Чу ли за бостънската експлозия? Аз я извърших!

Джохар Царнаев обвинен в използване на оръжие за масово унищожение
Обновена: 23 апр 2013 14:57 | 23 апр 2013 07:32,
115
Чу ли за бостънската експлозия? Аз я извърших!
Снимка: БТА

Двамата братя, заподозрени за бомбените взривове на Бостънския маратон, изглежда са действали, водени от религиозни подбуди, но няма данни да са били свързани с ислямска терористична група, заявиха американски служители, цитирани от Асошиейтед прес.

19-годишният Джохар Царнаев, който е ранен и се намира в болница в Бостън, беше обвинен вчера от американската федерална прокуратура в използване на оръжия за масово унищожение с цел убийство и ако бъде признат за виновен, може да бъде осъден на смърт.

Още по темата
 26-годишният Тамерлан Царнаев загина в петък при престрелка с полицията. Братята - чеченци от Южна Русия, живели в САЩ от десетина години,  са изповядвали ислям. Сред доказателствата, представени от прокуратурата при повдигането на обвиненията срещу Джохар Царнаев, бяха записи от камери за наблюдение, на които се вижда как той оставя раница на мястото на втората експлозия на Бостънския маратон и използва мобилен телефон.

Секунди по-късно на метри оттам избухва първият взрив, който всява смут сред хората наоколо, но Царнаев изглежда спокоен и бързо тръгва нанякъде. Десетина секунди след това на мястото, където той е оставил раницата, избухва вторият взрив.

В документите, представени пред съда, се казва, че единият от братята заявил на човек, чиято кола двамата похитили в нощта на четвъртък срещу петък: "Чу ли за бостънската експлозия? Аз я извърших."

Американското правителство обяви, че Царнаев ще бъде съден от федерален съд. Някои конгресмени настояваха той да бъде третиран като вражески боец и да бъде изправен пред военен трибунал, където правата му биха били силно ограничени. Но Царнаев е натурализиран американски гражданин, а съгласно законодателството на САЩ американските граждани не могат да бъдат съдени от военни трибунали, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: бостънДжохар Царнаев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
5
 
! Отговори
Схематичен преди 11 години
По същата схема,Хамериканците избиват и успяха да избият Българите,благодарение на Иван Костов!Бившия възпитаник на СССР! Това не е шега! Сега този ИЗВЕРГ,дето не иска да сложи ръка на БИБЛИЯТА е с тероризиращите и крадящи лъжливи Американци,дето дръзнат да избиват собствената си нация,за да оправдаят кражбите си от народа. До като Американците са много и са ***,Българите са малко и са умни! Кой измисли Лемон Брадърс и защо? Защото вече не може да се печетат ДОЛАРИ на воля!!!
87
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Една крава казала:-На мен ми се струва,че хората се грижат за нас,само заради млякото и месото...-Ае,стига с твоите коспиративни теории,***...срязала я по-разумната...Колко хора се разпознаха в този виц?
86
3
 
16
 
! Отговори
Днес преди 11 години
Днес са задали въпроса , защо са извършили бомбения атентат ?Мотивът им е : " Да защитят Исляма "Поставят бомби на улицата , на маратон , да убият и осакатят колкото може повече хора , за да защитят Исляма ?
85
5
 
6
 
! Отговори
gogo преди 11 години
До 11Aми чу ли за момиченцето, което уж беше убито, а дни по-късно се появи на снимка с Барак Обама?
84
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Исляма е религия като всички други. Учи на добро. Добрия ислямист е като добрия християнин. Тълкуванията и изкривяванията са друго нещо. Християните също са горили на клади, инквизирали са хора, почти са заличили цяла раса- индианската.... но това не е пропвядвал Христос. Проблемът не е в лошите хора, те са малко. Проблемът е в добрите, че не правят нищо за да ги спрат.
83
6
 
11
 
! Отговори
Пак бъркате врагът преди 11 години
Не бъркайте исляма с радикалния ислям.Радикалните ислямисти убиват най-вече мирни мюсюлмани (статистически) за да "покажат" своето мнение.Има и доста християнски и прочие секти,които са довели до големи масови убийства,най-голямото доколкото си спомням беше нейде в Африка и бяха затрили към 400 души.Радикалните ислямисти са си вид сектанти,на които им промиват мозъците с грешни интерпретации на Курана и не са никак симпатични на мирните мюсюлмани,защото най-често взривяват тях-Багдат,Ирак....
82
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Твърде много войни се водят заради исляма и явно е време религията да изчезне или подложи на промяна.
81
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА ГО РАЗПОРЯТ ***. СИТЕ МЮСУЛМАНИ СА ЖИВОТНИ И ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗБИТИ. ВРЕМЕ Е ЗА ПОСЛЕДНИЯ КРЪСТОНОСЕН ПОХОД.
80
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Яко -сега ще го излекуват за да не умре и после ще го екзекутират. На тоя обаче дали му дреме ?
79
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Proof That Craft or Blackwater Agents Did The Boston Marathon Bombing Must See Video & Pictures! beforeitsnews/terrorism/2013/04/proof-that-craft-or-blackwater-agents-did-the-boston-marathon-bombing-2445882.html
78
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do93 nashite tupi polititzi togava im dadoha vuzdushnoto ni prostranstvo za do bombardirat Surbiya, i eto ti konflikt, tochno v stila na tezi teroristi amerikantzite.
77
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хамериканците съвсем изперкаха. От кога тенджерите и пироните станаха оръжие за масово унищожение. Когато тези *** бомбардираха бивша Югославия пускаха бомби с обеднен уран. Обеднен, обогатен си е уран и е радиоактивен. Но това не беше оръжие за масово унищожение. Дори го рекламираха като "хуманно" и "умни" бомби. Наглостта на тези ненормалници няма граници. Да сравняваш пирони с уран, че и по-лошо. Нямам повече думи да изразя това, което чувствам в себе си, спрямо злодея САЩ.
76
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Shto ni zanimavate s tezi teroristi amerikantzite.
75
14
 
13
 
! Отговори
биг брадър преди 11 години
Не се заблуждавайте!И там,както и в сарафово май съобщенията за взрива са изпреварили самия взрив.Тези чеченци са 2 зависими момчета,които цру използва,за да си измие ръцете.Там полицейщината е страшна,а ние вървим по техния път.Не бъде ли изметена мутрата борисов,ще ни имплантират по един чип и няма мърдане.всичко се прави с една цел: да се оправдаят милирдните им бюджети за въоръжение и да се всява страх.
74
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
къде е ДПС да излезе с изявление към американците - "не вкарвайте етнически мотив, щото може стане страшно" ?
73
2
 
5
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
Ислямският тероризъм, изхождащ от крайни мюсюлмански секти е явление от последните 20-30 години. Преди това - 50-те, 60-те, 70-те г. в арабските и мюсюлманскиет държави вървеше процес на формиране на нации, на социални преобразувания и на налагане на светски режими. Да, те действаха с насилие, изкоренявайки средновековни стереотипи. Но къде процесът на секуларизация е вървял без насилие. Нима в Западна Европа отделянето на Църквата от държавата не е бил съпроводен с терор абсолютистки режими, революции и пр., докато се стигне до момента, в който имаме светско и неподатливо на религиозно възд
72
1
 
4
 
! Отговори
82 преди 11 години
Проблема е в хората , на които религията им е подействала .Специално на тези двамата - масови убиици - радикалния ислям ?Защо ? - този въпрос ще му задада последен ! Какви са мотивите да убиваш , защото другите не го разбират -
71
5
 
4
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
76, ти не питаш сериозно кои са крайните християнски секти, нали? За масови убийства , вършени от тях също не си чувал сигурно, нали? Искате да правите само такива сравнения, които наливат вода в мелницата на предразсъдъците ви. Трябва ви враг и той е исляма. Но не се питате защо беше спрян процесът на секуларизация в ислямския свят с бомбардировките на нерелигиозния модерен свят, бяха свалени светски режими и със съдействието на същият този Запад бяха развъдени крайни ислямски формирования, там където по-рано ислямистите заобикаляха отдалеч, тъй като ги бесеха като кучета примерно Ирак.
70
3
 
2
 
! Отговори
Стефче, преди 11 години
Всички се раждаме равни и с малки изключения еднакво умни. Различията се проявяват след намесата на социалните фактори. Един основен такъв е религията, а твоят извод макар и фундаментален не е верен.
69
0
 
6
 
! Отговори
До 77. преди 11 години
Ти ако си бил в Бостън миналата седмица. , няма да се изтъпаниш така .Тези двамата побъркаха населението с тези бомби и последно са ги хвърляли на шосето срещу полицаите в населен район с паркирани коли на други хора и движение .само за това ако го съдят - убиват и раняват полицаи ?От къде този арсенал от оръжие за масово убиване ?Отговорил е от интернета ?