Българи са поканени на сватбата на Сорос

82-годишният финансист се венчава с 41-годишната Тамико Болтън
18 авг 2013 09:51, Елка Василева
178
Българи са поканени на сватбата на Сорос
Джордж Сорос и Тамико Болтън. Снимка: Reuters

Близо хиляда души от цял свят ще присъстват на сватбата на милиардера Джордж Сорос. 82-годишният финансист ще мине под венчилото с 41-годишната Тамико Болтън.

Церемонията ще се състои на 21 септември в Ню Йорк. Сред гостите на милиардерската сватба ще има и поне трима българи, пише "Труд".

Покана за сватбата е получила Райна Гаврилова, която е професор по културология в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и бивш заместник-министър на културата в кабинета на Иван Костов. Тя бе дългогодишен изпълнителен директор на българския клон на фондацията на Джордж Сорос "Отворено общество" и на Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа (CEE Trust). През последните две години и половина Гаврилова живее в Ню Йорк и заема висока позиция в Институт "Отворено общество" - организацията, която управлява фондациите на милиардера.

Покана за участие в сватбеното парти е получил и Георги Прохаски. Той бе първият шеф на "Отворено общество" в България в периода 1990-1997 г. В момента е управител на Центъра за икономическо развитие - една от многото неправителствени организации, започнали своята дейност като програми към "Отворено общество" и впоследствие обособили се като отделни структури със смесено финансиране. Георги Прохаски потвърди пред "Труд", че е получил покана и ще пътува за Ню Йорк в компанията на съпругата си.

Сорос, който заема 30-о място в последната класация на американското списание Forbes за най-богатите хора в света със състояние от 19,2 млрд. долара, обяви, че не иска подаръци за сватбата. Вместо това гостите на тържеството са призовани да подпомогнат благотворителни каузи. Даренията ще се събират в четири фондации, специално избрани от младоженците.

Милиардерът Джордж Сорос има зад гърба си два брака. През 1960 г. той се жени за Аналийз Уитшак, от която има три деца. Двамата се разведоха през 1983 г. Същата година финансистът се сгоди за Сюзън Уебър Сорос, която е с 25 години по-млада от него. Двамата имат две деца, но се разделиха през 2005 г.

Сорос и Тамико Болтън се познават от 2008 г. Те обявиха годежа си миналата година. Гости на сватбата им ще са приятели, роднини и колеги на младоженците от целия свят, включително петте деца на милиардера.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
127ми от мнението ти ми става само ясно едно - че си от дебилните поколения дето само долари, къща кола...и т.н. са им в главите, няма значение на каква цена, и за чия сметка. Ей заради такива "ценности" в лумпенизирания свят сме го докарали до това ниво
104
33
 
11
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Защо така говорите за Сорос немога да разбера плюете плюете ама утре ако ви предложи да работоте във структурите му за едни 10 хиляди доларчета къща,кола и тн както си е по реда няма да кажете вие марсите нашата страна вие не сте добар човек вие сте еди кой си еди какъв си какви демагози сте вие какви к......а сте продажни демагози.
103
1
 
17
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Една куьва рекла рекла "аз съм добре обучена и ми се полага високо заплащане" Е ! Пак си си проста ку....
102
0
 
17
 
! Отговори
Безбожник преди 10 години
До БОГБързо си вземи хапчетата, слушай чичо доктор!Утре ще се подпишеш Наполеон, Белия лъв, знам ли как!Тук се обсъжда една перверзна сватба и то на един от най-големите зложелатели на България, а ти ми пишеш за БСП и за русофили.Този е в центъра на кръга, който иска да направи новия Израел на място по-зелено и по-водно от пустинята Негев.Този действа да съсипе държавата ни, да прогони българите там, дето както ти мислиш, тече мед и масло. Който изкупва земи и имоти и ще ни направи палестинци
101
7
 
25
 
! Отговори
Агенция Партенка преди 10 години
Кой плаща протестите у нас? Ей тоз *** дет богатее на гърба на не един и два народа чрез фондацииката му Отворено общество и клоновете и. Вътрешни източници от свадбената агетция твърдят че зя кум е поканен Иво Прокопиев а Росенчо призидентчето ще е главен *** в нужника за правоверните шейхове от С.Арабия.
100
3
 
0
 
! Отговори
CrossFireBG преди 10 години
До СИДСилно ти препоръчвам товаyoutube/watch?v=D3N2sNnGwa4Да видим дали после си променил мнението си за Фридман :)
99
0
 
5
 
! Отговори
CrossFireBG преди 10 години
До СИДНикой не спори, че трябва да има добра законова рамка и да се следи за нарушавания на конкуренцията. Проблема идва, когато държавата започне да се меси навсякъде. Да ограничава конкуренцията със лицензи и такси, да манипулира пазари, да изгражда държавни монополи, да преразпределя прекалено много пари, да създава пари без покритие и да влияе върху обменните курсове. Между другото контрабандата е именно отговора на свободния пазар, когато държавата се опитва да смазва бизнеса с регулации.
98
0
 
1
 
! Отговори
CrossFireBG преди 10 години
До СИДЗа предпочитане английски.
97
1
 
2
 
! Отговори
CrossFireBG преди 10 години
До СИДДа и Китай е комунистическа страна ама само на думи. Кругман може да се нарича всякак. Аз гледам какви са съветите му, а те са си изцяло леви - намеса на държавата, контрол над пазарите. Дори в Wikipedia са го писали към New Keynesian economics. Виж сам.
96
1
 
1
 
! Отговори
CrossFireBG преди 10 години
до СИДСамо последно - може ли да ми пратиш линк където да прочета как е бил реабилитиран Маркс? Определено ми е интересно какви са им доводите.
95
1
 
4
 
! Отговори
CrossFireBG преди 10 години
до СИДИменно благодарение на Кейнсианските простотии на Кругман американската икономика е в стагнация (не гледай CPI - не става за нищо) и в момента се надуват нови балони в недвижимите имоти, фондовата борса и студентското кредитиране. Не само че съветите на Кругман нямат ефект вече 5 години но са на път да унищожат най-голямата икономика на планетата. Айде със здраве!
94
1
 
2
 
! Отговори
CrossFireBG преди 10 години
До СИД1. Карл Маркс може да е велик, но това не значи че е прав, а че много хора са му повярвали. Ето в най-кратък вариант обяснение защо теорията му е абсолютно погрешнаadamsmith.org/research/think-pieces/why-marx-was-wrong-about-capitalism2. Пол Кругман може да е нобелов лауреат и съветник, но е абсолютен ***. Благодарение на неговите съвети реалната инфлация в САЩ е около 10%, S&P 500 е в небето, докато безработицата расте и производството се свива.goo.gl/QEmqzE
93
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
живеи докато е време ,че врящите лаина в ада те чакат.
92
0
 
14
 
! Отговори
Честито преди 10 години
Честито, Тамико! Успя да му вземеш парите да дъртия!
91
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НА *** ЦЕЛТА С ТЕЗИ СВАДБИ С АЗИЯТКИ Е ЯСНА ,ДА СИ ИЗКАРАТ ПО НЯКОЕ И ДРУГО ХАЗАРЧЕ С АЗИЯТСКИ ЧЕРТИ И ПОСЛЕ ДА ГО НАБУТАТ НА РЪКОВОДНИ ПОСТОВЕ С КИТАЙ,ЯПОНИЯ,Ю.КОРЕЯ,ЧЕ СЕГА ТЕЗИ ДЪРЖАВИ СА НЕУПРАВЛЯЕМИ ЗА ТЯХ И ИМ ЗАПЛАШВАТ ПЪКЛЕНИЯ ЦИОНИСТИ ПЛАН ЗА СВЕТОВНОТО ГОСПОДСТВО,ВИЖТЕ КАКВО НАПРАВИХА *** В БЪЛГАРИЯ СЛЕД 89Г.ПРИКРИИВАЙКИ СЕ ЗАД БЪЛГАРСКИ ИМЕНА НИ УНИЩОЖИХА ДЪРЖАВАТА,САМО ЧЕ СЕГА НОМЕРА НЯМА ДА ИМ МИНЕ ,МАЛКО ИМ ОСТАНА НА ЦИОН,СВЕТЪТ Е ДРУГ!
90
4
 
0
 
! Отговори
CrossFire преди 10 години
До СИДНе знам къде и какво си чел, но още края на 19-ти век Eugen von Böhm-Bawerk го разнищва до такава степен, че после руснаците 100 години не смеят да гъкнат. А като се има предвид, че именно германци и австрийци са най-големите му критици, много се съмнявам, че някой си е правил труда да го връща. И то не защото е свързан с СССР, комунизъм и т.н. а защото е теорията му е изначално сбъркана.Колкото до Кругман - да казваш, че той е десен означава или абсолютно незнание. Той е толкова десен
89
2
 
7
 
! Отговори
Роко преди 10 години
До ran-atДОБЪР ДЕН, ЧАК СЕГА ЛИ ТИ СВЕТНА ЛАМПАТА - ЗАЩО СА ТАКА ДОБРЕ ОБЛЕЧЕНИ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ, И ТОЛКОВА СТАРАТЕЛНИ, ИНАЧЕ ИМ РЕЖАТ ДАЖБИТЕ
88
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да си преброим водачите на предателитеи след това всичкото сорос извън българия подаряваме ги на който поискаа тоя вмирисан мошеник сорос да му се случи това дето надроби на българите
87
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трима българи - е не е ли ясно кои са - гея, турчина и ***.
86
1
 
5
 
! Отговори
ran-at преди 10 години
to4no tozi 4ovek ni opravlqva i ograbva