Лелята на Ким Чен Ун запазва силни позиции в Пхенян

Вдовицата на екзекутирания Джан Сон Тхек се появи до племенника си
Обновена: 16 дек 2013 14:12 | 16 дек 2013 07:38,
22
Лелята на Ким Чен Ун запазва силни позиции в Пхенян
Ким Чен Ун с леля си Снимка: БТА

Сестрата на покойния севернокорейски лидер Ким Чен Ир - Ким Кьон Хи, беше включена в комисията по погребението на виден член на Политбюро на Корейската трудова партия, независимо че нейният съпруг Джан Сон Тхек бе екзекутиран в четвъртък по обвинения в държавна измяна. Това предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на медиите в Пхенян.

Освен това вчера севернокорейските телевизии излъчиха филм, прославящ постиженията на новия държавен ръководител Ким Чен Ун; в кадри от кинохрониката бе показана и Ким Кьон Хи, за чиято съдба не се знаеше нищо от септември насам.

Още по темата
Според чуждестранни наблюдатели тези факти показват, че лелята на сегашния лидер Ким Чен Ун е запазила позициите си в политическата йерархия на страната. Ким Кьон Хи бе нареждана сред най-влиятелните дейци в КНДР.

Нейният съпруг Джан Сон Тхек доскоро бе заместник-председател на Националния комитет за отбрана, завеждащ организационния отдел на ЦК на Корейската трудова партия, един от най-важните хора в държавното управление на Северна Корея. Той бе осъден на смърт за "контрареволюционна, антипартийна и фракционна дейност", посочва ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искала лелята да се отърве от мъжа си и как да стане по-;есно ако не чрез обвинение в държавна измяна.Ако и при нас е така няма кой да ни управлява
20
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Убиха Втория човек в Северна Корея, да се готви Първия . . .
19
2
 
6
 
! Отговори
555 преди 10 години
Бих се радвала да открият нефт в Северна Корея!!!! Пожелавам им да открият нефт, .. та тоя *** да ..... подаде оставка
18
2
 
6
 
! Отговори
Невен преди 10 години
Добре е, че поне тук неказват че е убит чичото на лидера. Той не му е чичо, нямат кръвна връзка, така че лесно поради една или друга причина се е отървал от него, не че това прави по-хуманно деянието, но все пак трябва да сме точни.
17
3
 
8
 
! Отговори
Сократис преди 10 години
До 12Уважаема,не ме бъркайте с комунистите и с която и да е друга партия.Това което съм написал е от гледната точка на самите северокорейци а не моята лична...Все-пак ви благодаря,че ме разсмяхте :))
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
toia shopar niakoi triabva da go iliminira.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До rio_de_oroИ какво му е различното? И къде е различно?
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ami shte e inache shte posledva sypruga si. mrysni komunisti.
13
1
 
28
 
! Отговори
Вицоман преди 10 години
Една бабичка от Пиринско успяла да се вреди за посещение при др. Тодор Живков, и го пита: "А бре, Тоше, кой го измисли тоя комунизам - учените ил комунистето?". Живков отговаря: "Разбира се, че комунистите, бабо!" Бабата: "И яс така си мислеф, що са комунистите, оти ако беа учените, първо ке го пробуваа на айването, па после на ората!".
12
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СократисАми хем сме нямали право да упрекваме тамошния начин на живот, хем ти упрекваш демокрацията, която е начин на живот на половината земно кълбо. Това сте вие комунистите - за вас може всичко, а за другите да има ред. Лицемери от всякъде точно като изказването ти.
11
1
 
25
 
! Отговори
Топ Идиот преди 10 години
Ами сега лелята на Ким ще го играе "Веселата вдовица"!
10
9
 
21
 
! Отговори
rio_de_oro преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБПитали Ленин, Троцки, Сталин, Мао,Ким чен Ир и други знайни масови убийци, - какво правят,- Строят Комунизма.Така че Комунизъм сме имали, но истински капитализъм не сме. Имаме корпоратизъм и монополи, което е РАЗЛИЧНО от капитализъм.
9
32
 
22
 
! Отговори
Сократис преди 10 години
Не е наша работа да заклеймяваме законите на друга независима държава а и самите не сме пример за подражание.При тях така се живее спазваш правилата-живееш,не ги спазваш-спираш да живееш...Колкото и средновековно да изглежда за европейците,за тях това е нормално.По-добре тоталитаризъм и ред отколкото демокрация и анархия...
8
2
 
33
 
! Отговори
Обединена Корея преди 10 години
Прав си, No.6, но и Русия, и Китай, и САЩ имат интерес от тази продължителна шизофренична гавра с този качествен народ.
7
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Искаш ли да ти купя еднопосочен билет до Сев. Корея?
6
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е голямо престъпление на целия свят - да стои и да гледа спокойно една държава превърната в лудница. Това вече е изцяло повреден народ. Жалко за човечеството. И Русия, и Китай, и САЩ им дреме и гледат сеир. Именно тази пасивност е престъпна на великите сили, при положение че те коренно промениха обществата си и стоят безучастни.
5
66
 
20
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 10 години
До до 3По-уродлива система от днешната на НОВ СВЕТОВЕН РЕД няма и никога не е имало в човешката история !Комунизмът е цвете за мирисане в сравнение с това, което предлагате вие днес.Всъщност комунизъм никога и никъде не е имало за съжаление.
4
4
 
37
 
! Отговори
до 3 преди 10 години
Уродливостта не прощава никому!
3
69
 
18
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 10 години
Какво чудно има ?Лелята не се е продала на илюминати като своя съпруг.Тя не е приела подкупите на ЦРУ и МОСАД. Не се е поддала и на другите "екстри" на Запада като наркотиците и хазарта.Лелята е силна за разлика от покойния си и продажен съпруг.Затова лелята запазва позиции, а мъжът и вече го изядоха червеите ... :)При комунизма "Нема лабаво ", както обичаше да казва Бай Тошо. :)
2
3
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е такъв режим че ако направиш неволно ПРЪЦ на манифестация на великия вожд ще те вкарат барбар със цялата ти фамилия във концлагер!Нямам думи,баби стринки чичовци всички под ножа!