Терорист камикадзе взривил тролейбуса във Волгоград

Мощността е била най-малко 4 кг тротилов еквивалент
Обновена: 30 дек 2013 14:06 | 30 дек 2013 12:07, Елка Василева
37
Терорист камикадзе взривил тролейбуса във Волгоград
Снимка: Reuters

Взривното устройство, избухнало в тролейбуса във Волгоград, е задействано от терорист самоубиец. Експлозията е свързана с атентата на жп гарата в града. Това сочат предварителните данни на следствието, съобщи за ИТАР-ТАСС говорителят на федералния Следствен комитет Владимир Маркин.

Фрагменти от тялото на атентатора са изпратени за генетична експертиза с цел да бъде установена неговата самоличност.

Експлозията е отнесла покрива на тролейбуса и е изпочупила стъклата на прозорците в отсрещната пететажна сграда. Мощността на устройството е била най-малко 4 килограма тротилов еквивалент, заяви Маркин.

Още по темата
Според следствието на жп гарата са използвани експлозиви с мощност най-малко 10 килограма тротилов еквивалент. И в двата случая устройствата са били натъпкани с идентични поразяващи елементи, което налага извода, че има връзка между двата атентата. Следователите продължават да събират веществени доказателства, посочи говорителят.

По уточнени данни атентатът в тролейбуса е отнел живота на 15 души, а 27 пострадали са настанени в болници. При вчерашната експлозия на жп гара са загинали 17 души, а над десетки са ранени, като петима от тях са в критично състояние.

Взривът, избухнал в автобус във Волгоград на 21 октомври т. г., причини смъртта на 7 души и рани над 40, припомня ИТАР-ТАСС.

Силите на реда във Волгоград започнаха масови проверки в жилищните сгради, по пазарите, търговските обекти, хотелите и транспортните възли. Те отделят специално внимание на гостите на града.

Междувременно руският Национален антитерористичен комитет взе решение да активизира дейността на своите поделения във всички региони на федерацията, съобщи източник от тази организация. Президентът Владимир Путин възложи на комитета ред задачи за повишаване на сигурността в цяла Русия и по-специално
във Волгоградска област, за което всеки ден ще му се докладва, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не им простиха за Украйна, а.
7
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На бойко борисов много му катери кипа на дръгливата месеста тиква да му пикая в устата на тоя гей
6
16
 
61
 
! Отговори
Бай Димо преди 10 години
Aтомът трябва да бъде хвърлен над Мека, Багдад, Техеран, Кабул и размирните руски републики! Да се издигне оная красива гъбка от Уран 235 и Полоний 210. Да облъчи хубаво Аллах и всичките му надупени поклонници. Вижте как япончетата мирясаха след като ядреното слънце на чичо Сам изгря над Хирошима 1945г. Ще станат кротки овчици тия чалмосани ***.
5
5
 
56
 
! Отговори
Бомби над МЕКА преди 10 години
"Миролюбивата" религия наречена ислям няма свян да избива невинни. Има 5-6 държави в Света, където руснаци и американци предспокойно могат да залеят с *** и да освободят Земята от болните мозъци. Хората строят и изграждат а тия нерези рушат съграденото. Вън бежанците от България! ***!
4
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 1Сигурен ли си,че не ги прогони любимият ти кръволок и садист Башар-ал-Ассад и престъпната върхушка на БААС?Я пак помисли,дрОгарю.
3
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С арабския свят и с Палестина, и с всички държави там сме в изключително близки и приятелски отношения. Арабският свят прави бизнес в България на всеки ъгъл има дюнерЕ ако и Путин се беше изказал като наш Боко сега немаше да има проблеми
2
8
 
36
 
! Отговори
Мен преди 10 години
Някой настъпи котето много лошо...
1
10
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мръсните ислямисти-джихадисти прогониха сирийците по цял свят, сега се опитват да прогонят руснаците,НО няма да стане, Русия няма да им се даде!