Нова информация за смъртта на принцеса Даяна

Твърди се, че тя и Доди ал Файед са убити от британски военен
18 авг 2013 09:15, Елка Василева
51
Нова информация за смъртта на принцеса Даяна
Принцеса Даяна. Снимка: архив, Reuters

Британската полиция проучва нова информация за смъртта на принцеса Даяна и Доди ал Файед в Париж при автомобилна катастрофа през 1997 г., предаде Ройтерс.

Лондонската полиция не даде подробности за информацията или за източника си, но според британската телевизия Скай нюз тя идва от роднини на бивш войник и е предадена от Кралската военна полиция.

Полицията посочи в изявление, че проучва информация, която наскоро била получила и оценявала значимостта и надеждността й.

Това обаче не е ново разследване и не било част от операция "Паджет", заяви полицията, визирайки полицейското разследване на появилите се след трагедията твърдения за убийство.

Според Скай нюз се смята, че новите сведения включвали твърдение, че принцесата на Уелс, Доди ал Файед и шофьорът им Анри Пол са били убити от британски военен.

Говорител на кралското семейство заяви, че новата информация няма да бъде коментирана, отбелязва Ройтерс.

Даяна, Ал Файед и шофьорът им загинаха на 31 август 1997 г. при катастрофа, докато бяха преследвани от фотографи, след като напуснали парижкия хотел "Риц", припомня агенцията. През 2008 г. следствието заключи, че за трагедията са виновни Пол и фотографите.

Бащата на Ал Файед, Мохамед, отдавна твърди, че те са убити.

През декември 2006 г. операция "Паджет" излезе със заключение, че няма доказателства за убийство и че шофьорът Пол е бил пиян и е карал твърде бързо.

Принцеса Даяна, която е бившата съпруга на престолонаследника принц Чарлз и майка на принцовете Уилям и Хари, бе на 36 години, когато загина, отбелязва Ройтерс.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
22
 
! Отговори
7 преди 10 години
много ни е лесно от далеч да плюем! Все си мисля,че на никой не му се иска да си има работа с кралското семейство! ПО ВЪПРОСА ЗА КРАСНОАРМЕЙСКАЯ -ДАЯНА НАРОДА Я Е ОБИЧАЛ ЗАТОВА И КАЗВАХА ПРИНЦЕСАТА НА НАРОДА. ТЯ ИЗГЛЕЖДА Е ИМАЛА И ВЪТРЕШНА И ВЪНШНА КРАСОТА! ОТДАВНА ЗНАЕМ,ЧЕ КОРОНАТА Я ПОГУБИ!МИР НА ПРАХА И!
24
17
 
35
 
! Отговори
До Силвия преди 10 години
При Даяна не ставаше въпрос за създаване на поколение, защото тя вече си имаше 2 деца. Тук иде реч за това, че тя водеше безразборен полов живот с когото и падне. Това разбира се не е укорително, защото е въпрос на личен избор. Лошото е това, че беше свързана с кралското семейство. Всяко нещо си има цена. С други думи при тези обстоятелства един здравомислещ човек не може да си позволи такива волности. И беше въпрос само на време кога британските служби ще се самосезират.
23
8
 
44
 
! Отговори
силвия преди 10 години
Този свят още не се е научил да уважава красотата, силата и нежността на жената. Затова още много ще страда. Тази, която дарява живот заслужава повече. Вижте само колко тъжни са очите й. Лека й пръст.
22
7
 
24
 
! Отговори
alpha преди 10 години
Даяна Франсис Маунтбатън-Уиндзор е убита,ако някои не знае все още от Мосад!!!
21
7
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 21Ako Даяна е грозна - то тогава Камила каква е ??? Красавица ???Бог да я прости Даяна !Гледайте интервютата на Даяна по ББС - и вижте кой е виновен за този развод ! Кралското семейство не можа да и прости че тя просто по ББС ги разобличи и показа какво нещастно семейство са . Да Даяна умря млада , но цял свят разбра, че тя беше жертвата . Дали с Доди или Иван Драган - те рано или късно щяха да и видят цаката .
20
62
 
15
 
! Отговори
2 преди 10 години
абе тази Даяна много грозна бе..само аз ли мисля така.Майната им на корони и монархисти....Бог да я прости...и стига с тази тема ,че ме втриса..
19
3
 
10
 
! Отговори
silver преди 10 години
angliiskata korona prosto izpolzva Daiana za da im rodi detca...prochetete knigata" Daiana" da vidite kak e jivialo edno nishto nepodozira[to kakvo go ochakva v angliiskia dvor momiche...Kamila e ossobenna krava predi i sega...
18
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някои са на път да открият топлата вода. Не че съдбата на тази ме интересува, не че съм от разузнаването, говоря като човек, който може да навърже фактите. Като познаваме консервативните традиции на кралското семейство, съвсем естествено беше Даяна да бъде премахната, слез поредицата от скандали около нейните забежки. И като капак на всичко започна демонстративно да излага на показ пред света връзката си с един арабин, мюсюлманин. Не смятам, че това беше добре прието от кралицата. И службите....
17
1
 
6
 
! Отговори
do 2 преди 10 години
A ti kakvo pravish iz saitovete???
16
1
 
16
 
! Отговори
honestly преди 10 години
До Анонимен13, 13, вероятно 13 чафки са ти изпили мозъка, че такива глупости говориш! откъде накъде [хипотетичното] дете на даяна и доди ще претендира за короната... аман от *** народ!
15
2
 
48
 
! Отговори
Сяниь преди 10 години
До АнонименТри са били изискванията - да е девствена, да е от аристократично семейство и да е с религия - Чърц от Ингланд . Даяна роди наследниците . И после ЧАрлз я изрита - върна се пак при любовта си Камила - която междувпрочем е по-голяма от него . ДАяна не е подозирала в какъв капан е . Млада е била . Чарлз я заряза . Какво да прави? Кой мъж ще дръзне да бъде гадже на разведената Даяна ?? Няма такъв смелчалага. Доди се хвана и си плати цената
14
1
 
27
 
! Отговори
Hitler преди 10 години
Шофьорът оцеля бре!! Превеждайте по-кадърно !!!
13
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен Даяна не е с кралска кръв. Тя дъщеря на лорд Спенсър, който не е родина на кралското семейство. Дори и да имаше дете от Доди - как то ще претендира за короната ??? Това са гтлупости . Виж правилата за наследник на короната . Даяна беше умело използвана . Тя беше младичка за разлика от Камила . Камила е от обикновено семейство и затова кралицата майка е била против да се ожени за Чарлз. И са тръгнали на поход да търсят подходяща девойка . Три са били изискв
12
3
 
7
 
! Отговори
patica s laina преди 10 години
Goodbye England's roseMay you ever grow in our heartsAnd it seems to me you lived your lifeLike a candle in the windNever fading with the sunsetWhen the rain set in
11
6
 
44
 
! Отговори
Дебел Депутат преди 10 години
Е те това са благородници - Да убиват собствените си наследници, ако са им неудобни...
10
10
 
16
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 10 години
Е сега визирам, че оная работа ми е във десния крачол. Повравих това. Сега пуснете и статия за улито и целия милиет *** че да го върна обратно.
9
4
 
10
 
! Отговори
Имани преди 10 години
В по-тесен смисъл моралът е приэнаваната от определена социална група съвкупност от правила эа поведение, иэработени в съответствие , и определени в крайна сметка от икономическите условия на живот въэгледи, эа добро и эло, дълг и справедливост, съвест и чест, похвално и срамно и пр...... Моралните норми се явяват вид социални норми!!! А принцесата эа съжаление много иэбърэа ...... !!!!!
8
5
 
15
 
! Отговори
Istinata преди 10 години
Princesata na anglia shtiala da rodi ...rodena e prosto da jivee v luks a ne da prai prostii.ne vijdam nishto stranno che e ubita vse pak ne moje kralia na anglia da ima brat mislmanin-podigravka
7
5
 
50
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 10 години
Никаква нова информация не е отдавна се знае ,че са убити от британските служби.
6
5
 
40
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Разбирасе, че не е случайно, всичконе било нагласено така, че да изглежда злополука! Много лоши хора има на този свят! за съжеление