Дилма Русеф призова за изкореняване на детския труд

Проблемът засяга не само развиващите се страни, но и целия свят
Обновена: 9 окт 2013 11:49 | 9 окт 2013 11:22, Екип на Bulgaria On Air
2
Дилма Русеф призова за изкореняване на детския труд
Дилма Русеф. Снимка: Reuters

Бразилският президент Дилма Русеф призова цялата международна общност за съвместни действия срещу безвъзвратното изкореняване на детския труд. Тя направи своето изказване на провеждащата се в страната Международна конференция на тази тема и призова света за по-широка солидарност към проблема, предаде Bulgaria On Air.
 
По данни на Международната организация на труда от 2010 г. насам детският труд по света е намалял с една трета, но въпреки това около 168 млн. деца са станали жертва на експлоатиране от страна на работодателите. Най-често малолетни работят в областта на земеделието, като според директора на организацията Гай Ридер проблемът засяга не само развиващите се страни, но и целия свят.
 
Междувременно напрежението в страната продължава след вчерашните сблъсъци между полиция и демонстранти. Учителите, които стачкуват заради ниски заплати, се събраха, за да обсъдят следващите си действия. Засега те не планират да се върнат в класните стаи, нещо което трябваше да се случи миналата седмица. По техни данни само в Рио де Жанейро стачкуват над 30 хил. служители от сферата на образованието. Според властите обаче техният брой е много по-малък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Димов преди 10 години
Бразилският президент Дилма Русеф призова цялата международна общност за съвместни действия срещу безвъзвратното изкореняване на детския труд. Нормални ли сте да напишете подобна глупост?!?Действия ЗА,А НЕ СРЕЩУ безвъзвратно изкореняване на детския труд!!!