Путин се зарече: Русия ще помага на Сирия при външна агресия!

С Обама не постигнали съгласие по кризата, само се изслушали
Обновена: 7 сеп 2013 08:28 | 6 сеп 2013 17:37,
761
Путин се зарече: Русия ще помага на Сирия при външна агресия!
Владимир Путин Снимка: Reuters

Русия ще помогне на Сирия в случай на външна агресия. Това каза Руският президент Владимир Путин заяви на пресконференция в края на срещата на върха на Г-20 в Санкт  Петербург, предаде ИТАР-ТАСС.

Той припомни, че страната му и сега помага на Сирия,  като доставя оръжия, сътрудничи с Дамаск в областта на икономиката и в хуманитарната сфера и доставя хуманитарни помощи.

Руският президент посочи, че на срещата на Г-20 против удари в Сирия са се обявили освен Русия и Италия, Индонезия, а също и други страни, както и генералният секретар на ООН Бан Ки Мун.

Още по темата
За удари са се обявили освен САЩ и Турция, Канада, Франция, Саудитска Арабия и Великобритания, добави Путин. Руският президент припомни, че болшинството от населението на Европа и на САЩ не подкрепят идеята за удари по Сирия.

За пример Путин посочи Великобритания, където премиерът Дейвид Камерън подкрепя плана за ударите, но британският парламент, изразяващ волята на народа, вече гласува против идеята.

Путин заяви, че той и президентът на САЩ Барак Обама не са  постигнали съгласие по въпроса за Сирия, предаде Ройтерс. Двамата обаче са изслушали внимателно мненията си за сирийската криза, допълни Путин. Той изрази безпокойство, че удари по Сирия биха оказали негативно влияние върху световната икономика, и посочи, че  химическата атака от 21 август е провокация, за да се насърчи военната интервенция, а не деяние, приписвано на режима на Башар Асад, предаде Ройтерс.

Путин прикани всички да си спомнят и призива на папа Франциск да не се допуска нова война. Руският президент изрази безпокойство и от нестабилността в Египет, предаде ДПА. Путин предупреди, че обстановката в тази страна е много опасна за целия Близък изток.

В края на пресконференцията руският лидер посочи, че на срещата си с Обама, продължила 20 минути, двамата изобщо не са говорили за Едуард Сноудън, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

От своя страна президентът на САЩ Барак Обама заяви в заключителната си пресконференция в края на срещата на Г-20, че повечето от лидерите от Г-20 са се съгласили, че режимът на Башар Асад е отговорен за използването на отровен газ срещу цивилни хора на 21 август, предаде Ройтерс.

Обама съобщи, че ще направи обръщение относно сирийската криза във вторник. Той ще говори пред американския народ от Белия дом.

Президентът призна, че между лидерите от Г-20 има разногласие относно това дали е подходящо използването на сила в Сирия без необходимата резолюция на ООН за тази цел.

Обама отказа да посочи какво ще направи, ако Конгресът на САЩ не даде зелена светлина на евентуални американски удари в Сирия, предадоха световните агенции. Президентът се ограничи само с признанието, че вотът в Конгреса се очертава трудна задача, посочва Франс прес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


761
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
8
 
102
 
! Отговори
Бургас преди 10 години
Незнам но аз съм твърдо зад РУСИЯ,стане ли нещо бием се с тях
11
2
 
42
 
! Отговори
до номер 2 преди 10 години
Ами шопа си е шоп-ТИКВА !!
10
5
 
104
 
! Отговори
Дедо Ванго преди 10 години
Айде сега всичко отначало! Колко лъжи на екипа на Обама лъснаха само с това изказване на Путин! И кенийчето, и Кери, и Хоугън се клеха, че руснаците няма да смеят да се намесят, че ударите срвщу Асад няма да помогнат на Ал Кайда... все лъжи, лъжи, както и това, че Асад е използвал зарин!Най-после виждаме Русия в ролята, отредена й от историята - да бъде единствен коректив за разпасалите се еврейско-англосаксонски джагали!Май иде Видовден...
9
71
 
4
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Всичко действия и изявления идват да покажат, че автори на провокациите са руснаците.
8
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И досега са доставеяли оръжия, с 2 думи няма да направят нищо. Путин е просто контролирана опозиция и всички са в играта. Както писаха по-долу винаги трябва да има противопоставяне, сега просто им сменят ролите, както в кеча
7
8
 
87
 
! Отговори
Гост преди 10 години
До 2 (Shop)***! Ако ги няма руснаците, година след падането на Асад, ще ходиш с потури и фес.
6
3
 
101
 
! Отговори
ТоранагаСама преди 10 години
Браво на Путин! Излезе пред хората и им го каза за химическата атака! Аз обаче се притеснявам, защото хамериканците отдавна са доказали колко *** парчета са. Вероятно е да ударят Сирия дори и след изказаната позиция на Русия. Тогава всички ще патим.
5
8
 
37
 
! Отговори
чукча преди 10 години
Преди американците подкрепяха "диктаторите" а руснаците "освободителните движения"-сега ролите се смениха-просто двете страни винаги трябва да се противопоставят една на друга...Не постигнаха съгласие за базата и сега нещата се влошават...
4
61
 
22
 
! Отговори
. преди 10 години
Един руснак отишъл при художник да го нарисува.Художникът го пита: - Как да ви нарисувам,господине? - В героична поза - отговорил руснака. - И каква е тази героична поза? - Ами пред мен бутилка водка и аз я гледам с отвращение.
3
21
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Da ni e 4estita 3-tata svetovna !
2
118
 
8
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Руснаците ще продължават да правят химически провокации, докато не подпалят световна война, това е ясно. Иначе икономически си отиват след 5-6 години.
1
9
 
127
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
браво Путин - само той спира бандата уса