Петима осъдени за катастрофата с "Коста Конкордия"

Капитанът на кораба остана единственият подсъдим на процеса
20 юли 2013 14:10,
1
Петима осъдени за катастрофата с "Коста Конкордия"
Лайнерът "Коста Конкордия". Снимка: Reuters

Италиански съд прие споразуменията с прокуратурата на защитата на четирима членове на екипажа на "Коста Конкордия" и един мениджър от компанията собственик "Коста Крочере" и произнесе първите присъди за миналогодишното корабокрушение, предаде ДПА.

Още по темата
Помощник-капитанът Джиро Амброзио, третият офицер Силвия Короника, рулевият Джейкъб Русли Бин, управителят на обслужването на пътническите кабини Манрико Джампиедрони и кризисният координатор на круизната компания Роберто Ферарини бяха обвинени в непредумишлено убийство и причиняване на тежки физически увреждания.

Ферарини, обвинен, че е забавил спасителните операции в опит да сведе до минимум щетите за репутацията на компанията, беше осъден на 34 месеца затвор - най-тежката от днешните присъди.

Джампедрони получи 30 месеца, а Амброзио, Короника и индонезиецът по произход Русли Бин, който според твърденията не разбрал заповедите на капитана Франческо Скетино, обвинени в причиняване на корабокрушение, бяха осъдени съответно на 23, 18 и 20 месеца затвор.

При споразуменията с прокуратурата обвиняемите признават вината си в замяна на по-леки наказания и избягват процеса.

След днешното съдебно решение капитанът Скетино остана единственият подсъдим на процеса, който започна миналата седмица в Гросето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Тлъб преди 10 години
Па в казана капитана гол в ръката нож ...