Екзекуции в Северна Корея за гледане на чужда телевизия

Осъдени разстреляни показно на стадион пред 10 000 души
Обновена: 11 ное 2013 16:20 | 11 ное 2013 11:47, Елка Василева
233
Екзекуции в Северна Корея за гледане на чужда телевизия
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун. Снимка: архив, Reuters

Северна Корея е екзекутирала публично в началото на месеца близо 80 души, мнозина от които обвинени, че са гледали предавания на южнокорейски телевизии - нещо строго забранено на Север. Това съобщава днес южнокорейският вестник "Чунан илбо", цитиран от Франс прес.

Консервативният ежедневник цитира един-единствен анонимен източник. Най-малко една група севернокорейски бегълци в Южна Корея обаче са заявили, че новината, за която пише "Чунан илбо", е стигнала и до тях.

Още по темата

Екзекуциите били извършени на 3 ноември в 7 града от Северна Корея, посочва източникът, описан като "близък" до вътрешните работи на Северна Корея, където е пътувал наскоро. Властите в източния пристанищен град Вонсан събрали 10 000 души на местен стадион, за да присъстват на разстрела на осем осъдени, заявил пред него очевидец.

Повечето били екзекутирани за това, че гледали предавания на южнокорейски телевизии, внесени нелегално на дискове или флашки. Други били обвинени в проституция.

Информационният сайт Daily-NK, ръководен от севернокорейски бежанци и разполагащ с широка мрежа от информатори в тази страна, съобщи, че няма данни по темата.

Друг бежански сайт, North Korea Intellectual Solidarity, информира, че негови източници му съобщили преди месеци за подготвяна вълна от публични екзекуции. "Режимът май се страхува от възможна промяна в умовете на хората и се опитва да ги сплаши", заявява негов представител.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СуекаА не бе - учил е в Швейцария...
21
22
 
19
 
! Отговори
вуйко преди 10 години
БРАВО ТОЯ ДА ИДВА ПРИ НАС ЧЕ ДА СЕ ОПРАВИМ
20
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИДВА КРАЯ НА СВЕТА.ПОКАЙТЕ СЕ!
19
4
 
30
 
! Отговори
Суека преди 10 години
Баси изтрещелият дебелак е това подобие на човек от снимката да си убиеш хората защото искат да гледат чужди ТВ-та и т.н. ? А 100 на 100 дебелака със смешната прическа си гледа каквито иска ТВ-та без никой да го убива него нали ? Дебелото Северно-Корейско лицемерие няма ГРАНИЦИ ! И аз не съм за това да е свободия в Северна Корея но да убиваш народа си за глупости е БОЛЕСТ !
18
2
 
1
 
! Отговори
Himler преди 10 години
do DZurnalistcetata s 30-te sreburnika v dzobcetata......zabravihte da pisete kakvo pravi losia Bashar dnes-oste li iade malki decica na zakuska?? Plagiati...
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
v bg koga 6te glasuvat tezi zakoni
16
16
 
25
 
! Отговори
обективен преди 10 години
Ми по комунистическо РОБСТВО и тук се гледaхa сaмо рускa, БНТ и кaнaлизaция 2. Я дa си спомним кaк се криехa хорaтa слушaщи Свободнa Европa и колко съсипaни животи имaше при тодор именно зa товa!? СМЪРТ ЗA КОМУНИЗМA и AТОМНИ БОМБИ, докaто не стaнaт стъклени!!! Aмерикa ги имa ДОСТAТЪЧНО!
15
28
 
18
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
До rаdioprestilkаДиктатура, страх и подчинение имаше по времето, когато герберастите безчинствахте в държавата. А и никой не иска да връща нито бай Тошо, нито соца. Това съществува само в изкуфелите ви герберастко-седерастки чугунени кратуни. Хората не искат соц, просто искат хомосексуалистите, наркоманите и престъпниците, да НЕ определяте дневния ред и че само рушите и крадете.
14
10
 
12
 
! Отговори
Нацистки психолог преди 10 години
Едва ли са разстреляни заради гледане на чужда телевизия. Наказанието за това там е глоба. Според мен тия са направили нещо по-сериозно срещу власта, а са ги гръмнали на стадиона за да ги използват да сплашат нацията че гледането на чужда телевизия не е толкова безобидно престъпление колкото все повече хора в страната си мислят че е.
13
6
 
56
 
! Отговори
Зомби преди 10 години
И тука трябва да екзекутират публично за гледане на Вип Брадър...
12
33
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Който не гледа Нова Бойкова телевизия го чака същото!
11
10
 
19
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
EGATI LUDIA DIKTATOR, TOZI E PO LOSH I OT ***
10
5
 
15
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
До СоциалистA ti vodish do shizofrenia.
9
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На малкото кюфте,няма ли кой да му спретне един прерат?
8
0
 
17
 
! Отговори
Женката преди 10 години
Ох, пази Боже!
7
36
 
36
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
Крайна мярка но ГЛЕДАНЕТО НА ЧУЖДА ТЕЛЕВИЗИЯ(особено американса) ВОДИ ДО ЗАТЪПЯВАНЕ!
6
20
 
7
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
"Консервативният ежедневник цитира един-единствен анонимен източник."Хайде пак някакви психопати си говорят измислилици, които няма как да се проверят.
5
5
 
44
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Обикновен комунизъм!
4
17
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗА Демокрация (+)ЗА тоталитаризъм (-)
3
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
У нас май сега има кампания-Колко хубава е нашата родна Тв,която излъчва нон-стоп турски сериали!Който не гледа турските сериали и не се захласва от турската кутура и прочие-значи е изостанал!Трябва да се гледа телевизия,нищо че ни зариват с турски сериали.А ако искаме"сериозни политически анализи"-кеф ти Бареков,кеф ти Алфа с фюрера.