Ромското семейство е обвинено в отвличане на "русия ангел"

Между 80 и 100 евро е изкарвала на ден малката Мария от просия
Обновена: 22 окт 2013 14:26 | 22 окт 2013 13:30, Елка Василева
94
Ромското семейство е обвинено в отвличане на "русия ангел"
Мария с Елефтерия Димопуло и Христос Салис. Снимка: Reuters

В Гърция на ромското семейство, при което полицията откри малко русо момиченце, са повдигнати обвинения в отвличането му, предаде Би Би Си.

39-годишният Христос Салис и 40-годишната Елефтерия Димопуло са арестувани. За момиченцето, кръстено от ромите Мария, в момента се грижи благотворителна организация в Атина.

ДНК анализ е установил, че момиченцето не е роднина на хората, които са я отглеждали.

Димопуло и Салис твърдят, че са осиновили, а не се отвлекли детето, което по думите им им било дадено доброволно от майката, която не можела да го гледа.

Още по темата

Лидерът на ромската общност в град Фарсала каза, че Димопуло и Салас са се отнасяли към момиченцето по-добре отколкото към биологичните си деца и че Мария обичала „родителите си“.

Между 80 и 100 евро е изкарвала на ден малката Мария от просия, съобщи обаче в гръцкия ефир председателят на фондация “Детска усмивка”, пише вестник „Български новини“. Адвокатът на фондацията, която в момента се грижи за детето, съобщи, че то с всеки изминал ден се чувства все по-добре. До момента не е потърсило майка си.

По време на акция в ромски лагер на полицаите направило впечатление, че малкото момиченце със светла кожа и зелени очи абсолютно не прилича на хората, представили се за нейни родители. При проверката на документите били установени и други несъответствия, пише Би Би Си.

Ромското семейство имало документи за над десет деца, оказало се, че за 10 месеца жената е родила шест деца. Запитани откъде имат Мария, „родителите“ са дали противоречиви отговори, казва шефът на полицията във Фарсала.

От социалните служби подозират ромското семейство, че е отвлякло момиченцето и то е било използвано за просия.

Случаят с Мария, открита в ромски лагер миналата седмица, привлече вниманието към проблем, превърнал се в огромен в Гърция в последно време – трафика на деца. Престъпни организации довеждат в Гърция стотици деца от Балканите, където ги принуждават да работят, продават ги като сексуални роби или незаконно ги дават на приемни родители, пише Би Би Си. От полицията казват, че в мнозинството от случаите децата не са отвлечени, а биват „продавани като стока за няколкостотин евро“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Just Do It - и *** го направиха
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
everyculture/Europe/Gypsies-and-Caravan-Dwellers-in-the-Netherlands-History-and-Cultural-Relations.htmlПрочетете внимателно това . За тези които не знаят английски гугъл ще ви го преведе
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
защо не пишат преди време как в Гърция Български граждани бяха държани гладни и пребити от Гърци -човека беше станал 30 кила .Да пишат в цял свят за това !!!
70
2
 
7
 
! Отговори
до 75 TRAKIEC: преди 10 години
На снимката ясно си личи. Двойка прабългари с осиновено русокосо тракийско ангелче.
69
3
 
2
 
! Отговори
TRAKIEC преди 10 години
do 24:samo deto Gurcite ne sa beli....
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Сталинка ГеоргиеваО, забравих и 10 парчета като снасят по 80 евро всеки ден. Ей ги има - няма 24 хил. евро месечно + онези 2500 = 26500!!!!!!!!
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СталинкаСталинке, далеч си от истината. Така добре са се "интегрирали", че всеки месец са получавали 2500 евро, за да си гледат децата. Циганьорът от снимката с IQ - 1,9 вече го е "did it".
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
70 БЪЛГАРСКИ МОМИЧЕТА ПОХИТЕНИ В ПАЗАРДЖИК И ПОДГОТВЕНИ ЗА ПАЗАРА - НЕЗАБАВЕН ОТГОВОР ИСКАМ ОТ МЕДИИТЕ , ЗАЩОТО НА ПОЛИТИЦИТЕ НЕ РАЗЧИТАМ. ТОВА Е МНОГО ВАЖНО ЗА МЕН - МОЛЯ ВИ !!!!!!!!!
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква Украйна , какви пет лева за тези гнусни ***. Ей такива като тези просто трябва да се убиват . Колкото и хуманна да съм била до сега ,след този случай съм абсолютно категорична , че за *** трябва да има реален геноцид. Крайно време е господа умници - държавници да се замислите !!!
64
0
 
1
 
! Отговори
Минува42 преди 10 години
бащичко...
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На мен пък на "Принцът и просякът" и "Оливър Туист".
62
0
 
6
 
! Отговори
до 63 преди 10 години
"Какво става с плана за депортира на ромите в Украйна?" Да се готви и Shop-а, а не да се прави на глух!
61
0
 
8
 
! Отговори
Мемет до - 58 Shop преди 10 години
Аркадаш! Детето не са го откраднали,купили са го от *** дошляци потурнаци от 100-липиново.Анадън му?
60
0
 
7
 
! Отговори
Каква е целта на ЕС? преди 10 години
*** живеят върху гостоприемника, докато не го разболеят или убият.Когато вече няма какво да ядат от него, се преместват върху друг гостоприемник.
59
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво става с плана за депортира на ромите в Украйна?
58
0
 
13
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
Христос просто ме разбива, какъв поглед - може да се види един истински буден ум зад тия дълбоки, изразителни очи. Добре, че са спасили горкото дете от кошмара, който е бил и още по-бруталния който му е предстоял с тия мамуни.
57
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Главите на дръвника без никаква милост за такива!
56
0
 
27
 
! Отговори
мм преди 10 години
Аз досега не съм чул , *** да си признае , че е виновен за нещо. Все са онеправдани , все са несправедливо обвинявани. *** си е *** навсякъде. Нашите предци са казали: "Лъже като дърт ***.". Явно са се напатили.
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В столпеново ги раздават за просия на ден по 20лева ама от къде са ги крали никои не знае!Значи има канали от години сигорно. На мен ми каза един познат дето е*еше една *** че вечер ги връщати сутрин ги взимат но не са тяхни деца!
54
28
 
2
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Детето едва ли е откраднато, купили са го от руснаци или украинци.