Навални бе задържан за кратко от руската полиция

Опозиционният лидер е бил разпитан заради неразрешен митинг
26 авг 2013 09:08, Елка Василева
1
Навални бе задържан за кратко от руската полиция
Алексей Навални. Снимка: Reuters

Един от лидерите на руската опозиция Алексей Навални бе задържан за кратко вчера от полицията, предаде Ройтерс.

Това стана след голям митинг в Москва в подкрепа на кандидатурата на 37-годишния Навални на предстоящите на 8 септември избори за кмет на столицата.

Още по темата

Един от най-яростните критици на руския президент Владимир Путин говори пред няколко хиляди души, след което бе отведен с полицейски автомобил, без да окаже съпротива. Полицията съобщи, че Навални е бил разпитан за провеждането на неразрешен митинг, който "нарушил правата и законните интереси" на други хора, но бил бързо освободен.

Според проучванията на общественото мнение опозиционният лидер на практика няма шансове да победи подкрепяния от Кремъл кмет Сергей Собянин. Навални, който оглавяваше демонстрациите срещу избирането на Путин за президент миналата година, обаче иска да покаже, че руската опозиция е способна да бъде конкурентна на избори въпреки отслабването на протестното движение.

Критикът на Кремъл бе осъден през юли на пет години затвор за кражба на дървен материал от държавна фирма. Навални, който твърди, че обвиненията са били изфабрикувани в отмъщение за политическата му дейност, остава на свобода, докато обжалва присъдата, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари