Грузия иска да продължи партньорството си със САЩ, ЕС и НАТО

Това е гаранция за националната ни сигурност, зове новият президент Маргвелашвили
17 ное 2013 22:00, Красимир Ангелов
15
Грузия иска да продължи партньорството си със САЩ, ЕС и НАТО
Снимка: Reuters

Грузия ще продължи стратегическото си партньорство със САЩ и интеграцията в ЕС и НАТО, заяви днес новият президент Гиорги Маргвелашвили в слово на церемонията по встъпването си в длъжност, предаде ИТАР-ТАСС.

Сближаването с ЕС и задълбочаването на двустранните връзки с европейските страни "заема специално място във външната политика на Грузия", подчерта държавният глава. "В близките дни на срещата на върха във Вилнюс ще бъде парафирано споразумение за асоциирано членство на Грузия в ЕС. Наш приоритет е да подпишем споразумението в максимално кратък срок след форума във Вилнюс", каза Маргвелашвили.

Той посочи, че гаранция за националната сигурност и за стабилното развитие на Грузия е „пълноценно членство в свободния демократичен свят, а това се постига в крайна сметка чрез интеграция в ЕС и НАТО".

Маргвелашвили увери освен това, че Грузия ще положи съществени усилия, за да започне преговори за свободна търговия със САЩ, което ще помогне за укрепване на стратегическите връзки между двете страни.

"Независимо от днешното трудно положение заявяваме, че сме готови да задълбочаваме диалога с Русия и да развиваме този процес успоредно с интегрирането на Грузия в европейските и евроатлантическите структури", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
5
 
! Отговори
steven преди 10 години
На *** език малък ли си винаги ще си под шапката на по силният но този по силният гледа само своят интерес и ако си по хитър макар и малък пак може да си добре.
12
0
 
6
 
! Отговори
Узунов преди 10 години
След ерата на оня психопат Саакашвили, на този ще му трябва бая време, докато въобще светът започне да им взема приказките насериозно. Според мен има надежда за промяна.
11
0
 
5
 
! Отговори
Узунов преди 10 години
След ерата на оня психопат Саакашвили, на този ще му трябва бая време, докато въобще светът започне да им взема приказките насериозно. Според мен има надежда за промяна.
10
1
 
11
 
! Отговори
ПРОСТИЯ преди 10 години
ИМА И ДРУГИ ЗАБЛУДЕНИ ОВЦЕ ....НЕ СМЕ САМО НИЕ ;))
9
1
 
17
 
! Отговори
Seifi преди 10 години
Do 8На нас каква ни е ползата от САЩ освен че още не са ни направили едно косово аз друго не виждам. Яжте демокрация у се радвайте на това в което превърнаха България ***
8
0
 
3
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
Sledvashta stupka v Gruzia e nastanyavane voenna baza na USA.I sledvashtata durjava e UA.A posle I Turcia za ES kato jitnica,demografska I geostrategicheska destinacia na voiski,vuglishta,stomana I hrana,poznaite zashto?Kakto I Kitai priemat otmyana na zabranata za vtoro dete I vzaimotnosheniata Kitai,Rusia,India...Az vijdam bulgarskoto chernomorie kudeto sa vs.hoteli za bolnici na jivite evropeici.Kakvoto pishe v Bibliata(Otkrovenie na Joan),shte bude!!!!!!
7
20
 
7
 
! Отговори
до 4 преди 10 години
Защо да са ***? Защото не си дават дупетата на *** на север, както нашите БКП-ари ли?Много правилно са се ориентирали, колкото по-далеч от Русия, толкова по-добре. Само нашите червени тикви като чуят "Русия" и получават мокри сънища, а резултатът се вижда.
6
3
 
9
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
"Грузия иска да продължи партньорството си със САЩ, ЕС и НАТОТова е гаранция за националната ни сигурност, зове новият президент Маргвелашвили".........."Независимо от днешното трудно положение заявяваме, че сме готови да задълбочаваме диалога с Русия и да развиваме....."М'да ....Единствения силен съюзник на Грузия е това, че НАЙ-ВЕЛИКИЯТ се е родил в Гори. Това вдъхва респект. А иначе "червени линии" и "пети членове" не важат.пп умните *** ще разберат, какво искам да кажа;-))
5
3
 
2
 
! Отговори
nana преди 10 години
ne se mesia
4
20
 
9
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
4 Така ли много *** защото не пристават на Москва като нашите червени *** , нещастнико
3
17
 
5
 
! Отговори
до дуче Михо преди 10 години
Славянино не само че си *** ами си и луд.
2
14
 
14
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
1 Той е грузинец какво общо има със славяните , а ти какво общо имаш с тях освен езика и то благодареие на писмеността която си ИМ Я ДАЛ .
1
12
 
29
 
! Отговори
дуче Михо преди 10 години
И Магарешвили е плод на заговора на американоционистката славянофобска ***,както и между впрочем и повечето от нашите въшкари политици!