Путин се зарече: Русия ще помага на Сирия при външна агресия!

С Обама не постигнали съгласие по кризата, само се изслушали
Обновена: 7 сеп 2013 08:28 | 6 сеп 2013 17:37,
761
Путин се зарече: Русия ще помага на Сирия при външна агресия!
Владимир Путин Снимка: Reuters

Русия ще помогне на Сирия в случай на външна агресия. Това каза Руският президент Владимир Путин заяви на пресконференция в края на срещата на върха на Г-20 в Санкт  Петербург, предаде ИТАР-ТАСС.

Той припомни, че страната му и сега помага на Сирия,  като доставя оръжия, сътрудничи с Дамаск в областта на икономиката и в хуманитарната сфера и доставя хуманитарни помощи.

Руският президент посочи, че на срещата на Г-20 против удари в Сирия са се обявили освен Русия и Италия, Индонезия, а също и други страни, както и генералният секретар на ООН Бан Ки Мун.

Още по темата
За удари са се обявили освен САЩ и Турция, Канада, Франция, Саудитска Арабия и Великобритания, добави Путин. Руският президент припомни, че болшинството от населението на Европа и на САЩ не подкрепят идеята за удари по Сирия.

За пример Путин посочи Великобритания, където премиерът Дейвид Камерън подкрепя плана за ударите, но британският парламент, изразяващ волята на народа, вече гласува против идеята.

Путин заяви, че той и президентът на САЩ Барак Обама не са  постигнали съгласие по въпроса за Сирия, предаде Ройтерс. Двамата обаче са изслушали внимателно мненията си за сирийската криза, допълни Путин. Той изрази безпокойство, че удари по Сирия биха оказали негативно влияние върху световната икономика, и посочи, че  химическата атака от 21 август е провокация, за да се насърчи военната интервенция, а не деяние, приписвано на режима на Башар Асад, предаде Ройтерс.

Путин прикани всички да си спомнят и призива на папа Франциск да не се допуска нова война. Руският президент изрази безпокойство и от нестабилността в Египет, предаде ДПА. Путин предупреди, че обстановката в тази страна е много опасна за целия Близък изток.

В края на пресконференцията руският лидер посочи, че на срещата си с Обама, продължила 20 минути, двамата изобщо не са говорили за Едуард Сноудън, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

От своя страна президентът на САЩ Барак Обама заяви в заключителната си пресконференция в края на срещата на Г-20, че повечето от лидерите от Г-20 са се съгласили, че режимът на Башар Асад е отговорен за използването на отровен газ срещу цивилни хора на 21 август, предаде Ройтерс.

Обама съобщи, че ще направи обръщение относно сирийската криза във вторник. Той ще говори пред американския народ от Белия дом.

Президентът призна, че между лидерите от Г-20 има разногласие относно това дали е подходящо използването на сила в Сирия без необходимата резолюция на ООН за тази цел.

Обама отказа да посочи какво ще направи, ако Конгресът на САЩ не даде зелена светлина на евентуални американски удари в Сирия, предадоха световните агенции. Президентът се ограничи само с признанието, че вотът в Конгреса се очертава трудна задача, посочва Франс прес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


761
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
552
7
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Там проблема е 40 годишното управление на една фамиля Асад на един клан и на една партия БААС която се родееше с нашите компартии от онова време , оюе ли не сте тазбрали че им Асад и Садам и Кадафаи бяха остатък от отминало време , двамата си отидоха ред е и на третия .Между другото Алеуитите са 7% от населението на Сирия , но са управляващи.А бунтовниците са наропоне в началото не говора за терористите , които се възползват от ситуацията , които са далеч по малко но са по добре организирани
551
0
 
4
 
! Отговори
Редник преди 10 години
До Шопа еми нали викаш че новобранката казал че С400 са земя въздух и че това не е вярно аз ти казвам вярно е защото са зенитнитни и са земя въздух прототип на С300 на които съм служил
550
2
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
По всяка веротност са се разбрали но това няма как да ви го кажат , че Щатите ще ударят Асад по въздух , Русия ще е много недовлна по конференциите , ще иползват случая да треснат и Ал Кайда където я набарат ис това поне за сега ще се приключи , горките сирийци проблема им остава.
549
1
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Не се абете граждания , по всяка вероятност ще ударят Асад , но от ударите нищо няма да псоледва , спомяте ли си ударите срещу Кадафи по времето на Клинтън или Пустинна лисица по Садам , тогава нищо не пследва ,а пък след Пустинна буря Садам си позволи да потуши по най,жетсок начин въстанието на тези , които бях повярвали ,че той си отива , само Шок и Ужас могат да опаравят Асад но за това трябва консенсунс или Много широка коялиция , сега ударите ще бъдат само кьор фишек , колкото за демонс
548
1
 
3
 
! Отговори
Редник преди 10 години
До шопа Не си никакъв специалист щом твърдиш че С400 са земя земя това са зенитни ракети и са предназначени за ПВО а и освен това аз ти казвам всичко това като наборен войник зенитчик С300 на който дивизион служех са с по малък обсег и са матерна основа на С400
547
1
 
2
 
! Отговори
Шoп преди 10 години
Незнам да е имало такова правило, пък и аз съм служил в такова поделение.Разбира се, надъхани *** винаги е имало, прочел някъде два реда руска пропаганда и вече готов да си даде Г3.
546
0
 
3
 
! Отговори
Редник преди 10 години
До анонимен Новобранката не лъже като казва че С400 е земя въздух защото е зенитна ракета но аз искам да те питам теб защо даваш мнение като не си специалист и новобранка искам да ти кажа че и моя дядо бе министър ама аз не се хваля нали
545
2
 
4
 
! Отговори
Редник преди 10 години
До новобранец аз съм също Русофил и обаче не съм съгласен да се говори за това на кой дядо му бил министър а що се отнася до антикомунистите *** си майката и знайте че България ще е с Русия .Подобно на тоя новобранката и аз бях войник от пво но през 2000г и трябва да ви кажа че за българската армия важеше правилото да братски настроена към руската
544
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НовобранецОх, тов ти ли си, беее...Алкохолика, дето дедо му бил построил всичко и нищо не можал да открадне и това е цяла трагедия за фамилията? Ами поне добре сте си поживели навремето. А сержант не си, защото не знаеш елементарни неща - например, че С400 не е земя-земя, а земя-въздух. Така че аз в това отношение съм по-сержант от тебе, голубчик :))))
543
2
 
4
 
! Отговори
Редник преди 10 години
До Спонги и Новобранеца Хора не бъдете наивни да спорите глупаво е да за нещо дето е вярно Русия България ще я подкрепи ясно е
542
2
 
1
 
! Отговори
Новобранец преди 10 години
До спонги и зависи кой министър говориш ако е Радой Попиванов не е той
541
1
 
1
 
! Отговори
Новобранец преди 10 години
До спонги и зависи какво му се учи на човек
540
2
 
2
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До Robin Hoodov 603Понеже се оттеглям да поясня. Всичко което съм постигнал е в така наречения Пост комунистически период. Децата ми са в чужбина. Там се изучиха и там работят, прогонени от Родината от комунистическите правителства.
539
1
 
2
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До НовобранецХа ха ха ха . Просто те провокирах. Внукът на този министър не е бил никога военен. Гаранция.Няма значение. Почесахме си пръстите на клавиатурата. Ти заработи няколко стотинки от Позитано. Аз се оттеглям. Вече не си ми интересен.
538
1
 
2
 
! Отговори
Новобранец преди 10 години
До спонги зависи кой какво си е избрал
537
2
 
1
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До НовобранецХа ха ха ха ха . Вярно ли? Министъра на Народното Здраве познавах лично( Бог да го прости). Синът му е доцент в МУ сега, може и професор да е станал вече. Ти трябва да си особено *** за да не си станал лекар, а военен.
536
1
 
2
 
! Отговори
Новобранец преди 10 години
До спонги на народното здраве и социалните грижи
535
0
 
4
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До Robin Hoodov ППИмаше една американска компания в Севлиево. Лъсна целия град. Завидяха им и ги прогониха. Видима произвеждаше на световно ниво. Не знам колко други американски компании има освен ТЕЦ в Гълъбово. Впрочем, Лукойл - Нефтохим Бургас също се чувства комфортно и от няколко години не отчита печалба. Газпром е монополист в доставките на газ. Държавата е абдикирала. Войната, твърдя ще донесе облаги както на САЩ, така и на Русия, най-малко заради продадените оръжия.
534
1
 
3
 
! Отговори
Новобранец преди 10 години
До Спонги когато бях наборен войник в Габровница 1999 2000 през юли 1999 на летището кацнаха да презаредят руските войници от Кейфор да презаредят гориво неописуемо бе настроението сред българските войници като се срещаха с руските сега като бях в Шабла при нас бе сръбския генерал Дикович и всички го гледахме с уважение колегите и началниците ми не могат да понасят натовци
533
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какво да спорим !руснаците им е ясно първо сирия иран китай и са те на ред после с "недемократичния режим".не успяха на 3 -4 пъти /че може и повече/да изядат русия ... но има време!