Във Волгоград може би действа мощна терористична клетка

Градът е в паника, казаци ще охраняват улиците
Обновена: 30 дек 2013 10:46 | 30 дек 2013 10:15, Елка Василева
36
Във Волгоград може би действа мощна терористична клетка
Снимка: Reuters

Следственият комитет на Русия не изключва връзка между двата терористични акта, извършени във Волгоград за денонощие – на жп гарата и в тролейбус. Това съобщи говорителят на Следствения комитет Владимир Маркин, цитиран от ИТАР-ТАСС.

„През последното денонощие това е вторият терористичен акт, извършен във Волгоград. Следствието не изключва те да са свързани, но в момента се разглеждат всички възможни версии“, съобщи Маркин.

От правоохранителните органи вчера не изключиха възможността да има връзка между терористичния акт на жп гарата и взрива в автобус, извършен на 21 октомври.

Малко по-късно днес Следственият комитет потвърди, че има връзка между двата взрива във Волгоград – на жп гарата и днес в тролейбуса. „Както и взривното устройство на жп гарата, то е било напълнено с поразяващи елементи. Тъй като и в едното, и в другото взривно устройство поразяващите елементи са идентични, това потвърждава версията на следствието за връзка между двата терористични акта. Възможно е те да са били подготвяни на едно и също място“, съобщи за ИТАР-ТАСС Владимир Маркин.

Не е изключено във Волгоград да действа мощна организирана клетка на терористи, заявиха източници от силовите структури, пише Newsru.

Взривът на гарата във Волгоград стана в неделя, 29 декември. По предварителни данни взривното устройство е било активирано от терорист камикадзе. По последни данни жертвите са 17 души. Десетки пострадали остават в болниците.

Тази сутрин в час пик на оживена улица във Волгоград се взриви тролейбус. С поред досегашните данни са загинали 15 души, а 28 са ранени. Предварително е установено, че взривното устройство е било заложено в тролейбуса и е било активирано дистанционно.

„Градът е в паника, заяви в неделя съветникът на губернатора на Волгоградска област Казбек Фарниев. - Само два месеца минаха и отново терористични актове при нас...“.

Много жители на Волгоград тази сутрин предпочетоха да отидат на работа пеша.

Следственото управление във Волгоградска област е образувало углавно дело за терористичен акт и незаконен трафик на оръжия. Следователите изземат записите от уличните камери в района на взрива. „Установяват се очевидци и свидетели на престъплението, изземат се записите от камерите за видеонаблюдение. Следователите вече започнаха разпити на оцелели при терористичния акт пътници, чието състояние им позволява да комуникират“, каза Владимир Маркин пред Интерфакс.

Междувременно приключи идентифицирането на загиналите при терористичния акт на гарата във Волгоград на 29 декември, съобщи Интерфакс, като се позова на медицински източници.

Разпознати са 17 души, от които две деца на 11 и на 12 години. Предполагаемият извършител на терористичния акт не е в списъка на жертвите.

Властите във Волгоград са привлекли казаци за охраната на реда по улиците в града. Губернаторът на Волгоградска област Сергей Боженов заяви, че казаците ще помагат на служителите на патрулно-постовата служба, които се оказаха недостатъчни за обезпечаване на сигурността в града, предаде Интерфакс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
анализ преди 10 години
При атентата в черквата Света Неделя загиват 134 души, ранените са 500, повечето от които умират от раните си. Следователно: ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ТЕРОРИСТИ са в БКП (БСП) и са ОБУЧЕНИ и ФИНАНСИРАНИ от МОСКВА . . . а СТАНИЩЕВ СЕ ИЗВИНИ САМО на ДОГАН и МЕСТАН . . .
32
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Помнете Буново=ДПСЖалко, че това няма как да стане. Иначе единственият начин да се спасим е като се изтрепе тази ***! Защо тези, които носят толкова негативи след себе си, са толкова пазени и закриляни? Защо един *** или един мюсюлманин е с повече права отколкото един българин? Има нещо сбъркано в този свят...
31
17
 
4
 
! Отговори
турчин преди 10 години
Възхваляваха ,,шибил войвода" и какво излезе -конекрадец, крадец ,убиец изпълнител на поръчки всякакви и на българи чорбаджии и турски големци. След като се оплакват хората на Русенския ваалия жандармите го подгонват и бива арестуван и убит за нарушенията. Историята това което е не е. Потиснатите и подложени на геноцид народи се борят за свободата си с всички средства. Овладейте омразата в себе си и бъдете по толерантни и света ще е друг, другото е самоунищожение на вида -човек.
30
3
 
3
 
! Отговори
сектор Кабул преди 10 години
До АнонименТо пък твоето Ай-Пи сигурно е на тъмно. Внимавай кого и как заплашваш, че ако недай боже застанеш на неправилната страна, ние може и да те поубием (Йехова високо, Америка-далеко), докато ти в най-добрия случай можеш да се оплачеш на Цацаров, да ни изпрати призовки за пропаганда на расизъм и национал-социализъм. Колко страшно! ЛОЛ.
29
4
 
14
 
! Отговори
сектор Кабул преди 10 години
А как така решихте изведнъж, че това е дело на мюсюлманите??Нека помислим кой има полза. Онзи, който е против провеждането на олимпиада в Русия. На практика само една страна досега открито е заявила неприязън към това спортно събитие. Държавата се казва Израел...
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 27Ти или си много ***, или "не ти свети", че за такива простотии дето ги пишеш може и да те "наакат"!IP-то ти "брато" е много "тънка лайсна" (:/И не е коректно да се подписваш с такова име в навечерието на НГ (>>!!!<<)
27
3
 
10
 
! Отговори
rusnak do 27 преди 10 години
Ти да ми паднеш в ръчичките, ще разбереш една справедливост.
26
30
 
4
 
! Отговори
Дядо Мраз терорист преди 10 години
Не сменяйте темата и не обвинявайте мисюлманите. Това е борба за справедливост с нехумани средства. И в БГ бих се радвал ако се намерят такива смели хора които да се жертват за каузата- България. Някои се борят за свобода а ние се борим за пари.
25
2
 
31
 
! Отговори
Казак преди 10 години
Жална им майка на тия терористи-севрнокавказци. Доколкото познавам руския народ и казаците, след олимпиадата ги чака невиждан погром. Който сее ветрове, жъне бури. Мир на праха на невинните жертви.
24
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мюсюлманите сами се прецакват, настройват всички срещу себе си, докато един ден не оставят друг избор на нормалните хора освен да ги унищожат чрез безмилостен, глобален и прочистващ планетата геноцид.
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 21Абе, ти още малко ще сложиш колан с експлозиви бе, някакви комплекси ли имаш или просто се мразиш?
22
8
 
11
 
! Отговори
pamet преди 10 години
До TulskiТя Шеста армия на Паулус не ги уплаши но българската Трета армия на ген Тошев и комнната дивизия на ген Колев така ги уплашиха че бягаха до р Прут
21
31
 
8
 
! Отговори
pamet преди 10 години
До УшевИскрено ме забавляват жалките неграмотни маймунопоклонници които повтарят едни и същи мантри за някакво величие на алкохолните *** от любимата им Русия .Последно когато се мъчиха да "изпепелят" Афганистан "великите" *** ядоха такъв пердах,че трябваше да се изнасят на бегом
20
4
 
32
 
! Отговори
християнин преди 10 години
МЮСЮЛМАНСКИТЕ КУЧЕТА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗБИВАНИ КАТО *** . ЗАЩО ЦЯЛА ЕВРОПА ,КАНАДА И ЩАТИТЕ ГИ ПРИЕМАТ ДА ЖИВЕЯТ А ТЕ НИ ГЪРМЯТ ТОВА НЕ СА ХОРА А *** *** КРАЙНО ВРЕМЕ Е ПОНЕ РУСИЯ ДА ИМ ПОКАЖЕ СЪС КАКВИ БОМБИ И РАКЕТИ РАЗПОЛАГЪТ БОГ ДА ПРОСТИ ИЗБИТИТЕ И ОГОНЬ НА ПОРОЖЕНИЕ
19
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Волгоград няма да се уплаши, преживял е най-тежката битка в историята на планетата Земя (почти 2 милиона жертви) и е победил. Ислямските *** сами се прецакват като избиват невинни хора.
18
12
 
7
 
! Отговори
CrossFire преди 10 години
До УшевНямам намерение по никакъв начин да оправдавам действията на чеченците, но не смяташ ли, че именно заради подобни действия на Русия за последните 100 години сега има такъв проблем? Дали щеше да има постоянно атентати ако Елцин си държеше на думата и беше им дал автономия подобно на балтийските страни?
17
5
 
43
 
! Отговори
Ушев преди 10 години
Русия е велика страна, а Путин е велик президент и ще накара организаторите на тези атентати да страдат.Много ще страдат.Руската страна няма да се остави да бъде поставена на колене от една шепа *** брадати ***.Русия има ресурса да направи от планината Кавказ равно поле ако поиска.Руската мечка ще настъпи болезнено кавказките космати плъхове,които могат да се бият само срещу цивилно население.
16
31
 
9
 
! Отговори
pamet преди 10 години
Жалко е да умират невинни заради болните имперски амбиции на неуравновесени джуджета сънуващи евразийски съюзи.Показателно е че камикадзетата са ВДОВИЦИ.Забравихте че в град Грозни бе проведен класически ГЕНОЦИД.Дни наред беше бонбардиран с касетъчни бомби и отровен газ.Десетки и десетки хиляди жертви основно ЖЕНИ И ДЕЦА.Мъжете им бяха в планините.Къде са тези които се радваха на атентатите от 11.09??
15
3
 
12
 
! Отговори
Kitodar преди 10 години
До PeshonizerКак пък веднага получи три отрицателни вота . Явно и тук се заформя ядро на ислямски терористи. 240 тъпанара обаче това не ги интересува, защото при такива събития загиват обикновени хора като нас. И
14
2
 
51
 
! Отговори
Помнете Буново=ДПС преди 10 години
наще управляващи ни лъжат че исляма е миролюбива религия и вкараха хиляди *** в България. Всеки от тях е потенциален терорист. Исляма е една мракобесна и античовешка религия и трябва да бъде забранена. Ислямистите трябва да бъдан изгонени незабавно от България или забравихте турските ислямистки терористи от Руен взривили влак на гара Буново и избили малки деца. Паметниците на терористите ислямисти в България трябва да бъдат разрушени и да се учи по история на България за тероризма в Буново.