Нетаняху: Да обединим израелските технологии и мащабите на Китай

Израелският премиер заяви, че страната му иска мир с Палестина
Обновена: 10 май 2013 13:11 | 10 май 2013 13:11, Елка Василева
56
Нетаняху: Да обединим израелските технологии и мащабите на Китай
Бенямин Нетаняху и Си Цзинпин. Снимка: Reuters

Израелските технологии и мащабите на китайския пазар – така израелският премиер Бенямин Нетаняху вижда ползите от засилване на икономическото  сътрудничество между двете страни. В интервю за китайската телевизия Нетаняху определи постигането на мир в Близкия изток като друг общ приоритет, предаде Bulgaria on air.

Нетаняху заяви, че въпреки че Израел е малка страна, в нея има голяма концентрация на технологични компании в много сфери. В комбинация с мащабите на китайската икономика двете страни се намират пред сериозен  неразкрит потенциал за сътрудничество.

„Китай е световна икономическа сила. Израел е световна технологична сила. Нашите технологии са във всички сфери – храни, енергетика, води, медицина, всичко. Но ни е нужен по-голям мащаб. Ако обединим нашите технологии и мащаба на Китай, не без помощта на китайската маркетингова експертиза, то тогава възможностите са неограничени“, каза израелският премиер.

Пред телевизионния канал CCTV Нетаняху заяви, че Израел иска мир с Палестина и ще работи за постигането му чрез мирни преговори. Единственият начин за намиране на решение е, когато проблемите са на масата, коментира Нетаняху.

Той беше на 5-дневно посещение в Китай, като посети финансовия център Шанхай и Пекин. Китайският президент Си Цзинпин заяви, че визитата ще донесе „голяма реколта“ и за двете страни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
1
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
По времето на Римската империя евреите нехристияни са се борели да запазят еврейската власт на земите си,докато християните се помазват на римляните,за да проповядват религията си. Те странят умешлено от евреите и напускат земите на Израел,предават народа си,за да се натискат и да зарибяват римляните,просто са се прекланяли пред силните - предпочели са да се мазнят,вместо да умрат на израилева земя. ПРЕДАТЕЛИ!
23
4
 
1
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
Странно как мразите евреите - и християни и мюсюлмани,а всъщност и ористиянството и исляма произхождат от еврейските учения на Авраам. Исус е еврейн, Мохамед е семит - братовчеди на евреите.
22
6
 
2
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
Евреите са богоизбран народ - пише го в Библията. Израел е мястото ,където се оформя Израилевата цивилизация,там е обетованата земя на евреите,дадена им от Бог и не смятам ,че някакви палестинци имат право да претендират за свещените земи на Иудея!!!
21
5
 
1
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
до 28Смешникоо,смешникоо. Това е един от най-упоритите митове за евреите,че били убили Исус. Няма нищо вярно, Исус са го убили римляните,задето е искал да им изземе властта. Това е нещо напълно нормално - всеедно аз да ида в Северна Корея и да кажа на Ким "Аз ще управлявам,аз ще съм върховен лидер,щото бог ми е отредил". Мислиш ли че някой ще ме търпи? Всеки който е заплаха за властта е бил премахван. Грешката на Йешуа е че се е обявил за цар ,а не само за Бог -с второто никой не е имал проблем
20
2
 
1
 
! Отговори
? преди 11 години
Моше, защо не спомена Йешуа сред "великите"? Болно ти е да признаеш, че от Богу-борци станахте Богу-убийци? Преди това, раббините ви знаеха много повече от тези, които величаеш. Ставай Месиянин и спаси душата си!
19
4
 
1
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
Отрицателите на холокоста лично да посетят Аушвиц/Освиенцим и да видят хилядите предмети,обувки и облекла. Да разровят стотиците масови гробове с евреи и ако искат да направят ДНК анализ. Да погледнат снимките на купчини измършавяли трупове. Как си обяснявате тези снимки или тогава са имали фотошоп. Ами това което заварват руснаците при освобождаването на лагерите,ами Оскар Шиндлер - нима той не е съществувал,емайлената фабрика още стои и всичко е документирано.Има премного доказателства!!!!!!!!
18
4
 
2
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
до 21Ами че повечето евреи са социалисти и следователно мразят "банкерите". Айнщайн,Маркс,Дерида - все марксисти.
17
5
 
1
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
до 23Кои точно българи са по-влиятелни от Маркс и Ницше - колоси на хуманитарната мисъл,изключителни ерудити.
16
6
 
1
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
до 22Ти чуваш ли се? Айнщайн е гении,който ако не съществуваше,нямаше да пишеш сега тук. Като си толкова умен оспори теорията му с доказателства.
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До mario.fu.90 Бегай в ИСРАЛ
14
10
 
2
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
Антисемитизма и отричането на холокоста трябва да се забранят със закон,както е в Германия!
13
10
 
2
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
Израел действително е виско технологична държава. Медицината им е на колосално световно ниво,а евреите като цяло са много умен народ. Време няма да ми стигне да изброя всички велики евреи,но ще опитам: Айнщайн,Фройд,Ницше,Маркс,Дерида. Много по-напредничави са от иранците ви,а за палестинците ,дето живеят по шариата да не говорим.
12
8
 
3
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
до 15Да ,слава на изтока,слава на будизма ,конфуцианството,даоизма и индуизма - край на християнската хегемония. Да живее източната култура и философия!!!!
11
7
 
2
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
Абе вие сте параноици. Отношенията между Израел и Китай са добри,както виждате на снимката Си е широко усмихнат. Вие само като чуете името Израел и параноясвате. Трябва ви изкупителна жертва,върху която да фокусирате всички световни проблеми. Е не всичко се изчерпва със 7-милионен Израел, при население на света от 7 млрд души. и 60 трл БВП,от които на Израел се падат под 2%.
10
0
 
10
 
! Отговори
славянин преди 11 години
Даже и Израел разбра вече откъде изгрява слънцето - от Изток, и обръща погледа си натам, а явно само нашите властници още не могат да го разберат това и все към ''всепобеждаващият запад'' гледат - и цяла България губи!
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NETANQHU AKO SI MISLI 4E 6TE PRECAKA KITAICITE MNOGO SE LYJE.EDVA LI MU VQRVAT.NO ISTINATA E 4E TRQBVA MNOGO DA SE SAOBRAZQVA S VELIKATA SILA KITAI.STRAX GIE EVREITE MRASNI ZATOVA SE MAZNQT NA KITAI
8
4
 
6
 
! Отговори
Tina преди 11 години
Китай си сближава с Израел?...Добре.Русия пък ще се сближи с България.
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АЙДЕЕЕ, ЦИОН КЛЕКНА ПРЕД НОВИЯ СВЕТОВЕН ХЕГЕОН КИТАЙ ,САМО ,ЧЕ КИТАЙЦИТЕ ХИЧ НЕ СА ПРОСТИ И АВАНТА НА ХАЗАРСКАТА ЦИОНИСТКА ГМЕЖ НЯМА ДА ПУСНАТ
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
8 *** , чисто и просто хората си работят и то качествено
5
2
 
3
 
! Отговори
резил преди 11 години
Бай Тодор и той от време на време ръсеше глупости ,та едно политическо дупе като се напъне може да изкара само 2 неща и по добре е да си мълчи , че резила е голем.