Корабче със 137 имигранти акостира на Лампедуза

Правителството в Рим спешно се събира заради бежанската вълна
14 окт 2013 11:03,
8
Корабче със 137 имигранти акостира на Лампедуза
Бежанците на Лампедуза. Снимка: Reuters

Нов плавателен съд със 137 имигранти, сред които 23 жени, пристигна на италианския остров Лампедуза – най-близкия европейски остров до бреговете на Либия и Тунис, съобщи АФП.

12-метровото корабче влезе в пристанището на острова, без да е бил засечен преди това.

Бежанците бяха прехвърлени във вече претоварения център за начален прием, където се намират оцелелите от последните корабокрушения от 3 и 11 октомври.

Очаква се по-късно днес в Рим да протече правителствено заседание с участието на министрите на вътрешните работи, отбраната и външните работи. На него ще се определят военните и цивилни средства на морската и въздушна хуманитарна мисия, която премиерът Енрико Лета реши да изпрати в Средиземно море.


(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И вижте как са се покатерили възрастни хора върху детски катерушки и пързалки!Само маймуните се катерят така! Отидете в Зоопарка да видите. Препоръчвам и на *** турци да отидат на зоопарк. Турците нямат даже 2 грама мозък в главите си. И те са като тези.
3
0
 
0
 
! Отговори
daaaaa, ama ne преди 10 години
да ни ги дадат на нас, нашите гъзолизачи приемат всичко, защото доста парички ще се завлечат за сметка на Българският данъкоплатец.
2
1
 
2
 
! Отговори
блашалка преди 10 години
Аман от мултикултурализъм, аман от човешки права. Всичко църно за никъв *** не става. За кво са ни сички тия *** и *** сякаш няма е Европа. Наистина се страхувам, че бялата раса ще изчезне след 1 век. Вече из големите европейски столици не можеш да видиш бял човек... Какво ли ще стане след 50 години не ми се и мисли.....
1
0
 
2
 
! Отговори
Ум патки пасе преди 10 години
На италианските ***(а също и на българските)не им ли стана ясно ,че всеки пристигнал трябва веднага да се връща обратно.Тогава няма да има сегашните италиански "траури"и др."национални"забавления понеже няма да има емигранти и съответно удавени.Сега е известно че ги приемат-"кьораво и сакато"тича към Европа.Така че за жертвите единствено са виновни правителствата-ако беше известно че пристигналите веднага се експедират обратно-нямаше да съществува напрежението.Иначе всички араби и *** в Ев