Хомосексуалисти скочиха срещу производител на паста

Шефът на компанията каза, че не би ползвал гейове за реклама
Обновена: 28 сеп 2013 10:45 | 28 сеп 2013 10:45,
68
Хомосексуалисти скочиха срещу производител на паста
Снимка: архив, Reuters

Американски и международни организации за защита на правата на хомосексуалистите призоваха за бойкот на италианския производител на паста Барила, след скандално изказване на президента му, предаде Ройтерс.

Шефът на компанията Гуидо Барила породи полемика, когато в сряда каза пред италианско радио, че никога няма да направи реклама на стоките си, в която да участва хомосексуално семейство, не защото не уважава хомосексуалистите, а защото просто не е съгласен с тях и с представите за хомосексуалното семейство.

"Нашата класическа представа за семейство е това, в което жената играе фундаменталната роля", каза Барила и добави, че не се безпокои дали хомосексуалистите ще престанат да купуват продуктите му.

Сега срещу него бяха подети петиции в Германия, Италия и Великобритания, като в италианската се включи Дарио Фо, нобеловия лауреат и драматург. Последният дори написа критично открито писмо до Барила.

Производителят на паста побърза да се извини по нетрадиционен начин за изказването си - не чрез изявление, а чрез снимка в сайта на компанията, над която пишеше "Съжалявам", посочва в. "Кориере дела сера", цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
11
 
! Отговори
yatsamngoi преди 10 години
И аз съм гей, но смятам че цялата тази кампания е леко инфантилна. Някой казал нещо си и се вдига шум до небесата.То ако тръгна да следя всеки производител чиито стоки потребявам какво казва...мани другото, ама ще трябва да науча и китайски,защото повечето стоки са от там. Уважавам мнението на човека. Ето ,извинил се е, оставете го на мира. По принцип не съм купувал италиански спагети,защото подкрепям българското ,но не бих спрял да ги купувам само заради това.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе кво да ги правиш - нагли *ли!
24
1
 
1
 
! Отговори
pencho преди 10 години
Az pak ot dnes ste jam vseki den samo Barilla.
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно тоя Гуидо Барила е доста мек - тръгнал да се извинява на пепситата, вместо да им напише: Да ви е.а май.ата, нещастни ***...тчета!
22
1
 
25
 
! Отговори
brb преди 10 години
Евала на пича. Стоката си е негова ще си я рекламира ако иска с овце.
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разврата превзема света
20
0
 
9
 
! Отговори
blah преди 10 години
I az mnogo gi obicham tezi produkti, osobeno capellini. Jena sam i niamam nisto protiv geiovete, no fakta che sa tolkova tankoobidni i prenebregvat pravoto na svobodno izkazvane, zaradi pravoto da si gei, e absurdno i skandalno. Barilla do jivot! :D
19
0
 
21
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
От сега нататък - само макароните на Барила. :)
18
1
 
24
 
! Отговори
тито преди 10 години
Останали са още истински мъже на този свят!!!!!!!
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*лски истории. Вече ще си купувам само такива макарони.
16
1
 
20
 
! Отговори
Кочо преди 10 години
Само такива си купувам и след това изказване на основателя, ще продължа!
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гнусни *ли, вече и в чинията си намираме *ски дискусии. Марш в ГУЛАГ!!!!!!
14
5
 
40
 
! Отговори
Кратун преди 10 години
Браво! Пич на място. Сега всеки се страхува да каже какво мисли, за да не го обвинят в "изъм". Голяма работа, че хомосексуалисти нямало да му купуват макароните. Хомосексуалистите са между 4 и 5% от населението. Но пък марката ще се запомни от всички. Според мен, това е дори правилен ход от маркетингова гледна точка! @хомосексуалистите: ако баща ви беше гей, а майка ви лесбийка, дали щеше да ви има сега? ... и не ми обяснявайте кое е нормално...
13
2
 
33
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Парадокс... организацийка със седалище Вавилон , заета с популяризирането на *ята по света налага фашистка цензура и иска публично извинение от човек с успял бизнес , защото не е съгласен с възгледите им за семейство , където татко и татко си бъркат по хралупите.
12
8
 
2
 
! Отговори
до 11 преди 10 години
И 60 000 лв да ти е месечния бюджет ,нали имаш само един стомах и един *** .Колко спагети можеш да погълнеш?
11
1
 
28
 
! Отговори
yoda преди 10 години
За какво по-точно се извинява, че не разбрах? За това, че е изказал мнение? Или за това, че мнението му не се харесва на *ите? Не отива на добре света - свободата на словото и съвестта отдавна са само добри пожелания в конституциите.
10
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Bil sajelqval gadnia xetro komplekasiran......a " do hetroto tuk" vii mnogo mai obi4ate da vlizate v *** za nas mai i tolkoz ste redovni i vie osobeno v gepime va znaem.Bez loshi 4uvstva mai i vas va vle4e neshi4ko?????
9
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щели да ядат паста барила...*** ,един пакет барила е 4 лева...ще ядели.... ще пукна от смях...
8
9
 
2
 
! Отговори
гей преди 10 години
Ами нека си има мнение, хомосексуалните просто няма да му купуват спагетите. Това е пазарната икономика. Производителят е казал който не е съгласен с него да не купува макароните му, ние пък не псме съгласни и следователно няма да ги купуваме.
7
3
 
40
 
! Отговори
докога така преди 10 години
Пак някой трябва да се извинява за това, че е имал смелостта да каже истината.