Хванаха втория терорист от Бостън

Джохар Царнаев се укривал в лодка в задния двор на къща
Обновена: 20 апр 2013 15:23 | 20 апр 2013 08:52,
174
Хванаха втория терорист от Бостън
Снимка: Reuters

Мащабната операция по залавянето на 19-годишния Джохар Царнаев, заподозрян в организиране на терористичния акт по време на Бостънския маратон, приключи успешно, обобщава ИТАР-ТАСС. Той бе блокиран от полицията, специални части и ФБР в бостънското предградие Уотъртаун, след което бе арестуван.

Царнаев е бил открит в лодка в задния двор на къща в предградието благодарение на бдителността на местен жител, който видял по лодката си кървави следи и веднага повикал полицията.

"При задържането той оказа активна съпротива - започна да стреля по полицията. Като цяло бостънската полиция при тази операция действа блестящо", заяви комисар Едуард Дейвис. Сега заподозреният за бомбените нападения е хоспитализиран с две тежки рани на шията и крака, а състоянието му се оценява като критично.

За едно денонощие той два пъти влиза в престрелки с полицията. Първият път бе вчера в кампуса на Масачузетския университет. Тогава загина по-големият му брат - 26-годишният Тамерлан Царнаев, за който също се предполага, че е участвал в организирането на експлозиите. Убит беше и местен полицай. Втори път Царнаев откри стрелба по полицията при опита да бъде задържан.

Още по темата
Президентът Барак Обама направи кратко обръщение към нацията и съобщи, че е "наредил да се използват всички ресурси на федералните служби", за да бъде завършено разследването. Все още има много въпроси без отговор за взривовете, включително дали на двамата мъже са помагали и други лица, отбеляза президентът.

Малко преди края на операцията в Уотъртаун Обама разговаря с руския си колега Владимир Путин, който изрази съболезнования от името на руския народ за трагично загиналите хора в Бостън. Двамата президенти са се договорили да продължат да работят съвместно по сигурността.

Жителите на Уотъртаун останаха затворени в домовете си почти денонощие и след съобщението за залавянето на Царнаев излязоха по улиците, за да отпразнуват ареста, изпращайки с аплодисменти колоните от военна техника, линейки, полицейски и пожарни автомобили, напускащи града.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
1
 
0
 
! Отговори
!!!!!!! преди 11 години
Po skoro USA prezedenta da si hvane senatorskite lobita i da gi sloji na mqsto. Dr. sa pulni gluposti. Parite upravlqvat sveta, a trqbva da e obratnoto.
131
1
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 11 години
До АнонименSyshtata rabota e i s atentatorite v Burgas. Podgotviani sa ot Boko tikvata i DS da syboriat amerika a te grymnaha bombi v sarafovo :)
130
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
двамата чеченци са били подготвяни за камикадзе в Русия от ЦРУ. Затова са били на отчет и във ФБР. Затова и ФБР нищо не е предприемало срещу тях. Защото са били обучавани от американците да извършат атентати в Русия. Само че стана някаква засечкааааа, Вместо да сложат бомбите в в някое руско училище, двамата братя ги взривиха в Бостън. ТАКА Е, БРАТЯ АМЕРИКАНЦИ! КОЙТО СИ ИГРАЕ С ОГЪНЯ ПОНЯКОГА СИ ИЗГАРЯ ПРЪСТИТЕ. Така беше някога и с Хитлер. Пратиха го срещу Русия,а той нападна първо Англия с бом
129
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
вамата чеченци са били подготвяни за камикадзе в Русия от ЦРУ. Затова са били на отчет и във ФБР. Затова и ФБР нищо не е предприемало срещу тях. Защото са били обучавани от американците да извършат атентати в Русия. Само че стана някаква засечкаааа, Вместо да сложат бомбите в в някое руско училище, двамата братя ги взривиха в Бостън. ТАКА Е, БРАТЯ АМЕРИКАНЦИ! КОЙТО СИ ИГРАЕ С ОГЪНЯ ПОНЯКОГА СИ ИЗГАРЯ ПРЪСТИТЕ. Така беше някога и с Хитлер. Пратиха го срещу Русия,а той нападна първо Англия с бомби
128
0
 
1
 
! Отговори
? преди 11 години
а третия кога ще го хванат ?
127
6
 
15
 
! Отговори
ветеринар преди 11 години
Славна победа! 10000 срещу един. Между другото - днес америка за пореден път ни е порицала за дискриминация срещу добрите "роми''. Интересно ми е тези, мучащи с телешки възторг от полицейската държава - как го възприемат този факт? Не че нещо.... само питам.....
126
1
 
2
 
! Отговори
До 160. преди 11 години
Не се чуди толкова и тези момчета са американски граждани ( само че са приели джихадизма и са се повлияли от външен ислям). Чичото на момчетата каза , какъв е този дявол , да си объркаш живота и да се превърнеш в терорист . Това което искам да кажа на моят леменник е да каже истината кой стой зад тях и да поиска прошка от осакатените хора !
125
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Напоследък в сащ се гърмеше на поразия из детски градини, училища, университети и къде ли не. Сума ти народ даде фира. Та чудех си просто - koи всъщност са по-големи терористи. Но както и да е....намери се повод за поредната "демократична" война....по възмжност в държава с повечко петрол!
124
0
 
6
 
! Отговори
До 156. преди 11 години
Това което направиха американските полицаи и специални служби за 24 часа , прави населението на един район от Бостън , да се чувстват защитени и когато излязоха на улиците , се чувстваха горди ? Но това беше съчетано с Бостънското правителство и ФБР също , да спрат движението на града , да отцепят района , в който се крие атентатора , хората да останат заключени по домовете и да не предприемат нищо , само да се обаждят по телефона , от улицата веднага ще дойдат специалните части ! И приключи
123
1
 
3
 
! Отговори
Даола преди 11 години
Въпрос: пълното унищожаване на завода за изкуствени торове в Уест, Тексас, където загинаха доста хора - колко всъщност: 15 , също ли е саботаж. Няма информация.
122
3
 
4
 
! Отговори
Трагедии и Медии преди 11 години
Трагедията в Бостън е голяма, така е, но защо няма никакви новини за трагедията в Ирак? Ето едно клипче, за съжаление на англииски и тези, които не знаят езика няма да разберат. *** . youtube . com / watch?v=mkyvyd5zb-Q
121
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако американските полицаи, които са стреляли срещу братята, бяха в България сега щяха да са в кауша за нехуманно отношение към терористи и за нарушаване на техните права. Даже вече щяха да са следствени и остранени от служба.
120
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сметта май си ти , и не можеш да разбереш как теб те измитат ..
119
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябваше да езчистят повече смет чеченягите!
118
3
 
5
 
! Отговори
От САЩ преди 11 години
Обама не само е говорил с Путин , но днес казаха по новините , че предо 2 години Руснаците са ги предупредили за подготвяне на Чеченски атентати !
117
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Обама разговаря с руския си колега Владимир Путин" - това е лъжа. Относно мотивите на терористите, можете да прочетете тук: konzertfilmer.de/alice/Alice-Blowback-bg.html
116
0
 
1
 
! Отговори
hanko преди 11 години
Kakvo pishat tuk nqma nikakvo znacenie vaznoto e ce v USA horata sadeystvat na policiyata i ne se spotaivat kato balgarskite mishki
115
2
 
32
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Колко време мина след атентата в Бостън - разбраха кои са,откриха ги и ги хванаха. Колко време мина след атентата в Сарафово - още има само ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ от търтеите в българското следствие и полиция. Иначе за подслушване милиони са пръснати за което са много големи специалисти.
114
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И руснаци и американци се видеха у чудо с разните му афганистанци, пакистанци, чеченци и други диваци. Обаче булгаро-*** тук продължават да търсят некви конспирации.Как паднали кулите, как паднали блоковете в Москва ...вие не сте у ред бе.
113
9
 
5
 
! Отговори
:) преди 11 години
Zashto ne mlaknete seliani! Tova e subotaj, tova ne sa horata postavili bombite kakav motiv imat tia dvama stydenti? Narochno sa gi natopili amerikanskite vlasti, az jiveia tyk v USA i ne viarvam neshtata da sa tolkova lesni za reshavane kakto te pokazaha! Palna izmishliotina!