Русия няма да допусне чуждо военно превъзходство!

В годишната си реч Путин разкритикува косвено политиката на САЩ
12 дек 2013 14:48, Елка Василева
113
Русия няма да допусне чуждо военно превъзходство!
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Русия не се стреми към регионална или световна хегемония, но ще защитава своите основни ценности и интереси, заяви руският президент Владимир Путин в годишната си реч.

Той увери, че Русия ще продължава да зачита суверенитета и стабилността на други държави.

Путин не спомена директно САЩ в речта си, но се позова на военните действия на Вашингтон в страни като Афганистан, Ирак и Либия. Той косвено разкритикува Съединените щати, подчертавайки, че Русия не се стреми да бъде суперсила и да учи другите как да живеят.

Руският президент използва годишната си реч, за да заяви, че финалното решение за уреждането на ядрения проблем в Иран трябва да гарантира неотменимото право на Техеран да развива с мирни цели атомната си енергетика, както и сигурността на всички страни в региона, включително Израел.

Русия има потенциал, за да отвърне на каквито и да било военни предизвикателства, подчерта Путин. Той прикани останалите страни да не хранят никакви илюзии, че може да постигнат военно превъзходство над Русия. "Няма да го допуснем никога", увери държавният лидер.

Относно вътрешната политика държавният глава обяви отмяна на изборите на кметове на градовете и тези за общински съветници.

Той подчерта, че икономиката на страната трябва да стане по-прозрачна. Путин лансира идеята за новите предприятия да важат петгодишни данъчни облекчения.

Какво каза руският президент за проблемите с имиграцията и здравеопазването вижте във видеото на Bulgaria On Air!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
13
 
14
 
! Отговори
край преди 10 години
Палец надолу ми сложи някой дето в главата му се борят комунизъм и капитализъм от преди 25г. И дето не си дава сметка че България кара вече 25 г. на инерция от соца и че тази инерция свърши - скрапта от заводите вече се нареза и разпродаде. ЗА РУСИЯ питайте големия патриот дядо Иван Вазов.
18
8
 
33
 
! Отговори
Край преди 10 години
Русия Украйна и полша са последните бастиони на бялата раса. Няма да минат десетилетия и в Америка и западна европа белите ще са малцинство което ще се бори за толерантност и равноправие / справка ЮАР/. Русофобите да си отговорят на въпроса кой иска да ги управлява - Путин и медведев или Обама и кондолиса.
17
8
 
34
 
! Отговори
Мужик преди 10 години
Не дърпайте мечока за опашката за да не го ядете мечешкия !
16
14
 
6
 
! Отговори
Финландски снайперис преди 10 години
Как само ми се е ракрил тоя ;)
15
23
 
10
 
! Отговори
Маргарет Тачер преди 10 години
Съветска Русия е просто Горна Волта с ракети!
14
10
 
35
 
! Отговори
Груйо преди 10 години
До Анонимен 8Казва се Русия, а не "раша", да ти го начукам... малко мозък в главата! Русия ще победи всеки враг, включително и негърчетата на US Аrmy! Ясно? Вече ги видяхме как бързо бягат инструкторите им в Грузия, оставяйки пълни НUMMER-и със секретни документи. Ако искаш прочети "Воспоминания американского лейтенанта" за един епизод в Сомалия...
13
6
 
35
 
! Отговори
ееее преди 10 години
Последно бяха влезли в Грузия. Медведев каза тогава, че защитават собственните си ин тереси. На хамериканците им казаха да не се бъркат, че ако трябва ще използват и ядренно оръжие. До тогава Медвведев всеки го мислеше за Мека Мария ама беше прав. Тогава американците в безсилието си тръгнаха да мон тират ядрен щит в Турция уж срещу Иран. Кой води тогава политика н а световен контрол?
12
34
 
15
 
! Отговори
pamet преди 10 години
Кога ще чуем това жалко комплксарче да обещае икономическо превъзходство, превъзходство в жизнен стандарт на обикновения руснак?Кой го заплашва военно та дрънка оръжие?Последно когато водиха сериозна война в Афганистан ядоха такъв позорен пердах че още сънуват кошмари.А там определено имаха "военно превъзходство"Или мисли че ще уплаши украинците?***.Същия като приятелчето му Ким Чен Ун.И той никога няма да допусне военно превъзходство
11
26
 
11
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
Да бе, да. Не се месили на другите. А натиска върху Украйна, а нашите дупедавци дето са си отворили всичко за него. И все пак, Русия какво търсеше в Авганистан и да не би да ги искат в Чечня? Иначе е прав. И САЩ нямат работа в Авганистан и на други места вън от континента Америка.
10
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Факта, че няколко комплексара от евро гейпарада не спират ден и нощ да хранят Путин и Руската федерация, говори само по себе си, за това, че руснаците се сериозен фактор. Газ пик*ят нео комсомолците с атлантически ценности, да им е честито :)
9
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ивчоshto li
8
4
 
19
 
! Отговори
bb преди 10 години
До анонимен-ти си много *** бе....Да не пиша и други епитети.Разтреляй се възможно най-бързо.
7
46
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нa бито куче сънищaтa, СAЩ ги изметохa от всякъде! *** превърнa рaшaтa нa посмешище, износител нa ресурси, при товa с мизерствaщо нaселение. Aко след Обaмa дойдaр републикaнците с рaшaтa конец))
6
15
 
25
 
! Отговори
ивчо преди 10 години
Руснаците трябва да се вземат в ръце защото целия свят е срещу тях.
5
47
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бе и тоя има късмет че Обама е президент, ако беха избрали Макейн вече да се е наврял в миша дупка
4
5
 
27
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Ми бе,айде па.Пиринска мечкa да те гази-лошичко,ама руска Балшая-още-по-лошичко.Ми с лошо.
3
21
 
10
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
" постигнат военно превъзходство над Русия"Mi leko ste zakysneli :D
2
33
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
toz jivee v studenata voina o6te
1
21
 
13
 
! Отговори
_anonimen_ преди 10 години
OFFFFFFffffffff ......................