Обама отива в Русия, но през есента за Г20

Няма яснота дали ще се срещне с Путин по случая "Сноудън"
Обновена: 7 авг 2013 13:29 | 7 авг 2013 10:06,
3
Обама отива в Русия, но през есента за Г20
Барак Обама. Снимка: Reuters

Американският президент Барак Обама потвърди, че ще участва на срещата на Г20 в Русия през есента въпреки нарасналото напрежение между Вашингтон и Москва заради случая с Едуард Сноудън.

Във Вечерното шоу на Джей Лено Обама изрази разочарованието си, че Русия е осигурила временно убежище на бившия служител на американските тайни служби.

Още по темата
"Това, което казвам на президента Путин, е, че трябва да мислим за бъдещето. Няма причина да не си сътрудничим по-ефективно, отколкото в момента", коментира Обама, цитиран от Bulgaria On Air.

Той обаче не даде ясен отговор дали ще проведе лична среща с руския си колега Владимир Путин. От Белия дом заявиха, че все още не са взели решение дали такива разговори биха имали смисъл.

Вашингтон поиска прибирането на Едуард Сноудън в САЩ, където да бъде съден за шпионаж и разкриване на държавна тайна, но Москва му даде временно убежище.

Барак Обама коментира и решението на САЩ да затвори посолствата си в някои държави в Близкия изток от съображения за сигурност.

Той заяви, че въпреки значителния прогрес в борбата с тероризма последните събития са напомняне, че радикалният екстремизъм все още е даденост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
ЛЕНИН преди 10 години
ЗАЩО ИМАМ ЧУВСТВОТО ЧЕ ТЕЗИ АМЕРИКАНЦИ ЗАПОЧВАТ ДА ОМЕКВАТ ? МОЖЕ БИ СА СТАНАЛИ РЕАЛИСТИ......
2
1
 
7
 
! Отговори
АНТИХРИСТ преди 10 години
АНТИХРИСТЪТ СИ ПОКАЗА ОТКРИТО ЛИЦЕТО!
1
1
 
15
 
! Отговори
Йосиф Сталин преди 10 години
Ха добро утро! Той няма друга опция просто.