Хомосексуалисти скочиха срещу производител на паста

Шефът на компанията каза, че не би ползвал гейове за реклама
Обновена: 28 сеп 2013 10:45 | 28 сеп 2013 10:45,
68
Хомосексуалисти скочиха срещу производител на паста
Снимка: архив, Reuters

Американски и международни организации за защита на правата на хомосексуалистите призоваха за бойкот на италианския производител на паста Барила, след скандално изказване на президента му, предаде Ройтерс.

Шефът на компанията Гуидо Барила породи полемика, когато в сряда каза пред италианско радио, че никога няма да направи реклама на стоките си, в която да участва хомосексуално семейство, не защото не уважава хомосексуалистите, а защото просто не е съгласен с тях и с представите за хомосексуалното семейство.

"Нашата класическа представа за семейство е това, в което жената играе фундаменталната роля", каза Барила и добави, че не се безпокои дали хомосексуалистите ще престанат да купуват продуктите му.

Сега срещу него бяха подети петиции в Германия, Италия и Великобритания, като в италианската се включи Дарио Фо, нобеловия лауреат и драматург. Последният дори написа критично открито писмо до Барила.

Производителят на паста побърза да се извини по нетрадиционен начин за изказването си - не чрез изявление, а чрез снимка в сайта на компанията, над която пишеше "Съжалявам", посочва в. "Кориере дела сера", цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
40
 
! Отговори
keles преди 10 години
Като каже някой, че не е съгласен с начина на живот на нежните мъже(да не кажа друго) и последните веднага подскачат да си търсят! Не може ли човек да има мнение? Не може ли човек да не ги харесва или откровено да си ги мрази? То си е негово право.
5
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Nie premrqhme da ti kupuvame smotanite spageti.A sea si gi qj:))))))
4
2
 
34
 
! Отговори
Big Bad Wolf преди 10 години
За какво ще се извинява на тези содомите?
3
3
 
35
 
! Отговори
Жо преди 10 години
САМАТА СТАТИЯ, със споменаването на паста "Барила", си е добра реклама за хетеросексуалните хора, а те /засега/ са повече от *асите.
2
3
 
21
 
! Отговори
мето преди 10 години
Дори и да е антиреклама, просто не обичам спагети и макарони... А иначе идеята е блестяша - с едно изказване, стотици *** ти правят реклама /а е известно, че гейовете са по - малката част от обществото, нали?/
1
3
 
56
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 10 години
А! Ето марката спагети, която ще си купувам.