Гей браковете съживяват щатската икономика

Сватбите на 240 000 еднополови двойки биха донесли поне $1,5 млрд.
Обновена: 23 окт 2013 13:41 | 23 окт 2013 13:39, Бойчо Попов
73
Гей браковете съживяват щатската икономика
източник: Reuters

 Еднополовите двойки в Ню Джърси вече спокойно могат да минат под венчилото, пише MarketWatch. Звукът от сватбените звънчета в щата се очаква скоро да се прехвърли и върху държавната хазна, подобно на всички 14 щата на САЩ, които вече са легализирали гей браковете, инжектирайки поне 1,5 млрд. долара в икономиката.

Кметът на Нюарк Кори Брукър, който този месец ще поеме пост в Сената, отвори кметството за първите церемонии след полунощ в понеделник. Това се случи, след като в петък миналата седмица Върховният съд на Ню Джърси позволи еднополовите бракове, като така подкрепи решение на по-низша инстанция. 

Още по темата
Все още противоречивият въпрос се оказва не само социален, но и икономически, твърди Лий Баджет от Института за право и публични политики в областта на сексуалната ориентация "Уилямс" към Калифорнийския университет. Според изследване от миналата година разрешаването на еднополовите двойки да сключват брак в Ню Джърси ще генерира икономически ползи за 48 до 119 млн. долара за щата в рамките на период от три години.

По-голямата част от приходите ще дойдат под формата на краткосрочни разходи за самите сватби - хилядите и дори десетки хиляди долари, които двойките харчат, за да отпразнуват вричането си във вярност. Освен това в сектора на организирането на сватбени събития и туризма ще бъдат създадени нови работни места.

В момента в САЩ има около 650 000 еднополови двойки, които съжителстват на семейни начала. Според Баджет около 240 000 от тях биха сключили брак, ако могат да го сторят в рамките на идните няколко години; дори и еднополовите двойки да похарчат само 1/4 от средно 26-те хиляди долара, които отиват за една сватба, това би инжектирало 1,5 млрд. долара в икономиката. Тази сума не включва парите, които харчат гостите, поканени на сватбите.

Според някои експерти с времето гей двойките ще влеят още повече пари в икономиката, тъй като ще подават съвместни данъчни декларации и вече няма да се налага да плащат допълнителни данъци за стимули, осигурявани от работодателя.

На държавно ниво обаче ще бъдат загубени някои приходи. Например правителството вероятно ще трябват да плаща повече за съпружески социални осигуровки и вдовишки добавки, твърди Ричард Ебълинг, преподавател по икономика в Университета "Нортуд" в Мидланд, Мичиган.

Още подобни любопитни новини четете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: еднополови бракове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е изродена нация,не случайно е пълно с масови убийци и всякаква ***!То верно,че пък и една нация са....
32
3
 
7
 
! Отговори
krasito1981 преди 10 години
Как да не след като не се създават деца, значи няма никакво бъдеще. Представете си утре ако няма днес деца всички ще са стари Ок, банкноти за пенсии ще има, но продукт НЕКАК ВИЖДАТЕ ТАКОВА БЪДЕЩЕ???
31
5
 
18
 
! Отговори
il_cho преди 10 години
Боже... прибери си версиите!!! Ще повърна от горната снимка... баси изродщината е това! Мисля, че на подобна "новина" трябва да и сложи един знак +18 или по-скоро +50, защото тук и влизат и деца, които гледат тази гнусотия! Ужас, просто им Боже! Те не знаят какво вършат!!!
30
5
 
15
 
! Отговори
varg преди 10 години
Содом и Гомор трябва да погинат.
29
3
 
19
 
! Отговори
....... преди 10 години
*аска държава са щатите, спор няма.
28
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредната реклама на гнусотията и перверзията-***! Бог да пази Америка,щом *** им съживяват икономиката.
27
5
 
7
 
! Отговори
Kitodar преди 10 години
Хайде срГЕЙ , взимай местан и волен , женете се или се омъжвайте , че да съживите тая икономика бе? Па алал да са ви парите после.
26
2
 
16
 
! Отговори
Nobody преди 10 години
Вдовишки надбавки? Кой ще определя оцелелия вдовец ли е, или вдовица?
25
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
те добре че и аборти не са почнали да правят че не знам,сигурно ще стане задължително да си гей хахаха
24
7
 
38
 
! Отговори
SeishinBG преди 10 години
Да ви имам и съживяването на умрялата икономика! Гейска държава, която се дърви само на малки държавици като ги напада и им източва ресурсите! :) Добре, че големите инвеститори са ви Китай, Япония, Сингапур, Русия... Жалка държава пръсваща милярди за военни цели, за да прокарват своята псевдо-демокрация, а в същото време следят всеки един свой гражданин! Да живее Хамерика и хамериканската псевдо-демокрация! Хип-хип ураа! :D
23
2
 
26
 
! Отговори
! преди 10 години
Колкото повече гей бракове, толкова по-малко новородени. Явно така решават проблема с пренаселването на планетата.
22
1
 
1
 
! Отговори
просто човек преди 10 години
до 22Както кажеш! В теб е сатъра!
21
4
 
34
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Знаете ли как е известна сред гейовете позата 69?Яйца на очи!
20
3
 
16
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Стига вече.
19
28
 
3
 
! Отговори
ФАС преди 10 години
Браво на американците ! А икономиката на България ще се оправи, когато тези отношения навлязат масово и тук !
18
6
 
32
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Такива статии са за щатският масов читател "щом ще падат пари, значи е добро нещо". Ние тук не сме толкоз *** и толкоз влюбени в парите, така че тази статия не може да ни въздейства. Но самият факт, че не се гледа моралният аспект, а финансовият вече поражда въпроси. Утре може да стане финансово изгодно да се убива. Такъв начин на мислене всъщност се опитват да насаждат медиите. Не мисля, че и в САЩ обикновените хора са толкоз ***, че да се хванат на това. Насила насаждат ненормални "ценности"
17
5
 
38
 
! Отговори
Big Bad Wolf преди 10 години
Да ти *** и умрялата икономика, щом до *лите опряха да я съживяват.
16
14
 
12
 
! Отговори
ДО-16 преди 10 години
Не ги гледай и не ходи на такива сватби!
15
8
 
35
 
! Отговори
huqvei преди 10 години
Аз пък се чудя как изобщо нормален човек може да отиде на такова содомистко сборище наречено "гей сватба", само като ги погледна тия и ме е гнус
14
7
 
39
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Какво очакваш от извратен народ? Вчера чета че някакъв хамерикански *** си хвърлил всичките спестявания за операции за да приличал на Джъстин Бийбър. *** нация, приятелю!