Белгийци се заканиха да чупят камиони с наша и румънска регистрация

Инициативата била заради източноевропейската конкуренция
6 юни 2013 14:32, Елка Василева
19
Белгийци се заканиха да чупят камиони с наша и румънска регистрация
В Белгия пропищяха от нелоялна конкуренция на превозвачи от Източна Европа. Снимка: архив, Reuters

Белгийски шофьори и собственици на транспортни фирми от района на Фландрия възнамеряват да нанасят тежки щети на товарни автомобили с българска и румънска регистрация, съобщи вестник "Соар".

Изданието се позовава на анонимен източник, който пояснява, че тези намерения са свързани с нелоялната конкуренция на превозвачи от Източна Европа или на белгийски собственици на транспортни фирми, пререгистрирали дейността си в България и Румъния. В общия случай става въпрос за камиони с източноевропейска регистрация, които теглят ремаркета, регистрирани в Белгия.

Белгийските превозвачи се чувстват ощетени, тъй като колегите им от Източна Европа или регистрираните в държава от този регион работят срещу по-малко заплащане и внасят по-ниски данъци (например 10 процента в България). Недоволните възнамеряват да пукат гуми и да нанасят други щети, с които да направят движението на набелязаните транспортни средства невъзможно. Те уточняват, че не мислят да предприемат физическа саморазправа с шофьорите от Източна Европа.

Организацията на недоволните действа тайно, но се знае, че е основана по идея на мъж, чийто дядо бил собственик на фалирала транспортна фирма, самоубил се заради неуспеха си. Към инициативата досега са се присъединили и шофьори от района на Маастрихт (Холандия). Набирането на сподвижници било в пълен ход, като се предлагали по 250 евро на онези, съгласили се да чупят източноевропейски камиони и да пукат гумите им.

За да обяснят повода на недоволството си, инициаторите (250-300 на брой досега) дават пример със свой колега, който бил собственик на 60 камиона, но в крайна сметка му се наложило да стане шофьор в градския транспорт в Брюксел, за да може да плаща кредитите си, след като се разорил. Те уточняват, че основната им цел ще бъдат камиони с източноевропейска регистрация и белгийски ремаркета, които работят на пазара в Белгия, а не толкова осъществяващите международни превози.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
3
 
! Отговори
пияният преди 10 години
А ние,първо да счупим прозорците и вратите на всички западни банки,офиси на фирми и сгради от търговските им вериги,да ги натирим,извън страната си и сами да се махнем от мръсния "съюз".*** лицемерна западна ***.Заедно с тях, трябва да бием шута, на всички тези,които,без да ни питат, ни натикаха там,заедно с тъпите им партии.
17
4
 
2
 
! Отговори
tir преди 10 години
Упояват българския бабаит развалят камиона за сега. Ако български те превозвачи започнат да плащат на шофьори те си няма да правят дъмпинг. Бенелюкс са 30 000 000 човека България са 3 000 000 човека кой ще победи. Правилното решение БГ. вън от ЕС.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Poznavam polski chofiori na tir, koito rabotqt za 1000 ewro na mesez.V Holandia samo naema na edin apartament + tok+ gaz+ woda e mejdu 700 i nagore.Ami qdene, drehi, danazi i oste i oste......E kak edin belgiiski ili holanski chofior ste raboti za tezi pari? nema kak da stane.Zatova sa srestu chuzditr chofiori.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***. Значи ние трябва да се конкурираме с тях на равни начала, щото пазарна икономита - а те с нас не, щото сме подбивали цени и заплати.
14
2
 
3
 
! Отговори
Анна преди 10 години
Ха-хаа, точно в Матрикс ли? Точно там е подписан договорът за свободно движение на източноевропейци. Скоро няма да съществува Белгия. Тя си е пред разпад.Добре, че я видях, докато беше цяла
13
2
 
12
 
! Отговори
българин преди 10 години
.........и тия скоро, ще искат да станат българи.........
12
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека дойде да ми нанесе поражения по камиона.Аз гайки до 27 номер ги завивам на ръка.
11
2
 
31
 
! Отговори
брб преди 10 години
"Да нанесеш тежки щети на камиона на 120килограмов балкански тираджия, който гони график... интересен начин за самоубийство." - Още не са осъзнали че таз "демократична" форма на протест ще срещне "демократично" използван ключ 22 :))) След това идва ред на "демократиното отношение" на застрахователите :)))
10
3
 
50
 
! Отговори
lele преди 10 години
да вземем и ние по европейски да им изчистим монополите на тока , мобилните оператори , банките , хранителните вериги, и всичко В БГ.
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Nqmalo da ima ot tqhna strana fizicheska samorazprava... ot tqhna sigurno ama ot nasha ne sum mnogo siguren :)))
8
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Леко да не дойдат едни здравички момченца,че да ви приватизират камионите!!
7
2
 
54
 
! Отговори
123 преди 10 години
Така в "цивилизована Европа" се борят с конкуренцията!!!
6
3
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фландърските *** да не забравят,че на времето цар Калоян разби тенекиената им армия,а фландърчето Балдуинчо скочи без парашут от едноименната кула в Търново! Изглежда са забравили,какво значи Балкан техно кьотек!
5
1
 
65
 
! Отговори
Нина преди 10 години
Тъй ли бе? Когато белгийците се ползват от нашите ресурси, туй е добре, а когато ние честно работим - туй е зле. Ми да си намалят и те данъците. Егати поровете.
4
1
 
46
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Западният капитало-комунизъм е на...привършване.Скоро и в други сектори на икономиката,ще започнат да...трошат,защото свободната конкуренция на...държавите,не влиза в сметките на западните...бюргери.
3
1
 
84
 
! Отговори
-+ преди 10 години
Когато ни използват като евтина работна ръка сме супер. Когато гледат на нас като на пазар, сме им супер. Когато идват на хубава природа и евтина почивка сме им супер. Когато се окаже, че предоставяме същата услуга на по-евтина цена, ще пукаме гуми??
2
2
 
41
 
! Отговори
мм преди 10 години
ама нали сме еврупейци бе? нали не искате българите да крадат, явно и да работят не ви устройва. Ама нищо де, то дано *** ви оправят вас, а и на глупавия съюз му се вижда края. Интересно ми е колко богати и проспериращи ще са тези като западнат господарите им от америка и вече нямат възможност да воюват
1
5
 
104
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да нанесеш тежки щети на камиона на 120килограмов балкански тираджия, който гони график... интересен начин за самоубийство.