Мария - жертва на нелегални осиновявания през BG?

Гръцката полиция разследва тази версия за момичето
Обновена: 23 окт 2013 08:02 | 23 окт 2013 07:51,
20
Мария - жертва на нелегални осиновявания през BG?
Малката Мария. Снимка: Reuters

Гръцката полиция разследва версията, че русото момиченце, открито в ромски лагер в Гърция, е жертва на престъпна група, занимаваща се с трафик на деца за нелегални осиновявания през България, съобщава в. "Телеграф" в кореспонденция от Гърция.

Полицейски източници са заявили пред гръцката телевизия Скай, че най-правдоподобната версия, по която работят, е, че детето се е озовало в ромското семейство в лагера край гръцкия град Фарсала, след като властите се заели да разбият мрежа, замесена в нелегални осиновявания през България в периода 2008-2010 г.

Една от линиите на разследването е, че детето е било предназначено за нелегално осиновяване скоро след раждането му, но е било продадено евтино или дори подарено на ромското семейство, когато полицията предприела действия срещу престъпната организация, пише "Телеграф".

Още по темата
Детето, известно сред ромската обшност като Мария, бе забелязано миналата седмица по време на полицейска операция във връзка с трафик на наркотици. ДНК тестове потвърдиха, че 40-годишната жена и 39-годишният мъж, с които детето живееше, не са биологичните му родители. Ромската двойка бе поставена в предварителен арест по обвинение в отвличане и измама с документи.

През последните няколко дни гръцката полиция издирва българин, за когото представящият се за баща на Мария ром твърди, че му оставил детето. Властите разполагат с телефонния номер и името на въпросния българин.

Междувременно Гърция предаде на Интерпол данни за ДНК-то на малката Мария, предаде РИА Новости, позовавайки се на съобщение на сайта на полицейската организация. Информацията е включена в базата данни на Интерпол, за да се помогне за откриването на родителите на детето. Организацията призовава всички държави, които участват в организацията, да проверят и своите местни бази данни и да помогнат на гръцките власти да намерят родителите на Мария.

ФБР съобщи, че проучва възможността Мария да е изчезнало американско момиче, макар че възрастта изглежда не съвпада, съобщи Асошиейтед прес. При преглед на зъбите на Мария се установи, че тя е по-голяма, отколкото се предполагаше - на 5-6, а не на 4 години. Изчезналото американско момиче Лиса Ъруин от Канзас щеше да навърши 3 години през ноември.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Ивана преди 10 години
Детето е от проиэход Чергарски племена!!!! И в това не виждам нищо срамно не энам само эащо го криете и ни го представяте от СЛАВЯНСКИ ПРОИЭХОД????? Наэванието *** е полэвано в раэлични европейски еэици:-))))
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди малко стана извстно , че майката българка която я е родила на 31 /1 /2009 в болницата на Лариса и след това е избягала зада не плати .
16
0
 
2
 
! Отговори
Деси преди 10 години
Аман от *** ,които раждат за да печелят пари от децата си, грях божи!
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За съжаление истината е съвсем друга. В Гърция една голяма част от работещи "българки" в хотели,ресторанти, барове са от турското малцинство като компаньонки и т.н. заработват в хоризонтално положение много пари с които издържат семеиствата си в България.Та в случая Мария вероятно се касае за една лятна авантюра на "нашенка" със скандинавски турист.
14
2
 
5
 
! Отговори
ощипани моми преди 10 години
Всичко се случва под носът на грърците,ама съседите виновни.Кой са техните хора виновни за това ,защо не са осъдени и зощж въпреки всичкият шум не са променили законите си още?
13
0
 
5
 
! Отговори
Така преди 10 години
Какво значи BG? Ама и вие сте едни журналисти. GR каза, че може да са виновни BG.
12
0
 
5
 
! Отговори
azz преди 10 години
До KOSTAS LINKEКак пък може ВИЗАНТИЕЦ да си толку ***?....
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз поне, не ми е известно за такива руси българи. Ако и нашите *** са го краднали е друг въпрос.
10
0
 
15
 
! Отговори
1111111 преди 10 години
Тия *** няма ли да ги почваме на побоища бе. То това са такива *** че няма такава напаст.
9
4
 
10
 
! Отговори
Кратун преди 10 години
С този външен вид, това момиче прилича на северен тип. Може да е украинче, русначе, поляче или друга националност от тези географски ширини. ....или българите по презумпция са престъпници и можем да им лепим всичко на гърба? ...те така или иначе не протестират никога на държавно ниво. Аз пък бих се обзаложил, че някоя руска *** в Гърция си е продала детето, за да не и пречи.
8
2
 
5
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
Vnimanie,gruckata policia SE E ZAELA SUS SLUCHAYA,ZARADI MEJDUNARODNIAT OTZIV!!!!!VIZANTIA SAMA E ZAMESENA S BULGARSKA MAFIA.VEROYATNO TOZI KAZUS E BLESNAL,PORADI NEMURLIVOST NA BANDITI ILU PORADI SIGNAL NA CHESTEN CHOVEK.VEROYATNO IMA I ORGANOVA MAFIA I ZAMESENI I LEKARI,NO SLUCHAITE SA POKOINICI.TOVA E MEJDUNARDNA PRESTUPNOST I RED MOJE DA SLOJI SAMO PRAVILNO PRAVITELSTVO!!
7
0
 
20
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
Много хубаво детенце! Желая му от сърце.... всичко да се оправи.... и да го вземе някое наистина добро семейство за отглеждане! :).... По скоро ми прилича на скандинавче?!?! Но пък адски ме съмнява... при стандарта на живот в Скандинавските страни някоя майка да си го остави това ангелче! :(.... Така че или са го откраднали от някое Скандинавско семейство ,което е било на почивка в Гърция да кажем.... или някоя поредна БЪЛГАРСКА К_ _ВА го е продала за пари,защото "не може да го гледа".... :(((!
6
0
 
9
 
! Отговори
критика преди 10 години
художник, проблема не е във византийците. Проблема си е чисто български, защото от години се знае за износа на български бебета, а никой не направи нищо по въпроса. Както винаги чакаме някой друг да ни реши проблемите.
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е *** албинос !
4
4
 
37
 
! Отговори
художника преди 10 години
Византийските номера продължават. Как па все някой друг им е виновен, а те са героите щото са открили бяло момиче в *** катун. И понеже Македония е малка, дай да удариме България, щото ние тука закусваме с деца! Без доказателства да се обвинява една държава си е дипломатически скандал, ама наще ибрици като ги плюят си мислят, че вали дъжд.А на Мария и пожелавам щастливо детство и успешно бъдеще!
3
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ромското семейство - чисти мръсни долни ***, защо все се завоалират нещата
2
2
 
12
 
! Отговори
Гаврос преди 10 години
Македонско е девойчето
1
37
 
5
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
да го оставят на ***, поне бялата семка ще се съхрани и размножи, а ако го върнат на истинската му майка, ще го възпита във отровните западни ценности и ще остане без деца или с едно дете.