Хиляди южноафриканци се стичат на церемонията в памет на Мандела

Барак Обама ще произнесе 20-минутна реч
Обновена: 10 дек 2013 08:43 | 10 дек 2013 08:38, Елка Василева
3
Хиляди южноафриканци се стичат на церемонията в памет на Мандела
Снимка: БТА

Хиляди южноафриканци се стичат на стадиона в Совето за днешната церемония в памет на Нелсън Мандела въпреки валящия дъжд. Президентът на САЩ Барак Обама, един от около стотимата държавни и правителствени ръководители, които ще присъстват на възпоменателната служба, пристигна в Република Южна Африка, предадоха световните агенции.

Още по темата

Около 80 хиляди души се очаква да присъстват на церемонията на открития футболен стадион в Совето, предградие на Йоханесбург, която е предвидено да започне в 11 ч. и да продължи 4 часа. Вратите на съоръжението бяха отворени към 6.30 ч. - с половин час закъснение. Според метеорологичните прогнози времето ще остане дъждовно през целия ден, като следобед ще се разразят бури.

Президентът на САЩ Барак Обама и неговият предшественик на поста Джордж Буш-син пристигнаха със съпругите си в РЮА рано тази сутрин. Президентският самолет кацна във военна база край Йоханесбург след 16-часов полет от Вашингтон.

Обама ще произнесе 20-минутна реч по време на церемонията в памет на Мандела, който почина на 95-годишна възраст в четвъртък, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
Комично как на снимката са сложили единствения сектор, на който има хора, и даже не са толкова, че да запълнят кадъра, както се вижда по краищата че стадиона е почти празен...
2
0
 
2
 
! Отговори
Неразбирко преди 10 години
РЮА-РЮА! Напишете си ЮАР, както се казва държавата на български, та да разберем за коя държава става дума.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хранят африканчетата с ГМО ***, ама за Мандела голямо уважение за пред хората от страна на САЩ, остава и оня мега расист Камерън да се разреве от мъка и циркът ще е пълен!