Обама говори за събитията, предизвикали полемика в САЩ

Президентът прикани законодателите да финансират дипломатически мисии
Обновена: 17 май 2013 08:18 | 17 май 2013 08:18, Петя Славова
0
Обама говори за събитията, предизвикали полемика в САЩ
Обама. Снимка: БТА

Президентът Барак Обама взе вчера отношение по повод трите спорни събития напоследък, като обеща да си сътрудничи с Конгреса, за да се гарантира, че федералната данъчна агенция няма да превишава пълномощията си, предаде Асошиейтед прес.

Той прикани законодателите да отпуснат повече финансови средства за укрепване на сигурността в дипломатическите мисии на САЩ в чужбина, за да бъдат предотвратявани нападения като това в Либия през миналата година, когато загинаха четрима американци, пише БТА.

Той обеща също да потърси "баланса" между националната сигурност и необходимостта от защита на свободата на пресата в отговор на острите критики към правителството, което иззе разпечатки на телефонните разговори, провеждани от служители на агенция Асошиейтед прес.

С това изявление президентът се опитва да разсее засилващотосе впечатление, че е бил пасивен в реакцията си на поредицата развития, които заплашват да извадят от релси дневния ред на втория му мандат и да подложат Белия дом на разследвания от страна на републиканци конгресмени, коментира АП.

Още по темата

Агенцията посочва, че в опит да запази темпо Обама обнародва тази седмица редица документи, свързани с нападението срещу консулството в Бенгази. Освен това той предизвика оставката на ръководителя на Вътрешната служба по приходите (данъчната агенция) Стивън Милър, който вчера се оттегли от поста си.

Скандалът около данъчната агенция се разрази, след като стана ясно, че нейни служители са подложили на специална щателна проверка консервативни организации, свързани с т.нар. Чаено парти.

В понеделник Обама направи изявление по повод действията на данъчните агенти, но умереният му тон остави неудовлетворени мнозина, още повече че това негово изказване бе чак три дни след събитието, отбелязва АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари