Двама българи осъдени в Белгия за сводничество

Съдът им отне общо 200 000 евро
18 сеп 2013 17:35, Елка Василева
3
Двама българи осъдени в Белгия за сводничество
Снимка: архив, Reuters

Българските граждани Георги и Ангел А. бяха признати за виновни днес от съда в белгийския град Шарлероа по обвинения в сводничество и трафик на хора, съобщи агенция "Белга".

От двамата ще бъдат отнети общо 200 000 евро, както настояваше обвинението. Първоначалното искане на прокуратурата бе двамата братя да бъдат осъдени на 10 години лишаване от свобода. Съдът постанови, че обвиняемите ще платят и глоби за общо 36 000 евро. Съдебното решение подлежи на обжалване, като защитата настоява за условни присъди.

Братята са осъдени за това, че са принудили осем свои сънароднички да проституират в Шарлероа и Епини. Мъжете са били арестувани през април след едногодишно разследване, което целяло да установи причините за наплива на проститутки от Източна Европа след 2011 година.

На основата на подслушани телефонни разговори било изяснено, че проститутките, чиято дейност в Белгия е законна, взимат по 30 евро на сеанс, но не могат да запазят за себе си никаква част от тази сума. По телефона те били заплашвани и наставлявани от двамата братя.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ястреби
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не може ли доживотно да ги затворят тези ***.
1
2
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Тези са...българи,колкото аз съм...арапин.Що не направят една държава *** и да ги събрат всички...там;поне да не ни бъркат с...тях.