Как миг на насилие разби едно семейство

Чии човешки съдби преобърна атентатът в Бостън
17 апр 2013 18:45,
173
Как миг на насилие разби едно семейство
Малкият Мартин Ричард. Снимка: Reuters

Осемгодишният му син е мъртъв, жена му е с мозъчни увреждания, а 7-годишната му дъщеричка е изгубила единия си крак. Бил Ричард е баща, покрусен от мъка, чието семейство беше почти унищожено при бомбените атентати на маратона в Бостън.

Мартин Ричард, момченце на 8 годинки, се усмихва с детска радост, наблюдавайки заедно със семейството си финала на Бостънския маратон.

Секунди по-късно Мартин, момченцето, което обича да играе футбол и да кара колело, вече не е между живите. Животът му е отнет от миг на насилие, който разбива семейството му, а градът му потъва в печал.

Тенджера под налягане, пълна с експлозиви и метални парчета и пъхната в черен сак, се взривява на тротоара, на който Мартин тъкмо е застанал до майка си Денис, сестра си Джейн и брат си Хенри.

Експлозията отнема живота на Мартин, откъсва крака на сестричката му и нанася удар по главата на майка му, от който тя получава сериозни мозъчни увреждания.

Никой все още не е поел отговорност за терористичния акт, който уби трима и рани 176 души, а властите все още търсят мотива за ужасяващото деяние.

Как миг на насилие разби едно семейство
Пред дома на Мартин е изписано с тебешир "Мир", а съседи са отишли да оставят плюшено мече пред къщата на Ричардови. Снимка: Reuters

Г-н Ричард, 42-годишен мъж, говори за мъката си, докато оплаква загубата на сина си. „Благодарим на нашите роднини и приятели, тези, които познаваме, и тези, които никога не сме срещали, за техните мисли и молитви“, заявява мъжът.

Във вторник вечерта пред къщата на семейство Ричард гори свещ, а на пътя, водещ към дома им, е изписано с тебешир „Мир“. Същият надпис е внимателно изписан на цветен постер, направен от малкия Мартин в училище миналата година. „Хората да не се нараняват“, е изписало наивното малко момче най-отгоре на постера със ситен детски почерк.

„Той просто е най-милото, най-страхотното дете“, разказва през сълзи Холи Молтън, учителка в школото на малкия Мартин и допълва: „Винаги толкова жизнерадостен, толкова изпълнен с живот.“

Кристъл Кембъл на 29 години е втората жертва на ужаса в Бостън. Тя наблюдавала приятеля си, който участвал в състезанието.

Баща й Уилям описва Кристъл, която работела в консултантска фирма, като едно „чудесно момиче“, обичано от приятелите и семейството си и винаги „готова да подаде ръка на нуждаещ се“. „Дъщеря ми помагаше на всички, тя беше много обичана. В момента съм просто шокиран. Съкрушени сме“, успява да промълви баща й пред репортерите.

Третата жертва е китайскa студенткa от Бостънския университет, която наблюдавала състезанието с двама приятели. Единият от тях е ранен, а другият успял да се отърве без наранявания.

От ранените 17 са в критично състояние, някои от тях пострадали от шрапнели под формата на пирони и метални топчета. Според медиците бомбите са направени така, че да вземат възможно най-много жертви.

Информация за други жертви все още не е дадена.

Тази седмица учебните занятия в училището на Мартин са отменени. Там майка му е работела като библиотекарка и е четяла приказки на децата „с глас, който даваше живот на историите“.

Съседката Бети Делъри си спомня как е виждала през прозореца на къщата си малкия Мартин да се катери по дърветата или да играе бейзбол с баща си. „Имаше много чаровна усмивка“, разказва и Дарън Макнеър, чийто син Тайлър играел футбол заедно с Мартин. „Винаги ще си го спомням на игрището. Каква безсмислена, безсмислена трагедия!“

(Telegraph)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САЩ контролира и управлява света чрез петрола и оръжейните производства. В момента те напират за каспийския петрол и ще направят всичко възможно да се доберат до него. Това, драги ми привърженици на САЩ одобрявате ли го като поведение?
89
11
 
8
 
! Отговори
Коментатор преди 11 години
Жалко че чрез негативните и *** коментари българите си вкарват автогол. Това отразява мнението на народа и ако американците и запандяците не са добре дошли кажете довиждане на инвестиции и си живеите на ракия, салатка и цигари Арда.
88
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки с проблемите си. Тук в България ни морят с ниски заплати и геноцид, а в САЩ ги гърмят с експлозии и МсДоналдс.
87
3
 
14
 
! Отговори
Червена Зора преди 11 години
СССР може да е бил всякакъв ,но никога не си е позволявал военна агресия с цел КОЛОНИЗИРАНЕ и ОГРАБВАНЕ на природни ресурси , въпреки мощта си , която превъзхождаше стократно американската , И колко войни има Америка за 200 и кусур годишната си *** история и колко , има Русия/СССР ?
86
4
 
10
 
! Отговори
Червена Зора преди 11 години
СССР може да е бил всякакъв ,но никога не си е позволявал военна агресия с цел КОЛОНИЗИРАНЕ и ОГРАБВАНЕ на природни ресурси , въпреки мощта си , която превъзхождаше стократно американската , И колко войни има Америка за 200 и кусур годишната си *** история и колко , има Русия/СССР ?
85
3
 
21
 
! Отговори
Васко преди 11 години
Ало тези който леете крокодилски сълзи, къде сте докато избиват деца и жени в Сирия,взривяват болници,училища, университети,режат глави- терористи обучавани, въоръжавани,финансирани от САЩ ,или там не живеят хора а?!
84
0
 
7
 
! Отговори
до 104 -105 преди 11 години
А вие каде ги прочетохте тея злобни коментари!Явно сте от друга нация я така ни светнете от коя точно сте!Нещо да ви дадем една хубава оценка!
83
0
 
5
 
! Отговори
orlinpetkov преди 11 години
До Анонимен 103ААА разбрах те са на всяка манджа мерудия и казват кое е лошо и кое не, а па ние всички трябва да им приемаме версията. Щом правят нещо значи е добро и е за да се противопоставим на някоя ос на злото. Въобще не ме интересува СССР къде ще се настанява. както съм против това поведение на Америка, така съм против и всяко подобно поведние пример Китай и анексирането на Тибет и изграбването на манастирите.
82
10
 
8
 
! Отговори
redordead преди 11 години
няма толкова злобна и низка нация...да се радват на смъртта на жени и деца...
81
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прости, зависливи, злобени чалгари, които се радват от смъртта на едно дете.Чалга нация, правете като вятъра.
80
0
 
3
 
! Отговори
orlinpetkov преди 11 години
До Анонимен 95В тоя бизнес грешки няма, просто не вършиш такива неща, не продаваш оръжие не организираш бунтове щото така ти изнасяло.
79
4
 
13
 
! Отговори
другата страна преди 11 години
Да се вьрнем месец назад - как американски безпилотен самолет уби 10 десет афганистански ДЕЦА - ТОВА АМЕРИКАНСКО НАСИЛИЕ КОЛКО СЕМЕЙСТВА РАЗПЛАКА! НАПРАВЕТЕ СЬПОСТАВКА И ПОСЛЕ СЬДЕТЕ! Бьдете реалисти А НЕ АМЕРИКАНСКИ ЛАКЕЙ И БЛИЗАЧИ. ЗА ДА ИЗБУХНЕ БОСТАНБОМБ Е ИМАЛО ПРИЧИНИ. АЗ МИСЛЯ ЧЕ ЯНКИТЕ СА СИ ГО ЗАСЛУЖИЛИ И ОЩЕ ЩЕ ИМА .
78
0
 
6
 
! Отговори
до 97 преди 11 години
А защо да млъкнем?С питане до Истанбул се стигало ,а с мълчане до Сарафово!
77
0
 
4
 
! Отговори
Абе преди 11 години
Накрая до поговорки се стига пак!Храни куче да те лае !И не съди ветрове ,че ще жънеш бури!
76
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАЩО НЕ МЛЪКНЕТЕ ?
75
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каквото и да пишете, факт е, че невинни хора, деца и жени са загинали от терористичен акт. Защо, е друг въпрос. Но тези невинни хора не са отговорни за политиката на правителствата си, нито за това, че някой използва невежеството и бедността на хората за да ги превръща в атентатори и убийци. Нима 140-те жертви на атентата през 1913 г, организиран от комунистическите лидери Георги Димитров и Васил Коларов/ и избягаха в СССР/ са виновни с нещо? Не, това е терористичен акт и гордост на ***..
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво стана със Северна Корея?
73
1
 
9
 
! Отговори
orlinpetkov преди 11 години
До РадостинРадуковПо скоро изглежда като дело на ЦРУ като помощ за вземане на трудно решение. Тоя път мисля че терористите са севернокорейски хахаха, значи ще има война със северна корея. само да не е сухоземна че ония нинджи ще им турят пръст отзад. хаха
72
1
 
3
 
! Отговори
orlinpetkov преди 11 години
До Анонимен 85Понеже говориш за талибани, то те се появиха обучени от американците. а ето как е изглеждал Афганистан преди Руснаци и Американци. Много любопитно. Една модерна държава. Така че като се изтеглят от там, лека полека и нещата ще се нормализират защото това е естествения ход. ето връзката: youtube/watch?feature=player_embedded&v=jbHVqFYWECk
71
3
 
6
 
! Отговори
orlinpetkov преди 11 години
До АрианаПравилно Ариана, що СНН не ни показва с такъв хъс и така сърцераздирателно стотиците хиляди деца с откъснати крака, ръце, обезглавени, майките които кърмят намерени сред руините бебета. Обаче не, това го няма никъде. Показват ни "геройте" с американски униформи. хахаха *** неглеците са тия. никоя насилствена смърт не хубава, еми да си ги оплакват тихомълком и да си изберат нови политици дето няма да водят войни и да подклаждат подмолно конфликти.