Джохар Царнаев може би е опитал да се самоубие

ФБР издирва съучастниците на двамата братя
Обновена: 21 апр 2013 15:54 | 21 апр 2013 14:25,
47
Джохар Царнаев може би е опитал да се самоубие
Братята Царнаеви. Снимка: Reuters

Заподозреният за извършването на атентата на бостънския маратон Джохар Царнаев вероятно се е опитал да се самоубие, когато е бил издирван от полицията, съобщи телевизия Си Би Ес, цитирана от "Фокус".

Лекарите откриха по тялото на 19-годишния заподозрян две рани – в крака и шията. Предполага се, че първата той е получил по време на престрелката с полицията, в резултат на която загина по-големият брат на Джохар Царнаев – Тамерлан.

Телевизията отбелязва, че според медиците Д. Царнаев, укривайки се от полицията в градчето Уотъртаун, напълно вероятно е да е опитал да се самоубие. Според една от версиите той е захапал дулото на пистолета и е натиснал спусъка, в резултат на което е получил раната в шията. В момента състоянието на Джохар Царнаев предизвиква опасения сред медиците, тъй като е изгубил много кръв.

Още по темата

Междувременно стана ясно, че ФБР издирва „спяща терористична клетка” от 12 души, която е свързана с братята, извършили атентата срещу бостънския маратон. Полицията е на мнение, че Тамерлан и Джохар Царнаев са били специално обучени за извършването на разрушителната атака, пише "Дейли Мирър".

Над хиляда агенти на ФБР през нощта са се опитвали да разкрият терористичната клетка, като са арестували мъж и жена на 60 мили от Бостън в часовете преди драматичното залавяне на Джохар.

Източник, близък до разследването, посочи: „Нямаме съмнения, че братята не са действали сами. Взривните устройства, които бяха използвани за детонирането на двете бомби, са били високотехнологични и това не е нещо, което човек може да научи от „Гугъл”.

„Те бяха прекалено сложни. Някой е дал на братята знанията за създаването на бомбите и нашата работа сега е да открием кои са те. Агентите са на мнение, че спяща терористична клетка с около 12 члена търпеливо е чакала за извършването на нападението”, посочи източникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
5
 
! Отговори
Елементарно, Уотсън! преди 11 години
Костов е вербувал тези двамата, за да си отмъсти на САЩ, че го натискаха да приема косовски бежанци у нас.
20
3
 
12
 
! Отговори
Американец преди 11 години
Уф! Стана грешка. Ние от ЦРУ подготвяхме братята да сложат бомби в Москва и Петербург. Или Сарафово! А те решили да направят една суха тренировка,да изпробват усвоените от нас умения как се правят и взривяват бомби всред мирно население. Пардон! Сбъркали са Москва с Бостън.
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чеченците по време на втората световна война, са участвали на страната на Германия срещу СССР
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
images.4chan.org/int/src/1366540729059.jpgimages.4chan.org/pol/src/1366548619689.jpg
17
1
 
12
 
! Отговори
Уплашен преди 11 години
Внимавайте, че иде лято и идват евреите да играят в нашите казина!
16
0
 
1
 
! Отговори
boza преди 11 години
Sega v Chechen Republik ste im vdignat pametnik , a USA vmesto da se grizhat za sudbata na Siriiskite teroristi da pomisljat za unistozhavaneto na nay-divite isljamsko-radikakni rezhimi , kato tezi v Sauditska Arabia , Qatar, Bahrain , Yemen , Pakistan Afghanistan , a ne da mi razpravjat prikazki za maloumnici.
15
1
 
0
 
! Отговори
bai Ganio преди 11 години
Gorkia haivan. Shte go opraviat v bolnicata samo da mu dadat smyrtno nakazanie
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сатаната се уплаши от своите изчадия.
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Една от най-големите грешки на САЩ ще е да направи от Кавказ свои враг!Тея не признават нищо!
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако тоя беше напрали атентата в Чечня, американците щяха да го обявят за дисидент и борец за демокрация който се сражава срещу про-Путинския чеченски диктатор Рамзан Кадирев, а CNN и Reuters и Хюман Райтс Уотч и всички останали щяха да вият, че се нарушавали правата на борците на национална независимост в Чечня, Барак Обамя, Меркел, Катрин Аштън и Камерън щяха да се изредят да призовават про-руския чеченски диктатор Рамзан Кадирев да не нарушава човешките права и да освободи Джохар Царнаев.
11
0
 
6
 
! Отговори
Ъц преди 11 години
Най-древната и най-сигурна тактика в света, доказала своята висока ефективност - "Разделяй и владей!"
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Агентите са на мнение, че спяща терористична клетка с около 12 члена търпеливо е чакала за извършването на нападението, посочи източникът................................Абе ,това ФБР са като врачки!
9
2
 
13
 
! Отговори
! преди 11 години
За " братята чехи" ли става дума ??? офффф толкоз прости тез американци, чак смешни !
8
0
 
13
 
! Отговори
Даола преди 11 години
Любопитно е какви марки са били пистолетите на братята ?Обикновено при подобни случаи веднага полицията съобщава какви оръжия са използвали заловените срещу силите на реда ?
7
0
 
4
 
! Отговори
do 3 преди 11 години
a Kadafito?
6
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ФБР издирва съучастниците на двамата братя?Да не се казват Володя и Дмитрий?!
5
1
 
19
 
! Отговори
до 5 преди 11 години
Талибаните ли?Че те са първокласници пред тея кавказки народности ,само Българи или Руснаци имат някакъв шанс да ги бият ,всичко останало де се е опитало е яло големия пердах!Не говоря на изуст,някогашната Дикая Дивизия е била точно от такива и единствено от Българите е яла шамари.
4
0
 
25
 
! Отговори
до Пешо преди 11 години
до Пешои талибаните бяха приятели на сащ,а сега терористи
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всъшност са дегестанци-Авари!Абе и аз си давам сметката ако бяха в Америка тея републики и народи щеше ли изобщо да я има!
2
1
 
32
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Ама чеченците не бяха ли борци за независимост и свобода подкрепяни от САЩ и Турция в борбата им срещу Русия.А сега били терористи.Как се променят нещата.