Екзекуции в Северна Корея за гледане на чужда телевизия

Осъдени разстреляни показно на стадион пред 10 000 души
Обновена: 11 ное 2013 16:20 | 11 ное 2013 11:47, Елка Василева
233
Екзекуции в Северна Корея за гледане на чужда телевизия
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун. Снимка: архив, Reuters

Северна Корея е екзекутирала публично в началото на месеца близо 80 души, мнозина от които обвинени, че са гледали предавания на южнокорейски телевизии - нещо строго забранено на Север. Това съобщава днес южнокорейският вестник "Чунан илбо", цитиран от Франс прес.

Консервативният ежедневник цитира един-единствен анонимен източник. Най-малко една група севернокорейски бегълци в Южна Корея обаче са заявили, че новината, за която пише "Чунан илбо", е стигнала и до тях.

Още по темата

Екзекуциите били извършени на 3 ноември в 7 града от Северна Корея, посочва източникът, описан като "близък" до вътрешните работи на Северна Корея, където е пътувал наскоро. Властите в източния пристанищен град Вонсан събрали 10 000 души на местен стадион, за да присъстват на разстрела на осем осъдени, заявил пред него очевидец.

Повечето били екзекутирани за това, че гледали предавания на южнокорейски телевизии, внесени нелегално на дискове или флашки. Други били обвинени в проституция.

Информационният сайт Daily-NK, ръководен от севернокорейски бежанци и разполагащ с широка мрежа от информатори в тази страна, съобщи, че няма данни по темата.

Друг бежански сайт, North Korea Intellectual Solidarity, информира, че негови източници му съобщили преди месеци за подготвяна вълна от публични екзекуции. "Режимът май се страхува от възможна промяна в умовете на хората и се опитва да ги сплаши", заявява негов представител.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дa те у небостъргaчнaтa крaтунa червенa!))))
41
2
 
12
 
! Отговори
до Перо Пипката преди 10 години
Перко,тези ги разказвай на баба си?Или си отроче на тираджия,или баща ти е бил на някаква синекурна длъжност при комунистите,за да пушиш "Кент".И не разказвай вицове -носил си дънки "Рила",нали?А за музиката питай Кирил Маричков,защо го забраниха известно време?Между другото-на 62 год.съм и съм била в 19- то образцово СУ.
40
10
 
4
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
До Ех....И последно до каката с намаленото поведение: ти не заслужаваш чак толкова внимание, ама децата са склонни да верват на такива манипулации като твоята! Те повечето си мислят, че "The Wall" на Пинк Флойд е правен за Берлинската стена! Сигурно и ти така мислиш? Обаче албумът е писан срещу английското училище и общество като цяло! Тогава хич не беше леко да си младеж и в Англия, и в Америка! Гледай "Забриски пойнт" на Антониони или поне чуй текстовете на Боб Дилън и Ролинг Стоунс!
39
21
 
7
 
! Отговори
28176 преди 10 години
Колкото и да не харесваме Северна Корея, имайте предвид, че те вече са си построили небостъргачи на 50 етажа, каквито в България нямаме. В някои отношения сме по-изостанали дори и от тях.
38
4
 
13
 
! Отговори
обективен преди 10 години
43 и я, ти по комунaрско нa Зaпaд ли си живял бе, щото фaнтaзиите ти, aко се отнaсят до нрб- то си aбсолютен кукaвелник! Още мaлко и швепс, имaше един лaф от оновa време, тaкa и с твоето повръщaно, под формaтa нa " мнение". Имaло дънки хa, хa, хa, верно ли ПAНAКA от дочен плaт, имaло Боро, aмa от бългaрското менте, щото оригинaлa беше в Корекомчето, тaм имaще и тоблерон зa лaпетaтa, aмa с вaлюту, a не с ком. левчетa! Дa сa живи и здрaви сърбите от ТИТОВAТA СФРЮ, верно ТЕ имaхa!
37
2
 
20
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 10 години
След като ДПС са на власт , турските сериали по родните канали, за нашински ли се имат или за чужди !?
36
14
 
12
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
А докато ние тука се скъсвахме от купон, а даскали и милиция се правеха, че нещо ни строияват, на запад радио Свободна Европа, Дойче Веле и Гласът на Америка обясняваха, как ни разстрелват за това, че ги слушаме и как комунистите закусват с детски дробчета на скара! хаха Просто сравнете рок музикантите и групите, които раснаха при комунизма каква музика оставиха и тези мърлячи сега! Къде са Щурците, Диана експрес, Тангра, Сигнал и др, с десетки хитове и къде са сегашните ***...??
35
5
 
18
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
За това мечтаят последователите на Станишев.
34
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И тука трябва да стане така!Който не гледа ТV7 и Алфа и не ходи да вика за додука -разстрел
33
9
 
14
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
До Ех....И Битълс слушахме, и Пърпъл, и Цепелин, и банди правехме - всяко училище и читалище си имаше ученическа рок банда и свирехме само чужда музика! И дънки носехме, и пушехме истинско Малборо и Кент, а не като сегашните го^на! Продаваха се на всяка будка по 1.20 - 1.80 лв.И тази статия е същата посрана лъжа като твоето измислено постче!
32
4
 
15
 
! Отговори
без комунисте преди 10 години
Приятелите на Станишев!
31
7
 
8
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
До Ех....Знаеш ли защо не се състоя ни демокрация, ни нормален капитализъм в България, жено? Защото ги заченахте в грях, в лъжи! Мислехте, че като излъжете 1000 пъти, ще стане истина! Затова ви е такава измислена и държавата, дето направихте след 10.11.89!Жалко, че нема как да се пускат тука снимки, за да ти покажа нашия клас от 27 гимназия в София през 1974 г. - да видиш и полите на момичетата, и косите на момчетата - с нищо по-различно от английските училища по онова време!
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
31Тук никой няма да идва но ти спокойно можеш да хванеш влака за там.Свободен *** си все пак.
29
0
 
4
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
До rаdioprestilkаЯвно живота ти минава пред телевизора и много се вълнуваш и съпреживяваш всяка простотия, която ти пробутват продажните журналисти. Мен не ме интересува, това че някой от продажните журналисти се е притеснил, че досегашния му спонсор, ще бъде изместен от друг по- силен спонсор. Това са си нормални рискове в тяхната т. нар. професия.
28
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ех ако знаете Бойко как му завижда на Ким.....Да можеше и Той да разстрелва политическите си опоненти по стадионите ........... ама НЕ.Американците ще го сритат в кокалчетата веднага.За това Боку си остава само с тъгата.
27
4
 
20
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Те в Северна Корея правят екзекуции за гледане на чужда телевизия, а в България не видях нито една екзекуция на етническа партия. Ако бяхме Северна Корея до сега Доган да беше екзекутиран, заедно с цялата партия.
26
4
 
31
 
! Отговори
Ех.... преди 10 години
Сега си спомних,че по време на управлението на баща му на плъха серГЕЙ,ми намалиха поведението в гимназията затова,че полата ми беше една педя над коляното.Мили дечица,нищо незнаете."Бийтълс"беше табу.Това беше музика на "прогнилия капитализъм","несъвместима и уронваща престижа и морала на социалистическото общество"!
25
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредната пропагандна лъжа. Феодалът заемащ престола в С Корея трябва да се разкара, но не е това начина.Събрали десетки хиляди да гледат разтрел на 80 души за някви дребни провинения и информацията за това идва само от един анонимен източник и от няколко невъзвръщенеца готови на всичко за да се устроят по-добре в новата си родина?И по-добре може да лъжат в ЦРУ, напоследък даже не се стараят!
24
23
 
8
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
До rаdioprestilkаТи си поредното доказателство че освен до затъпяване американската телевизия води и до агресия! Не ми пука за жалкия ти живот но всички "изнервени" капиталисти плюете и псувате из форума а само аз се отнасям с уважение към всички(с изключение на ББ и ЦвЦв). Успешна седмица!
23
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този е Идола на Бойко Борисов !!!