливизаця , не случайно именно Европескта Циливизация е тази която се е разпространила по света а не обратното иначе всики култури са купували една от друга но европееца е дал това ДЕМОКРАЦИЯ и ПРАВО
63
0
 
2
 
! Отговори
до мислещ преди 11 години
до Мислещ....Това трябва само да те радва,че мюсюлманина не дава на детето си да знае много ,много,защото те си познават много добре психологията и гените.Там се подбира..а не като тук от всяко дърво искате *** да правите.Не ги подценяй ама въобще.
62
2
 
2
 
! Отговори
ЗОРО преди 11 години
75-няма нищо лошо да черпиш знания и да ги РАЗВИВАШ...ако можеш...,а не да взривяваш бомби защото си безсилен...
61
0
 
4
 
! Отговори
!?!??! преди 11 години
"Ал Гайда" обвиняват,ама продължават да ги подържат в Сирия?!
60
2
 
5
 
! Отговори
ЗОРО преди 11 години
72- ако този мюсюлмански свят беше прогресиращ(силен) нямаше да е подтиснат ...... когато две реки се срещнат по-голямата поглъща по-малката!
59
0
 
6
 
! Отговори
VOINIK преди 11 години
AKO AMERIKANCITE NQKOY DEN IZBIQT HILQDI BALGARI... ESTESTVENNO 4E I BALGARITE 6TE SE RADVAT ZA PODOBEN SLU4AY V AMERIKA, TOVA SI E SAVSEM NORMALNO. A ZAGLAVIETO E VSE EDNO SE E KAZALO NE6TI MN U4UDVA6TO
58
2
 
7
 
! Отговори
до зоро преди 11 години
Ако си чел достатъчно книги ще знаеш,че преди много векове англичаните са се учили от арабския елит на маниери,стил,обноски и след време вече са ги унищожили с техните знания и култура.Ама четете,то само да пишете ей,така щото не харесвате арабския свят,защото някой ви го е втъпил не става.Това като култура и знание,което ви го поднася ЗАПАДА е усвоено от мюсюлманския свят.Изтока-Япония,Китай те са си с друга култура.Японците до скоро не пускаха чуждоземци в техния свят.пазеха се защото са хитри