Нетаняху: Да обединим израелските технологии и мащабите на Китай

Израелският премиер заяви, че страната му иска мир с Палестина
Обновена: 10 май 2013 13:11 | 10 май 2013 13:11, Елка Василева
56
Нетаняху: Да обединим израелските технологии и мащабите на Китай
Бенямин Нетаняху и Си Цзинпин. Снимка: Reuters

Израелските технологии и мащабите на китайския пазар – така израелският премиер Бенямин Нетаняху вижда ползите от засилване на икономическото  сътрудничество между двете страни. В интервю за китайската телевизия Нетаняху определи постигането на мир в Близкия изток като друг общ приоритет, предаде Bulgaria on air.

Нетаняху заяви, че въпреки че Израел е малка страна, в нея има голяма концентрация на технологични компании в много сфери. В комбинация с мащабите на китайската икономика двете страни се намират пред сериозен  неразкрит потенциал за сътрудничество.

„Китай е световна икономическа сила. Израел е световна технологична сила. Нашите технологии са във всички сфери – храни, енергетика, води, медицина, всичко. Но ни е нужен по-голям мащаб. Ако обединим нашите технологии и мащаба на Китай, не без помощта на китайската маркетингова експертиза, то тогава възможностите са неограничени“, каза израелският премиер.

Пред телевизионния канал CCTV Нетаняху заяви, че Израел иска мир с Палестина и ще работи за постигането му чрез мирни преговори. Единственият начин за намиране на решение е, когато проблемите са на масата, коментира Нетаняху.

Той беше на 5-дневно посещение в Китай, като посети финансовия център Шанхай и Пекин. Китайският президент Си Цзинпин заяви, че визитата ще донесе „голяма реколта“ и за двете страни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На мен ми е през оная работа...Според ВСИЧКИ предсказатели точно китайците ще разкажат играта на гърбоносите алчни лихвари! Значи края на врвмето наближава! :)
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
чудят се как да ги яхнат и тях !но нямат дръпнати очи !
2
8
 
14
 
! Отговори
? преди 11 години
Всичките ви технологии са крадени от някъде, включително и теорията на относителноста!
1
5
 
22
 
! Отговори
Не на войната ? преди 11 години
Китайците си имат и технологии и космически опити правят ?Но не искат влйна и са на едно мнение с Руснаците да не нападате Сирия !