Хиляди скандират в Киев: Украйна в Европа!

Зоват Виктор Янкович да обърне гръб на Русия
24 ное 2013 14:48,
180
Хиляди скандират в Киев: Украйна в Европа!
Снимка: Reuters

Около 10 000 украинци участват в шествие в центъра на столицата Киев с настояване правителството да обърне курса и да подпише ключовото споразумение за асоцииране с Европейския съюз, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Демонстрантите се насочиха от парк "Шевченко" към площад "Независимост", като развяваха украински знамена и флага на ЕС, и скандираха "Украйна в Европа". Мнозина носеха плакати с текст "Обичам ЕС".

Организаторите очакват в протестната проява да се включат до 100 000 души, отбелязва Франс прес.

Украинските ръководители обявиха изненадващо в четвъртък, че се отказват от споразумението за свободна търговия и политическо асоцииране с ЕС с аргумента, че страната не би могла да скъса търговските си отношения с Русия.

Днешният протест се разглежда като проверка за силата на опозицията и за способността й да накара президента Виктор Янукович да се върне към курса на евроинтеграция.

Ключово изискване за подписването на споразумението с ЕС бившият министър-председател и заклет враг на Янукович Юлия Тимошенко да бъде освободена от затвора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руските *** винaги лъжaт, товa е " опорнa точкa" в пропaгaндaтa им! A кaквa е ИСТИНAТA ЗA УКРAЙНA? Те не подписaхa ЗAЩОТО НЕ МОГAТ ДA ИЗПЪЛНЯТ УСЛОВИЕТО НA ЕВРОПA ЗA ТИМОШЕНКО!! A не могaт зaрaди рускaтa зaвисимост...ЗAСЕГA! Борбaтa нa УКРAИНЦИТЕ ЗA СВОБОДA ТЕПЪРВA ЗAПОЧВA! A сегa продължaвaйте дa ЛЪЖЕТЕ, ОБAЧЕ В СТAТИЯТA ПИШЕ ЗA ТЕЗИ, КОИТО ЧЕТAТ!
51
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ясно че ще протестират, да не са луди да се връзват на псевдо проектите на Путин, че то даже и руското малцинство в Украйна искат интеграция с ЕС, къде са балтийските страни Финландия, Полша, Чехия, Словакия къде е Беларус, Русия, Приднестровието ......
50
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕС, поредният криминален проект на западната неоколониална олигархия, е пред своя логичен край. Само паразитната креативна класа все още се уповава на фалиралата Европа, с надеждата, че ще продължи да *** кинти без да бачка. На офисния планктон му предстоят дълги години на тежък, но осъзнат физически труд.
49
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 48Товa искa всеки нормaлен човек! Единнa, центрaлизирaнa и просперирaщa Европa. Някогa бългaрите също сa се формирaли кaто нaрод от рaзлични племенa! Половин милиaрд европейци вървят по този път!
48
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тези нещастници по плащада не знаят какво ги чака ако влязат.ще реват на Путин НО НЯМА ДА ИМА СПАСЕНИЕ.В ЕС има клауза за прием а няма за излизане.егати като в мафията.
47
4
 
22
 
! Отговори
Европеец от България преди 10 години
Украйна пр***а европейските чиновници. Язък не могат да вземат вноски от тази страна за Брюкселските бюрократи. Намали се площа за износ на европейски западни стоки. Украйна намаше да я допуснат да изнесе едно копче за европейските страни, което сториха и с нас. След Турция и Украна не иска ЕС. Защо ли?
46
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Евро робството е най лошото нещо случвало се на БългарияНе се ли освободим до 2130 година няма да има нито един българин
45
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
долу мръсния ес!!!! свобода за народите.!!!той е една мафия за крадене на пари.ще се разпадне.англия ще е първата която ще излезелпоследните ще са българия и румъния.
44
4
 
16
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Цялата лукавост на МВФ е във това, че те обещават заем на Украйна (наречен "финансова помощ"), който обаче за да бъде отпуснат трябва да се изпълнят условията на МВФ - 40 % увеличение на цените на газта и тока (представяте ли си?), замразяване на пенсии, и заплати, и социални помощи. И тогава вече евентуално ще бъде отпуснат заем. Казвам евентуално, защото МВФ не винаги дава това, което е обешщала (т.е. не го дава в пълен размер, а например дава 20 % от обещаното).
43
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СЪЕДИНЕНИ ЕВРОПЕЙСКИ ЩAТИ- 2015 Г. ЗAПОЧВA ДA ФУНКЦИОНИРA ЕВРОПЕЙСКAТA СЛУЖБA ЗA СИГУРНОСТ, СЛЕД НЕЯ ОБЕДИНЕНAТA ЕВРОПЕЙСКA AРМИЯ! Товa сa фaктите, a Рф я чaкa рaзпaд!
42
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна е апетитна хапка за евро господарите . А една част от тези на снимката няколко години след приемането в ЕС вероятно ще се самозапалят
41
2
 
16
 
! Отговори
от варна преди 10 години
елате при нас в ес-ще ви забранят всичко само ще имате задържения без права.ще ви купят заводите и ще ги фалират нарочно.ще ви купят земята.ще внасяте европеиски отровни храни и ше ви забранят вноса от други страни.ще станете за 5 години сметище.когато се усетите и започнете да нагодувате вашите продажни поритици ще ви кажет че от ес не дават.ще си загубите суверинитета изцяло.помислете .
40
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
-до 26 - какви беларусци на Сейшелите ти луд ли си - те в България не могат да дойдат.
39
2
 
11
 
! Отговори
SeishinBG преди 10 години
До АнонименИ ти си съгласен да отпадне идентитета и суверинитета на една нация, граници и всичко останало в идеята всички да се наричаме "европейци"? Не, мерси! Аз съм горд Българин и съм наследник на един от най-старите народи, който е дал много на този свят! Нямам намерение да си забравя историята в една идея - да бъда европеец... Жалки сте тези, които подкрепяте тези еврейски идеи за контрол и геноцит над народите...
38
2
 
6
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
100 000 седераста не би трябвало да се шляят по улиците, а да имат по-ползотворни и смислени занимания, като например прокопаването на плавателен канал(или тунел) между Киев и Владивосток;-))
37
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименФинландците (заедно с шведите) вече напират за влизане и в НАТО.Заваллите знаят много добре , че Злото дреме само,не е заспало напълно.;)И не искат пак да станат негова жертва.
36
1
 
17
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Украйна икономически не може да си позволи да влезе в ЕС. За тази година бюджета има дупка от 50 млрд. гривена. Това каза една жена от правителството в Украйна по вести.ру. ЕС и МВФ искат от Украйна невъзможното. Ако Украйна направи това, което ЕС и МВФ искат, това значи катастрофа за Украйна. И то катастрофа веднага. Още сега. Украйна и без това е зле икономически. А МВФ поиска увеличаване на цената на газа веднага с 40 %. Замразяване на заплатите. И социалната цена ще е невероятно голяма.
35
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Европa е по- силен фaктор от русия във всички aспекти- ИКОНОМИКA, ТЪРГОВИЯ, СТAНДAРТ, ВОЕННA СИЛA И ДИПЛОМAЦИЯ! Aко ги пуснaт тия 40 милионa ще остaнaт по- мaлко от половинaтa и при товa стaрците! Рускaтa окупaция е.a мaмaтa нa тaзи стрaнa ФAКТ! И ОЩО НЕЩО СAМО ТУКAШНИТЕ РУСОФИЛСКИ ПЕНСИИ И ЧAСТ ОТ МAЛОУМНИТЕ ИМ ВНУЦИ ТВЪРДЯТ, ЧЕ ЕВРОПA НЕМAЛA БЪДЕЩЕ! 500 МИЛИОНA ЕВРОПЕЙЦИ СA НA ОБРAТНОТО МНЕНИЕ! До няколко години ще се подпише и новaтa КОНСТИТУЦИЯ- СЪЕДИНЕНИ ЕВРОПЕЙСКИ ЩAТИ, a вие вийте нa умре
34
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А финладците преди да влязат в ЕС носеха плакати Фак Ю ЕС.Ама никой не се съобрази с народа.А тези от първия ред на снимката са бъдещи европейски ***.
33
5
 
11
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
До 8888888Според мен можем поне да се борим за излизане на България от ЕС. Може да се създаде партия, която да е анти ЕС. Да се създаде сайт анти ЕС и т.н. Дори най-малкото усилие, д асе обяснява навсякъде вредата от ЕС е все пак нещо.