В Русия семействата на терористи ще носят финансова отговорност

Президентът Путин подписа нов закон
4 ное 2013 11:38, Елка Василева
9
В Русия семействата на терористи ще носят финансова отговорност
Снимка: архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин обнародва нов закон, предвиждащ семействата на терористи да носят евентуална финансова отговорност за извършен терористичен акт, предаде Франс прес.

Законът, публикуван вчера на официалния интернет сайт за правна информация, дава възможност да се разследва финансовото състояние на близките на лице, извършило терористичен акт, и те да бъдат задължени да плащат за щетите, причинени от това лице.

Още по темата

Текстът предвижда също наказание до 10 години затвор за лица "получили обучение, което ще им даде възможност да извършват терористични актове", и по-специално обучение за боравене с експлозиви и друго оръжие.

Наказание до шест години затвор заплашва всеки, който се включи в чужбина в терористична групировка, чиято дейност се смята като вредна за интересите на Русия.

На 21 октомври атентатор самоубиец от дагестански произход отне живота на шестима души, като се самовзриви в автобус, пълен със студенти, във Волгоград, Югозападна Русия. Атентатът възкреси опасенията за сигурността стотина дни преди олимпийските игри в Сочи догодина, припомня АФП.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
kireza преди 10 години
АБСОЛЮТНО ТОЧНО РЕШЕНИЕ - убиваш,плащай,както е в Старият завет!А "сирийските бежанци" са 5-та колона на Ердоган за осъществяването на окупацията на източна България!!!Погледнете картата на НОВА ТУРЦИЯ!Всички тези "бежанци" да ги пуснат в Марица за да се върнат в Турция!Който не успее - ТАКАВА Е БИЛА ВОЛЯТА НА АЛЛАХ!!!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
E ako mojeche da se prokara takuv zakon i v Bulgaria, prestupleniata ste namaleat znachitelno
5
0
 
14
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
"Путин оправдава името си."Естествено, че има пълното право да носи името Владимир, както го е доказал многократно до сега, дори и от "Форбс" го разбраха наскоро;-))
4
0
 
26
 
! Отговори
Висарионович преди 10 години
до 4"Очевидно това е закон, който нарушава правата на човека. Такъв репресивен закон може да се приеме само в империята на злото начело на която стои самозабравил се диктатор."----Слагай розовите прашки и бурката и отивай на протест пред руското посолство.До 2,Ако беше Сталин проблема "тероризъм" и "спонсори на тероризма" нямаше да съществува, защото на мястото на саудитска арабия щеше да има "саудитско море";)
3
28
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Очевидно това е закон, който нарушава правата на човека. Такъв репресивен закон може да се приеме само в империята на злото начело на която стои самозабравил се диктатор.
2
0
 
32
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
Русия ще се оправи, а ние, дето събираме и ислямски терористи и нещем да признаем, че Турция е рискова държава и затова приемаме "бежанци" от там. А при по внимателен преглед се май не са точно бежанци а ислямски терористи, и не бягат от тусция а завладяват България, ама като не ни остана държава, а разузнаването е някаква трагикомедия.
1
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Одобрявам! Отлична идея!