Папа Йоан Павел II ще бъде обявен за светец

Признато е второто чудо на покойния полски папа
2 юли 2013 21:30, Елка Василева
10
Папа Йоан Павел II ще бъде обявен за светец
Папа Йоан Павел II. Снимка: архив, Reuters

Нова стъпка беше направена към канонизирането за светец на Йоан Павел II, предаде Франс прес. На пленарно заседание Конгрегацията по въпросите на канонизацията призна второ чудо на покойния полски папа. Това означава, че Йоан Павел II би трябвало да е канонизиран до края на година. Церемонията може да се състои през декември.

Второто чудо, извършено от папа Йоан Павел II, е чудодейното изцеление на жена от Коста Рика вечерта след церемонията за обявяването му в блаженство на 1 май 2011 година.

Първото чудо, което позволи папа Йоан Павел II да бъде обявен за блажен, бе чудодейното изцеление на френска монахиня от болестта на Паркинсон.

Папа Франциск трябва да подпише указ, разрешаващ обявяването на папа Йоан Павел II за светец на Римокатолическата църква.

Според италианския в. "Стампа" предшественикът на Йоан Павел II - папа Йоан Двадесет и трети може също да бъде канонизиран за светец заедно с полския папа.

Папа Йоан Двадесет и трети беше наричан добрия папа и беше начело на Римокатолическата църква от 1958 г. до 1963 г. Мнозина правят сравнение между него и папа Франциск заради начина на общуване с поклонниците, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
православен преди 10 години
До Боб МарлиA знаеш ли какво се случи със Сергей Антонов? та тоя добър човек дали поиска прошка от него от Сергей?
8
0
 
3
 
! Отговори
Антихрист преди 10 години
Че то в момента се води чудо ако папата не си зареже мандата след пет години. :-Р
7
1
 
8
 
! Отговори
Боб Марли преди 10 години
Не знам дали е правил чудеса или не, но си личи, че е бил добър човек. Да не забравяме, че той прости на човека, който се опита да го убие. Колко от нас биха направили подобно нещо?
6
0
 
4
 
! Отговори
Ивана преди 10 години
Аэ пък си мислех, че 8 мото чудо е световната криэа и цялата таэи миэерия и манипулация !!!
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
5 - Мда, чудеса, ангели и розови еднорози на моторни шейни...Брой достоверни и научно-доказани чудеса - нула, брой *** *** - прекалено висок, брой на институции, причинили повече смърт и страдание от католицизма - нула, брой години, върнал човечеството назад - стотици...
4
4
 
11
 
! Отговори
сандо преди 10 години
Папа си-правиш чудесаНе си Папа- не правиш ;)
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чудеса? Виждам, че църквата продължава открито да се подиграва с хората и те да и се връзват...
2
7
 
11
 
! Отговори
ПРОРОЧЕСТВАТА ГОВОРЯ преди 10 години
Пазете се от антихристите - те ЩЕ ОБЯВЯВАТ КАКВИ ЛИ НЕ ЧУДЕСА - НО БОГ ХРИСТОС СЕ ПРОЯВЯВА НЕ ЧРЕЗ ЧОВЕШКА ДЕЙНОСТ!!!СЛЕДЕТЕ СЪБИТИЯТА НА ИЗТОК--НАВОДНЕНИЯ В КИТАЙ -2 000 000 000 ПОСТРАДАЛИ-НАВОДНЕНИЯ В ИНДИЯ -ХИЛЯДИ ЗАГИНАЛИ И БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛИ-"МЕТЕОРНИЯ ДЪЖД" В УРАЛ ПО-РАНО ТАЗИ ГОДИНА-ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ, НАВОДНЕНИЯ, ЦУНАМИ, ПОЖАРИ, УРАГАНИ, ВНЕЗАПНО ОТВАРЯНЕ НА ЗЕМЯТА И ПРОПАДАНЕ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ КАТАКЛИЗМИ - ТОВА Е БОЖИЯТА РЪКА!!!--НЕ ПОДЦЕНЯВАТЕ БОГ И СЕ МОЛЕТЕ В РАЗКАЯНИЕ ЗА ДА ЖИВЕЕТЕ
1
9
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Католиците си знаят,,,работата,да го канонизират Йоан Павел Втори.Ние българските християнивярвайки в нашият спасител и българските отци,е редно след време,да канонизираме Патриарх Максим,един от...стожерите на БПЦ.Бог да го рости,вечна му памет.