Джохар Царнаев може би е опитал да се самоубие

ФБР издирва съучастниците на двамата братя
Обновена: 21 апр 2013 15:54 | 21 апр 2013 14:25,
47
Джохар Царнаев може би е опитал да се самоубие
Братята Царнаеви. Снимка: Reuters

Заподозреният за извършването на атентата на бостънския маратон Джохар Царнаев вероятно се е опитал да се самоубие, когато е бил издирван от полицията, съобщи телевизия Си Би Ес, цитирана от "Фокус".

Лекарите откриха по тялото на 19-годишния заподозрян две рани – в крака и шията. Предполага се, че първата той е получил по време на престрелката с полицията, в резултат на която загина по-големият брат на Джохар Царнаев – Тамерлан.

Телевизията отбелязва, че според медиците Д. Царнаев, укривайки се от полицията в градчето Уотъртаун, напълно вероятно е да е опитал да се самоубие. Според една от версиите той е захапал дулото на пистолета и е натиснал спусъка, в резултат на което е получил раната в шията. В момента състоянието на Джохар Царнаев предизвиква опасения сред медиците, тъй като е изгубил много кръв.

Още по темата

Междувременно стана ясно, че ФБР издирва „спяща терористична клетка” от 12 души, която е свързана с братята, извършили атентата срещу бостънския маратон. Полицията е на мнение, че Тамерлан и Джохар Царнаев са били специално обучени за извършването на разрушителната атака, пише "Дейли Мирър".

Над хиляда агенти на ФБР през нощта са се опитвали да разкрият терористичната клетка, като са арестували мъж и жена на 60 мили от Бостън в часовете преди драматичното залавяне на Джохар.

Източник, близък до разследването, посочи: „Нямаме съмнения, че братята не са действали сами. Взривните устройства, които бяха използвани за детонирането на двете бомби, са били високотехнологични и това не е нещо, което човек може да научи от „Гугъл”.

„Те бяха прекалено сложни. Някой е дал на братята знанията за създаването на бомбите и нашата работа сега е да открием кои са те. Агентите са на мнение, че спяща терористична клетка с около 12 члена търпеливо е чакала за извършването на нападението”, посочи източникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Промити мозъци,млади и извършиха този зловещ акт,жалко ,но убиха три невинни жертви едно дете,ранени.Дано да каже защо направиха този атентат.
40
0
 
1
 
! Отговори
До 36. преди 11 години
" Шия " , трябва да се преведе правилно .На английски е цялата предна и задна част . Сложи си една пръчка в устата и виж колко възможности има къде ще излезе . Пистолета при изтрел отскача така че патрона моще да мине на много места ,но не е минал през мозакът му .В момента тръбата с която е дишъл е извадена и диша самостоятелно .
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Подценявате Американците , незнаели къде е Чечня , ами и аз незная къде е точно Чечня и кои са около нея освен Русия , вече се навъдиха държавици и федерации , ..и понеже американците са " глупави " , този малкия на следващия ден е отищъл на лекции , толкова са се заблудили , че са неуловими , че на втория ден като започнаха да се появяват видио записи , снимки , видео от телефоните ... Двамата братя са изпаднали в паника и започват да стрелят срещу полицай , от кампуса до щатските
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Осама беше приятел на фамилия Джордж Буш.Всичко е ??? и защо???Ужасна е надпреварата за превъзходство и хамерикщанците да казват на чеченци чехи,толкова *** народ ,нечувано.
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СВЕТА СТАВА ОЩЕ ПО-ОТВРАТИТЕЛЕН С НАГЛАСЕНИТЕ УЖ АТЕНТАТИ ОТ НЕВИННИ ИМИГРАНТИ. ТОВА ЩЕ БЪДЕ ПОГОЛОВНО-ПРОСТО АМЕРИКА ПОКАЗВА НА ВЛАСТИМАЩИТЕ В ЦЯЛ СВЯТ КАКВО ДА ПРАВЯТ "КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА".АКО НЕ Е ТОВА КОЕТО КАЗВАМ, НЯМАШЕ ВЕДНАГА ДА ПРАВЯТ МАРАТОН В ЛОНДОН И НЕ ЗНАМ ОЩЕ КЪДЕ, А ЩЯХА ДА ОБЯВЯТ ВСЕОБЩ ТРАУР И ДА НЕ ПРЕДПРИЕМАТ ТАКИВА ГРАНДИОЗНИ МЕРОПРИЯТИЯ.ВСИЧКО Е НАГЛАСЕНО-КАКТО И 11 СЕПТЕМВРИ, КОГАТО ВЛАСТИТЕ ВЗРИВИХА И ИЗБИХА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД.БИН ЛАДЕН-НАБЕДЕНИЯ-БЕШЕ ЖЕРТВА
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този атентан в САЩ и кой искат да дестабилизират?Веднага бише прието да се продават оръжия.Ако са виновни ,момчето като оздравее ще отговори на службите и съда,но ако може вече да говори.Жалко за погубената младост и жалко за жертвите млади хора и дете.
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бе, този не знае ли къде му е сърцето, та се мъчи да се ,,САМОУБИЕ,, в крака и шията .......
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
първо бомботе били примитивни, сега излязоха че са високотехнологични. Така и не казаха какво оръжие е имал Джохара. Така и не ми стана ясно как се прострелваш сам в шията, като си захапал дулото?? Всичко това са глупости на таркалета, чудя се не е ли наш Цецо участвал в съчиняването им, на неговите простотии мязат. Отделно няма записи на братята с раниците им. Тия бомби трябваше да са доста обемисти.. Абе с една дума, нищо няма, само думи и трупове..
33
1
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 11 години
До АнонименAbe smok shto pishesh raboti det ne gi razbirash. 9000 sa obgradili raiona da ne moze ot nikyde da se izmykne. Osven tova brat mu ne sa go ubili policaite ami go e pregazil toi s kolata, ot tova e umrial.Gledaite malko realistichni *** ( ne teia turskite v bg )
32
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоз *** като го видях какви тънко кръсче има в затвора ще му е бая изнанагорно всяка вечер като поема негърския
31
3
 
4
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Юдомасонски ***!
30
0
 
7
 
! Отговори
до 34 преди 11 години
Не са офейкали, защото едва ли са претполагали, че ще стигнат до тях. Все пак те са имали някакъв живот в тоя град . Не става да зарежеш всичко ей така.
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Във мъглата и мотолявицата Двата въпроса които са супер прости и супер загадачни...:1. Защо след атентата тия не са офейкали или опитали да се скрият? Тоя сега дето са го хванали си е ходил на училище и по партита, и си е писал на "twiter" съвсем нормално...особено след АКО знаеш/осъзнаваш че си направил такъв атентат, няма ли малко да си гузен?!2. Защо не покажат видео как слагат чантите на третоара? Не са били единствените с чанти там...
28
4
 
3
 
! Отговори
ДО 32 преди 11 години
Хмм, явно си бил там и си видял и чул всичко, а не са ти го казали от жидовските медии, нали?
27
6
 
19
 
! Отговори
ДО 27 преди 11 години
Кого да натопили бе умник? Ти ако си невинен че бегаш ли от полицията? Че убиваш ли полицай и били стрелял и хвърлял експлозиви по тях? Кой нормален човек на 19 ходини може да притежава експлозови? Аман от разбирачи и дървени философи бе братче.
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Можем да си задедем доста въпроси,но 9000 хиляди въоръжени за един пикльо,та танкове,та бронирани коли,то вертолети ,а той тежко ранен,много странно? Дано да проговори.
25
0
 
0
 
! Отговори
29 е за 24 преди 11 години
текста е за 24 колегаПожелавам на всички хубава неделя
24
7
 
11
 
! Отговори
Степан Бандеров до 2 преди 11 години
Пич в 2световна са учавствали украинци и от прибалтийските републики не и кавказци . Горките момчета утрепаха ги за нищо . Сега още 12 глави търсят за курбан .
23
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Натопиха две момчета и убиха едното без доказана вина. Това ли е демокрация. САЩ се правят на велики, че са хванали терористите, защото нали света трябва да види колко бързи и безгрешни са. И нали трябва да всеят старт в останалите терористи. Постановката от 11 септември се повтаря и до кога с тези евтини номера бе.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хаха,ако се беше съгласил с янките сега щяхме да бъдем 10-15 милиона души в България.